Identitatea de colonel în armata rusă a Şefului Sputnik, dezvăluită de Radio Europa Liberă Moldova

F.D.
Internaţional / 16 septembrie 2023

Identitatea de colonel în armata rusă a Şefului Sputnik, dezvăluită de Radio Europa Liberă Moldova

Identitatea de colonel în armata rusă a lui Vitali Denisov, Şeful agenţiei de presă ruse Sputnik, expulzat în urmă cu câteva zile din Republica Moldova, a fost dezvăluită printr-o investigaţie a postului radio Europa liberă Moldova dată publicităţii, ieri, pe site-ul acesteia.

Conform sursei citate, Vitali Denisov a lucrat în 2019 în Administraţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, iar din 2021 - la agenţia internaţională de ştiri "Rossia Segodnia", din care face parte reţeaua Sputnik.

Între anii 2010 şi 2012, Denisov a fost angajat în Departamentul principal de investigaţii pentru regiunea Moscova al Comitetului de Investigaţii al Federaţiei Ruse, cu sediul în strada Malaia Kiselnaia, 5, relatează Radio Europa Liberă Moldova.

În 2012, Denisov a fost pentru o perioadă scurtă şef-adjunct al administraţiei prezidenţiale a republicii autoproclamate Osetia de Sud. Potrivit informaţiilor publicate de site-urile locale, el a fost numit în această funcţie în februarie 2012, iar în aprilie 2012 a fost demis, mai scrie Radio Europa Liberă Moldova.

În urmă cu câteva zile, seful agenţiei de presă ruseşti Sputnik a fost expulzat din cauza acuzaţiilor de "dezinformare şi propagandă" pe fondul tensiunilor cu Moscova aduse agenţiei ruseşti de către Republica Moldova, arată sursa citată.

Directorul Sputnik a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de 10 ani, potrivit Biroului Migraţie şi Azil din această ţară. În vârstă de 56 de ani, acesta a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova.

În comunicatul Biroului Migraţie şi Azil se precizează că: "Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informaţională a ţării noastre".

Denisov a transmis informaţii despre expulzare către agenţia de presă a Rusiei, RIA Novosti. Astfel că, autorităţile de la Moscova au solicitat explicaţii oficiale ministrului de afaceri al Republicii Moldova. Ministrul rus de Externe, Maria Zaharova susţine că în Moldova nu este respectată libertatea presei şi dă asigurări că vor exista cu siguranţă măsuri de răspuns din partea Moscovei, conform sursei citate.

"Nu m-au lăsat să-mi împachetez lucrurile sau să-mi iau animalele de companie. Mi-au înmânat o copie a deciziei prin care mi se spunea că trebuie să părăsesc ţara ca persoană care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Republicii Moldova", a declarat Denisov pentru RIA Novosti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. doar un rus mort inseamna un rus bun

    1. abia astept sa se intample predictia lui Arsenie Boca ca Rusia va disparea in urma unui razboi inceput de Rusia impotriva unui vecin care razboi se va duce mai apoi pe teritoriul Rusiei si va duce la disparitia Rusiei. Verificati informatiile pe internet, e o predictie din 1983.

      TRAIASCA ARSENIE BOCA, CEL CARE A ANUNTAT DISPARITIA HIDREI SLAVE CARE ISI CHINUIESTE TOTI VECINII ! Jos cu Rusia, sa dispara toata Rusia!  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb