IFC investeşte în FintechOS pentru a susţine transformarea digitală a serviciilor financiare

G.U.
Companii / 5 august 2021

IFC investeşte în FintechOS pentru a susţine transformarea digitală a serviciilor financiare

O nouă investiţie va fi făcută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generate de transformarea digitală la nivelul băncilor şi asigurătorilor, în acest fel putând oferi sprijin categoriilor sociale insuficient deservite sau defavorizate şi promovând incluziunea financiară, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

IFC investeşte 10 milioane USD în FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători şi alte companii care oferă servicii financiare, înfiinţat în România. Platforma FintechOS oferă clienţilor experienţe digitale care au potenţialul de a accesibiliza serviciile financiare, cu costuri mai accesibile şi cu un impact îmbunătăţit.

De asemenea, IFC va sprijini şi strategia de extindere globală a FintechOS, facilitând parteneriatele cu ampla reţea de clienţi şi parteneri bancari pe care a construit-o IFC.

"În ciuda emergenţei unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, instituţiile financiare mici şi mari pur şi simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a îmbunătăţi nivelul de accesibilitate fizică şi financiară şi impactul serviciilor financiare în viaţa celor care sunt excluşi de pe aceasta piaţa, a declarat dl. Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS. "Cu ajutorul investiţiilor şi sprijinului acordat de IFC, tehnologia noastră unică poate contribui la accesibilizarea serviciilor financiare esenţiale pentru acele persoane fizice şi juridice care sunt insuficient deservite".

Potrivit sursei citate, transformarea digitală este una dintre cele mai presante probleme pentru sectorul serviciilor financiare care trebuie să adopte o serie de noi tehnologii pentru a rămâne competitiv şi pentru a se putea adapta aşteptărilor clienţilor contemporani, care sunt din ce în ce mai avizaţi. Finanţarea oferită de IFC va accelera transformarea digitală a băncilor şi a altor instituţii financiare tradiţionale cu scopul de a îmbunătăţi amploarea şi calitatea serviciilor oferite persoanelor insuficient deservite.

"Având în vedere cerinţele sectorului de servicii financiare, care evoluează atât de rapid, companiile de software, cum este şi FintechOS, pot contribui în mod semnificativ la îndeplinirea dezideratului de transformare digitală a acestui sector, care este foarte necesară la nivelul Europei de Sud-est", a mai spus Adry Naïm, Director Regional pentru Europa Centrală şi de Sud-est în cadrul IFC. "Mai mult decât atât, în calitatea sa de investitor în companii fintech şi instituţii financiare convenţionale aflate pe pieţele emergente, sprijinul acordat de IFC va contribui la accelerarea tranziţiei digitale în acest sector, aflată acum în curs de desfăşurare, îmbunătăţind accesul la finanţare şi promovând o creştere incluzivă în regiune şi poate chiar la nivel mondial."

Investiţiile IFC vin să sprijine eforturile României de a valorifica mai bine resursele umane, foarte talentate şi educate, şi de a îmbunătăţi ecosistemul investiţiilor de capital, pentru a deveni un jucător de top în industria economiei digitale şi dezvoltării de software inovativ, contribuind astfel la îmbunătăţirea competitivităţii şi a productivităţii în această ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb