IFN Extra Finance amână încasarea ratelor pentru 15 zile

M.I.
Macroeconomie / 16 martie 2020

IFN Extra Finance amână încasarea ratelor pentru 15 zile

IFN Extra Finance a luat decizia de a amâna cu 15 zile scadenţele clienţilor săi cu costuri zero, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat, luni, instituţia financiară nebancară, transmite Agerpres.

"Clienţii noştri vor avea la dispoziţie o perioadă fără presiune pentru a-şi reveni financiar până la momentul în care lucrurile reintră în normal. Din informaţiile publice, vehiculate, sunt aşteptate forme de ajutorare a angajaţilor afectaţi, iar noi, prin adoptarea acestei prelungiri, dorim să eliminăm posibila presiune financiară experimentată de clienţii noştri", a declarat Ştefan Dumitru, director general IFN Extra Finance, într-un comunicat remis AGERPRES.

Termenul poate fi prelungit în funcţie de analiza asupra evoluţiei impactului economic al acestei crize de coronavirus asupra clienţilor, spun sursele citate.

Clienţii instituţiei financiare nebancare pot beneficia de această prelungire prin simpla transmitere a unei cereri prin intermediul platformei Extra Simplu.

IFN Extra Finance este o instituţie financiară nebancară, înfiinţată în anul 2009, specializată pe acordarea de credite de nevoi personale online prin produsul Extra Simplu, pentru persoane fizice cu perioade cuprinse între 5 şi 45 de zile.

În aceste context, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a declarat duminică pentru AGERPRES că analizează amânarea plăţii ratelor bancare cu 90 de zile pentru românii care au credite imobiliare şi nu numai, în contextul pandemiei de coronavirus.

"În prezent, propun din perspectiva afectării interesului economic al consumatorului luarea în calcul a unei amânări de plată pentru 90 de zile a ratelor bancare pentru românii care au credite imobiliare, şi nu numai, bineînţeles cu respectarea contractelor, a legislaţiei privind creditarea, precum şi a normelor Băncii Naţionale a României", a spus Paul Anghel.

Acesta a precizat că ANPC supraveghează piaţa financiar-bancară din România, pentru a preîntâmpina orice neregulă în domeniu, venind şi cu recomandări pentru clienţii băncilor.

În actualul context, Banca Transilvania a fost prima bancă care a anunţat că prelungeşte perioada de graţie pentru cardurile de credit, primele obligaţii de plată pentru clienţi fiind doar în luna mai.

"Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1-25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont", scrie în mesajul trimis de echipa BT clienţilor săi.

De asemenea, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, declara sâmbătă seara că a avut discuţii cu sistemul bancar şi a cerut reprezentanţilor acestuia să găsească soluţii pentru amânarea, timp de două-trei luni, a plăţii ratelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Amânarea plății ratelor e cea mai tâmpită soluție. Cine nu are bani de 1 rata azi, nu va avea în nici un caz bani de 3 rate mâine.

    Credeți că se întoarce Pământul pe orbita în mai și va ploua cu bani? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb