IGOR DODON: "Guvernul a comis un act contrar voinţei poporului"

A.C
Internaţional / 1 februarie 2018

Igor Dodon (Sursa foto: Facebook)

Igor Dodon (Sursa foto: Facebook)

Guvernul Republicii Moldova a avizat pozitiv introducerea în Constituţie a unor amendamente cu privire la orientarea proeuropeană a ţării, decizie criticată dur de preşedintele Igor Dodon, care susţine că Guvernul a comis un act contrar voinţei poporului, fiind "o provocare care are drept scop divizarea în continuare a societăţii moldoveneşti", potrivit News.ro.

Preambulul şi articolul 1 din Constituţie vor fi completate cu prevederi care vor stabili expres calea europeană a Republicii Moldova, prevede iniţiativa avizată pozitiv, ieri, de Guvernul Republicii Moldova. De asemenea, se propune completarea Constituţiei cu un articol nou, potrivit căruia integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare a ţării. Procedura de aderare a Republicii Moldova la tratatele constitutive ale Uniunii Europene se va stabili de Parlament prin lege organică, mai prevede articolul respectiv.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că Guvernul, în frunte cu Pavel Filip, "a comis un act contrar voinţei poporului", care reprezintă "o provocare ce are drept scop divizarea în continuare a societăţii moldoveneşti".

Igor Dodon a scris pe Facebook: "Nici majoritatea parlamentară actuală, nici Guvernul nu dispun de suficientă legitimitate să adopte decizii de importanţă crucială din numele întregului popor al Moldovei. (...) Orice amendamente la Constituţie cu privire la vectorul de politică externă a ţării sau alte probleme de importanţă majoră pot fi adoptate doar de popor în cadrul unui referendum, pe care Partidul Democrat îl va pierde fără doar şi poate. Din aceste considerente, majoritatea guvernamentală evită calea plebiscitului. În calitate de preşedinte al ţării şi garant al Constituţiei ţării, voi bloca realizarea acestei iniţiative, folosind în acest scop toate modalităţile legale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb