ILDC investeşte 6 milioane euro în cel de-al doilea bloc din Estic Park

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 5 septembrie 2017

ILDC investeşte 6 milioane euro în cel de-al doilea bloc din Estic Park

Întregul proiect costă 94 milioane euro

Dezvoltatorii ansamblului rezidenţial Estic Park încep lucrările la cel de-al doilea bloc din cadrul complexului, după ce, în primele luni ale anului, au vândut 70% din prima faza a proiectului.

Israel Land Development Company (ILDC) - compania care investeşte în proiect - va aloca, pentru această nouă etapă, care cuprinde 103 apartamente, aproximativ 6 milioane de euro. Lucrările la al doilea imobil au ca termen de finalizare sfârşitul anului viitor, potrivit unui comunicat de presă.

Întregul ansamblu Estic Park este prevăzut cu aproximativ 1.500 de locuinţe, fiind dezvoltat în patru etape principale, pe durata a şase ani. Proiectul a atras, până în prezent, investiţii de peste 26 de milioane de euro. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 94 milioane euro.

Lansat la finalul anului trecut, primul bloc al complexului este aproape finalizat şi cuprinde 125 de apartamente cu două şi trei camere. Pentru al doilea bloc, noutatea va consta în introducerea apartamentelor de patru camere, ce vor reprezenta 20% din totalul unităţilor locative. Dezvoltatorii au făcut această mişcare în urma interesului ridicat din partea clienţilor pentru apartamente cu patru camere şi a cererii crescute din piaţă pentru suprafeţe mai mari. În context, întreg mixul de apartamente dispune de un upgrade în ceea ce priveşte suprafaţa utilă a locuinţelor, după cum urmează: apartamentele cu două camere vor dispune de 55 mp utili, plus balcon; cele cu trei camere vor avea 75 mp utili şi balcon; iar unităţile cu 4 camere se vor întinde pe 85 mp utili, la care se adaugă un balcon.

Conform sursei citate, "clienţii ansamblului sunt atât cuplurile tinere, cât şi familiile cu copii, care fie sunt familiarizaţi cu cartierul Pantelimon şi aleg să facă upgrade către o locuinţă nouă sau un spaţiu mai generos, fie lucrează în zona de birouri Pipera, care se află la aproximativ 20 de minute de Estic Park".

Alina Verdeaţă, Managing Partner în cadrul Coldwell Banker Real Estate, a menţionat "Estic Park a avut succes de la bun început datorită faptului că, spre deosebire de alte zone, în sectorul 2 nu au existat, în ultimii ani, foarte multe dezvoltări de dimensiuni mari care să ofere o gamă atât de largă de facilităţi. În Estic Park rezidenţii beneficiază de servicii şi spaţii comerciale (bistro, centru comercial, cafenea), locuri de joacă pentru copii, facilităţi pentru activităţi sportive (pistă de jogging, teren de tenis, teren de baschet, skate park, wellness în aer liber). În plus, datorită locaţiei, la 20 min de hub-ul de birouri Pipera, proiectul este o alternativă extraordinară pentru cei care lucrează în zona de nord, dar care, din raţiuni financiare, nu îşi pot permite o locuinţă în sectorul 1. Având în vedere că în acest moment apartamentele din Estic Park sunt la un preţ mediu de 1000 de euro/mp util, iar locaţia este una foarte atractivă, ne aşteptăm ca ritmul vânzărilor să crească şi mai mult în ultimele luni ale anului".

Preţurile de vânzare ale apartamentelor în această fază a proiectului pornesc de la 44.600 euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă utilă totală de 45 mp, 53.500 Eur, fără TVA, pentru cele două camere cu o suprafaţă utilă totală de 53 mp şi 78.600 euro plus TVA pentru un apartament cu trei camere, având suprafaţa utilă totală de 72 mp. În acest preţ este inclus şi un loc de parcare subteran.

Primul imobil dispun de de 140 de locuri de parcare, dintre care 57 sunt parcări subterane şi 83 - supraterane. Preţul unui loc de parcare subteran este de 4.900 euro + TVA, iar al unui loc de parcare suprateran - de 2.900 euro + TVA, în cazul apartamentelor cu două camere acesta fiind inclus în costul locuinţei.

Complexul rezidenţial Estic Park este prevăzut să includă şase blocuri cu aproximativ 1.500 de locuinţe. Ansamblul va dispune de o gamă largă de facilităţi, de la promenadă pe malul lacului, zonă de servicii şi spaţii comerciale, la locuri de joacă pentru copii şi facilităţi pentru activităţi sportive (pistă de jogging, teren de tenis, teren de baschet, skate park, wellness în aer liber).

Israel Land Development Company, companie publică listată la bursă de peste 20 de ani, a construit zeci de mii de apartamente, mai multe centre comerciale şi parcuri logistice în Israel şi Polonia şi deţine nouă hoteluri în Israel. Pe lângă activitatea de dezvoltare imobiliară, grupul mai activează şi în domeniul hotelier, industria publicitară şi în domeniul energetic şi de utilităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb