Imobiliare.ro: Peste 26.000 de apartamente, disponibile pentru închiriere

E.M.
Companii / 31 august 2023

Imobiliare.ro: Peste 26.000 de apartamente, disponibile pentru închiriere

Aproape 26.500 de apartamente îşi aşteaptă chiriaşii ora actuală, arată o analiză Imobiliare.ro.

Conform sursei citate, numărul locuinţelor scoase la închiriere este în creştere faţă de sfârşitul verii trecute. Atunci, existau la nivelul pieţei locale aproape 25.500 de apartamente care puteau fi închiriate.

La nivelul segmentului de închirieri din Capitală se poate observa o tendinţă de majorare a preţurilor. Garsonierele s-au scumpit, de exemplu, cu 10% faţă de începutul anului 2023. Chiria solicitată, în medie, de proprietari pentru apartamentele cu 2 camere a ajuns la 480 de euro pe lună, după o majorare cu 13% în acelaşi interval de timp, se mai arată în analiză.

Unele dintre cele mai semnificative majorări ale preţurilor nu s-au înregistrat însă anul acesta în Capitală, ci în Constanţa. Din această cauză, proprietarii au scumpit chiriile cu circa 23% la apartamentele cu 2 şi 3 camere. Clujenii plătesc cele mai mari chirii la garsoniere şi apartamente cu 2 camere.

Cele mai multe apartamente scoase, la ora actuală, pe piaţa închirierilor din Capitală se înscriu în segmentul locuinţelor cu 2 camere, mai precis 13.700 de astfel de unităţi care îşi aşteaptă chiriaşii.

Oferta pe acest segment este mult mai generoasă decât cea înregistrată pe orice alt tip de apartamente şi reprezintă 52% din total. Anul trecut, reprezenta 51% din totalul ofertei. Apartamentele cu 3 camere însumează 24% din oferta totală disponibilă la nivelul pieţei din Capitală, în timp ce locuinţe chiar mai spaţioase, cu 4 sau mai multe camere, pretabile pentru familii mari sau persoanele care intenţionează să împartă cheltuielile lunare cu mai mulţi colegi de apartament, sunt cele mai rare. Numărul acestora reprezintă doar 8% din oferta totală disponibilă la nivelul pieţei locale.

Potrivit analizei, numărul garsonierelor disponibile la închiriere scade în Bucureşti.

Procentul a scăzut la 16%, în condiţiile în care în 2022 reprezentau 19%. Persoanele aflate în căutarea unei chirii au de ales, în momentul de faţă, între 4.233 de astfel de locuinţe.

În doar 12 luni, nivelul cererii pentru proprietăţile disponibile la închiriere în Bucureşti a crescut cu 35%, atât la apartamente, cât şi la case.

Astfel, aproximativ 52.100 de potenţiali chiriaşi au ajuns, în trimestrul al doilea al acestui an, să caute o proprietate de închiriat pe Imobiliare.ro. În Cluj-Napoca cererea pentru proprietăţi de închiriat s-a majorat cu un procent de 98%, iar în alte oraşe mari din ţară precum Timişoara, Braşov sau Iaşi, creşterile au fost cuprinse între 19% şi 48%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb