ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF RĂSPUND AMENINŢĂRILOR FĂCUTE DE BĂNCI: "Bancherii au pe conştiinţă cel puţin 30 de sinucideri din cauza datoriilor"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2015

"Bancherii au pe conştiinţă cel puţin 30 de sinucideri din cauza datoriilor"

Clienţii care au credite în franci elveţieni (CHF) suspectează băncile de intimidare, după ce Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) a trimis o amplă scrisoare politicienilor în care sublinia că adoptarea proiectului legislativ privind darea în plată (respectiv, debitorii care cedează locuinţa băncii vor fi scutiţi de plata întregului credit) va avea consecinţe negative ireversibile "cuantificate în instabilitatea prelungită a sistemului bancar şi reducerea drastică, în viitor, a accesibilităţii creditelor imobiliare şi ipotecare pentru consumatorii din România".

Printre altele, bancherii se arată "surprinşi" de faptul că iniţiativa a trecut, marţi, de deputaţii din Comisia de Buget într-un mod "total netransparent".

Iuliana C., unul dintre împrumutaţii în CHF, a trimis, la rândul ei, o scrisoare preşedintelui ţării, parlamentarilor, supraveghetorilor sistemului bancar şi jurnaliştilor.

Domnia sa sesizează că proiectul privind darea în plată a caselor ipotecate, spre stingerea datoriilor, pare a fi în pericol şi întreabă: "Cum a fost «total netransparent» drumul acestei legi? Este justificată «surprinderea» CPBR? Ne este greu să credem că băncile au oameni pe comunicare şi jurişti neinformaţi.

În plus, domnul Bogza (n.r. Mihai Bogza, membru în boardul FIC şi preşedintele Bancpost) a confirmat public participarea la şedinţele parlamentului şi faptul că are cunoştinţe de «legile excentrice» (n.r. recent, Mihai Bogza a apreciat că, în Parlament se află proiecte legislative «exotice» care, prin aprobarea lor, ar afecta evoluţia sistemului bancar) care sunt propuse pentru a rezolva crizele majore provenite din «produsele excentrice» promovate agresiv de către bănci. Printr-o deducţie logică, am putea suspecta CPBR de intimidare. Grupurile clienţilor abuzaţi de bănci, împreună cu oamenii politici care au avut disponibilitatea pentru a ne asculta poveştile, au depus mult efort să se ajungă în acest punct.

Cum să nu mai dorească tinerii credite, în condiţiile acestea? Sau băncile corecte să crediteze? Tocmai această lege responsabilizează ambele părţi, care, astfel, sunt pe poziţii egale. Este singura care ne oferă protecţie de sclavagismul şi cămătăria bancară! Nu vedem o problemă în dezvoltarea unor departamente de gestionare a contractelor clienţilor care doresc să renunţe la apartamente dintr-un motiv sau altul". (...) Personal, doar această lege îmi permite să pierd tot ce am investit în acest apartament (avansul plătit, taxe notariale, rate mărite etc.), dar să mă rup de un partener neloial fără a suferi copiii mei zeci de ani de acum înainte!"

Doamna Iuliana C. se adresează şi bancherilor, rugându-i să citească "toată durerea clienţilor cu care au refuzat să vorbească, să negocieze - aşa cum i-a îndemnat şi Banca Centrală!": "Drept urmare, au pe conştiinţă cel puţin 30 de sinucideri din cauza datoriilor bancare, de care media ne-a informat. Apoi, morţile lente ale familiilor: divorţuri, despărţiri pentru muncă peste hotare, sănătatea şi educaţia copiilor periclitată, bugetele rudelor şi a prietenilor forţat direcţionate către ajutor pentru acoperirea datoriilor!"

Debitorii pledează pentru susţinerea proiectului legislativ privind darea în plată, subliniind că băncile "care sunt într-adevăr necorupte, nu au ajuns şi nu vor ajunge la astfel de situaţii cu clienţii, iar această lege îi va face atenţi la aplicarea eticii în afaceri".

"Dacă nu votaţi această lege, pentru mine este clar: susţineţi corupţia - fie că sunteţi şantajaţi, fie că nu aveţi curaj să intraţi în realitatea de zi cu zi a românilor cu toţii, spre interesul cetăţenilor!", s-a adresat Iuliana C. în scrisoarea sa, continuând: "Mă doare atât de mult să vă spun asta! Ştiu că sunteţi taţi, mame, copii care aveţi şi alte dureri decât durerea noastră şi nu trebuie să vă mai adresez şi eu cuvinte grele. Mulţi suntem sfâşiaţi de durere, aşa cum aţi fost şi poate sunteţi şi dumneavoastră uneori. Puneţi-vă, pentru o clipă, în poziţia noastră, a celor care suntem ignoraţi de bănci de ani de zile! Ce dobânzi europene!? Ce practici europene!?

Aveţi atâtea şi atâtea mărturii trimise de colegii mei pe adresele dumneavoastră! Nu le reiau.

Va rugăm, daţi dovadă de umanitate şi... sigur veţi fi răsplătiţi aici, pe pământ, dar şi în Cer!

Aceste sute de scrisori vor fi citite cu siguranţă de copiii noştri de azi, adulţii de mâine.

Haideţi să le rămână ca moştenire speranţa, nu reproşurile că nu au putut fi susţinuţi pentru că nu am putut scapă de un stăpân cămătar!

Meditaţi: Nimeni nu e veşnic, în afară de Bine!

Noi ne rugăm, acceptăm nedreptăţile, pentru copiii noştri - cetăţenii României, ai lumii de mâine!

Ştim că nu Dumnezeu e de vină pentru ce se întâmplă. El iubeşte şi va iubi la fel pe fiecare - deci şi pe cei care nu au crescut încă în Iubire şi Adevăr. Ştim că nu trece peste libertatea noastră, deci nici a dumneavoastră, nici a celor inconştienţi! Dumnezeu îi iubeşte şi pe bancherii care ne oprimă!

Sunteţi liberi să oferiţi românilor această primă şansă la libertate, în defavoarea profiturilor bazate pe înşelăciune a băncilor fără etică!"

În scrisoarea CPBR, bancherii reclamă, printre altele, faptul că proiectul Legii dării în plată, în forma sa actuală, va genera înăsprirea creditării ipotecare până la un nivel care va restricţiona drastic accesul la împrumuturile ipotecare şi se suprapune nejustificat legislaţiei privind insolvenţa persoanelor fizice, excedând cadrul de aplicare a directivelor europene.

Sursele citate invocă încălcarea mai multor legi şi directive europene, printre care Codul Civil şi Regulamentul UE privind cerinţele prudenţiale pentru instituţiile de credit şi societăţile de investiţii. Nu există un studiu de impact care să cuantifice consecinţele de natură socială şi economică pe care le va produce adoptarea acestui proiect, mai apreciază bancherii.

CPBR consideră: "Adoptarea proiectului de lege ar putea conduce inclusiv la saturarea pieţei imobiliare, chiar la un potenţial dezechilibru la nivel macroeconomic, din moment ce s-ar ajunge la o rambursare a creditului în imobile şi nu în prestaţii de ordin pecuniar".

Proiectul legislativ care prevede că persoanele cu datorii la bănci ar putea ceda imobilele pe care le-au pus garanţie în momentul contractării creditelor fără să mai rămână îndatorate a fost aprobat, marţi, de deputaţii din Comisia de buget, cu doar două abţineri, după cum ne-a spus Cătălin Zamfir.

Deputatul liberal ne-a precizat că va cere ca, săptămâna viitoare, iniţiativa legislativă, incriminată şi de Consiliul Investitorilor Străini, să fie votată şi de Comisia juridică, ulterior urmând să intre în plenul Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 41 )

  1. Draga D-na Olescu,

    Dumneavoastra si propagandistul sectant infometat Dan incurajati prin astfel de atitudini sinuciderea pentru a atrage atentia. Asa cum v-ar putea explica orice psiholog cei care se sinucid o fac ca sa pedepseasca si sa atraga atentia.  

    Nu e nici o problema ca publicati minciunile sectantului fara Dumnezeu daca le puneti in context si aduceti si argumentele unor specialisti.  

    Doar ca dumneavoastra v-ati transformat in propagandista sectantului si publicati tot ce va da fara sa va puneti vreun semn de intrebare asupra corectitudinii si veridicitatii.  

    Daca atitudinea sectantului fara nici un Dumnezeu nu ma mira prea tare pentru ca e evident ca incearca sa accentueze disperarea unor oameni astfel incat cei mai slabi sa-si ia zilele si sa i se rezolve lui problema spatiului locativ, dumneavoastra ar trebui sa fiti putin mai circumspecta daca aveti fie si un gram de constiinta. 

    O sa puteti dormi daca veti impinge la sinucidere cativa oameni propagand otrava sectantului? Faceti exact ce fac islamistii radicalizati cu propaganda lor in numele dreptatii si a religiei dar care se lasa cu atentate sinucigase. 

    Multumesc. 

    1. Stimabile, iti mai spun odata: citeste constitutia Romaniei si nu mai abera in online. Tineti-ti ineptiile pt tine, e mai folositor societatii romanesti.

      Se pare ca bancile sunt deranjate rau si isi pun postaci in actiune cu comentarii aberante. Nu il lua in seama Dane e platit sa faca asta.

      Iti ajunge de o masa? Sau (...) pt maruntis?

      Dl "fara titlu" ati vazut vreodata vreun contract de credit in CHF? Ati incercat vreodata sa aveti niste raspunsuri de la vreo banca?

      Inainte sa acuzati informati-va. Acel "sectant", cum spuneti dvs are un contract plin de abuzuri,cere mere si i se dau pere de la banca(scuze dar vreau sa fie ff clar comportamentul bancilor). Bancile de fiecare data iti raspund printr- un copy/paste fara nicio legautura cu intrebarea si pt asta le trebuie 30 zile. Acei oamenii s-au sinucis ca nu au mai putut face fata nedreptatilornu ca i-a instigat Dan. 

      Dvs ce ati face daca ati castiga 100 de lei si trebuie sa dati doar rata ap 150 lei? Dati-ne si noua solutia

      Tu te-nvarti deja de o urmarire penala. Continua si o sa ai o surpriza.

      Domnule Anonim 9asta daca te poti numei asa), tot psihologii spun ca cei care isi tin identitatea ascunsa, sigur au ceva probleme.Uite eu sunt una dintre multele persoane de pe grup, care are restate multe si la suma si ca zile, sunt aproape de executare silita.Mi-a placut filmuletul.Stii de ce?Fiindca e un indemn la viata, magarule!da, oamneii sunt disperati, majoaritatea dintre ei, si nu articolul asta impinge la sinucidere ci oamneii ca tine, mai distrusule!!!Cum iti permiti sa comentezi asa?Grupul acesta este un grup care lupta pentru aceleasi drepturi, care ajuta la nevoie.Asa ca mars de aici!!!

      Dragule, eu nu am ce sa discut cu sclavii bancari ca tine, un sectant care manipuleaza consumatorii in interes propriu si in interesul stapanei tale grecoaica, urmasa fanariotilor care au impilat poporul roman.

      Fie ca sangele celor pe care ii vei impinge la sinucidere cu propaganda de sectant consumator sa cada asupra neamului tau de tradator al romanilor. Nemernic fara Dumnezeu. 

      Asta exo amenintare cu subiect si predicat? O sa-ti arunci haita manipulata asupra cuiva care are curajul sa zica adevarul?? Argumente nu prea vad ca ai in afara de santaje emotionale ca sa ti se dea o lege ca sa nu mai platesti! Halal romani cei care urmeaza un fariseu fara Dumnezeu inchinat la fanarioti.

      Draga domnule Anonim,

      Ai luat-o rau pe aratura. Te rog sa renunti cu aberatiile, noi stim ca vrei sa dezinformezi. 

      Anonimul nostru mic si dragut,

      Daca sectantul Dan si doamna Olescu incurajeaza prin astfel de a sinuciderea pentru a atrage atentia o fac pentru simplul fapt ca tu nu intelegi mesajul subliminal simplu: coruptia = imbecili = ucide. Urmarim cu interes toate mesajele tale pline de spuma veninoasa. Pe langa bancherii verosi si lipsiti de scrupule cu care avem noi de a face TU - anonimul - esti ca o mitocondrie in oceanul de celule moarte. 

      Si DA, propagam SINUCIDEREA SI MOARTEA tuturor ideilor si manipularilor imbecile pe care tu si alti postaci vanduti pentru o bere le diseminati in mediul virtual cu teoriile voastre atoate cunoscatoare. Esti exact modelul de persoana care a adus tara in halul in care este acuma: arivist, impertinent, impostor si fara proprietatea identitatii - doar esti anonim. 

      Asemenea mie si Cristian Dan are curajul identitatii si al faptelor si vorbelor sale. 

      Asemenea mie si Cristian Dan are valorile bine definite si vesnic actualizate. 

      Asemeni mie si Cristian Dan are curajul si libertatea interioara de a-si afirma si aspiratiile sale culturale si religioase. 

      Asemeni mie si Cristian Dan se bucura de sustinerea celorlati colegi din grup. 

      Imi exprim indoiala ca pe tine te sustine cineva cu adevarat, ci doar foamea ta te face mai neom decat esti.

      Anonimule, ai decenta si bunul simt sa nu mai comentezi daca nu esti in situatia unui client cu credit in CHF. Cum te poate rabda bunul Dumnezeu sa arunci cu noroi in niste oameni care sufera?O sa-ti primesti pedeapsa si aici si pe lumea cealalta, stai fara grija. RUSINE!

      Vorbesti prostii, eu de cand am gasit acest grup am invatat foarte multe, m-am 'educat financiar', ca eram needucata asa cum au sustinut unii,am invatat care imi sunt drepturile, am invatat sa nu ma mai las calcata in picioare de banca, am iesit din depresia in care eram. Tu nu ai cum sa stii aceste lucruri, ptr ca mai mult ca sigur nu esti in situatia noastra. Esti probabil platit sa denigrezi, asa procedeaza bancile acum? De ce nu iti dai identitatea? Sa iti fie rusine! Esti un om fara caracter.

      Din cate observ esti un sustinator al bancilor care se fac vinovate de toate aceste sinucideri deci si tu esti vinovat esti un psihopat criminal un asasin de kk asa ca dute ......

      In primul rand dai dovada de o mare lasitate in tot ceea ce zici.Cand semnezi anonim si comentezi de altii, esti minunat.Sa ii faci pe altii lasi, etc si mata sa postezi anonim....

      Nu te supara d-le "Anonim", dar tie ti se par corecte practicile abuzive ale bancilor? Ai stat sa le citesti? Dumneata stii ca eu am plecat cu toata familia din tara pentru ca un salar "mergea" la banca? Si sa stii ca nu am nici un gand de sinucidere. Asta e realitatea. O democratie de tip occidental ar fi reactionat la aceste abuzuri. In Romania, unde coruptia atinge cote alarmante, nu se poate. Dar oamenii se imbolnavesc di cedeaza psihic. Si nu-i nimeni sa-i ajute, pentru ca nu-i intereseaza. O pensie mai putin de platit, cred ca asta se gandesc.

      Dle Anonim esti o mare Javra .... Te jignesc pt k jignesti un om care pe langa tine este un Superman

      Probabil ca dumneata nu ai un credit in CHF. Poate nici alt credit. Altfel ai fi de acord. E normal sa plătești de 4 ori un credit luat? In conditiile in care bancile nu au oferit niciodată CHF. Ci doar lei. Ele nu mai au liniile de credit in CHF de mult. Asta daca le-au avut vreodată. Tot ce ia băncile de la cei cu credite in CHF este profit curat. Nu te mai uita la emisiunile lui Guran si deschide ochii. Iar banii ce i-ai luat pt comentariu, sper sa te speli cu ei pe cap.

      Daca nu ai un astfel de credit, eu zic sa taci. Tu nu stii cum este sa stai in fiecare zi cu ochii pe curs CHF ca pe butelie,si sa platesti rata cu 0,010 CHF mai putin pentru ca a scazut in acea zi. Tu nu stii cum e sa traiesti din resturile de la rata, nu stii cum sa-i spui copilului tau ca la el nu va veni Mos Craciun, ca el nu poate merge in vacanta ca el nu poate face cursuri de dans, limbi straine, etc ca ceilalti copii. DECI TACI!!

      Anonimule, bati campii!

      Bancile ne-au umilit, au procedat ca intr-un sat fara caini, prin diverse manipulari si abuzuri.  

      Iar pentru asta trebuie sa plateasca. 

      Inteleg Bancile ca se apara, ar fi culmea sa n-o faca, insa daca-ti imaginezi ca nu vor mai da credite te inseli, DOAR din asta traiesc. 

      Apoi Statul ar trebui sa apere in primul rand oamenii, ca in toate tarile care au LUAT DECIZII impotriva creditarii capcana in CHF. Noi ca de obicei, ultimii. Asta arata ce Guvern de 2 lei avem. 

      Astia nici nu inteleg care e rostul lor acolo, au o singura doctrina coerenta: sa-si asigure surse de furat.

      Deci normal ar fi ca Guvernul sa ia o decizie, asa e si normal. Iar Bancile vor protesta dar vor accepta, pentru ca stiu ca n-au dreptate. 

      Tovarase postac, iesi din turnul de fildes al bancilor ca mai are putin si va exploda cu voi cu tot, salvati-va cat mai puteti facand apel la dramul de constiinta din voi!!!! Sunteti de compatimit pentru ce va asteapta....

    aparitia coment-ului la prima pozitie dupa publicarea articolului denota CLAR ca bancile pe langa departamentele de STRESAREA clientilor cu plata ratelor .... au si departamente de POSTACI de GARDA la contracararea oricarei initiative din partea si in favoarea clientilor ..... Anonimule .... du-te la casierie sa iti iei partea din sudoarea clientilor ABUZATI de banca pe care o pupi in dos!!!!!

    1. Doar luni se deschide casieria la banca. Iti explica Cristoforidis care a lucrat cu mine si v-a vandut credite considerandu-va niste prosti. Dupa ce isi rezva treaba o sa va povesteasca.

      Te deranjeaza adevarul? Adica adevarul ar fi mai putin adevarat daca as fi un postac? Ca nu pari deranjat de angajatij bancilor dovada ca esti sclavul fistei angajate a unei banci, Cristoforidis, pui de fanarioti. 

      Aveti mare dreptate!Ei sustin o lege NUMAI pt. cei cu credite IPOTECARE!!!De cei cu credite FARA ipoteca nu-i intereseaza desi creditele FARA ipoteca au dobanzi si clauze abuzive de 2-3 ori mai mari decat cele IPOTECARE!!!Oricum legea va fi contestata ca DISCRIMINATORIE la ICCJ n-o sa scape ei dandu-si cocioabele SUPRALICITATE in acea perioada si sa scape de datorii iar fraierii FARA ipoteca sa plateasca si pt. ei!!!

      Ce-mi plac mie anonimii lasi :)

      Daca ai fi fost colegul meu, ai fi avut alte cuvinte pt mine, cunoscand responsabilitățile mele in banca, integritatea mea, colegialitatea si abilitățile de a lucra in echipa. 

      Prin urmare, nu mi-ai fost coleg(a),, stii bine. 

      Acum, da, de-abia astept sa "imi rezolv" problema. In instanță. Si o sa am grijă ca mulți oameni sa aiba acces la avocați buni, la un pret decent, sa rupa bancile abuzive in doua. 

      Intre timp, deși merg in instanță, o sa lupt pentru legile care sa ii ajute pe cei multi. 

      Ca ii convine cui te plătește sau ca nu-i convine. 

      Si da, cred ca e enervant pt voi sa găsiți niste lideri de grup care nu au scheleti in dulap si nici interese ascunse. 

      Doar sa faca bine oamenilor.  

      Si mi-e mila de tine. Ce job ingrat si murdar sufletește ai.  

      Mi-e mila pentru ca, spiritual vorbind, vei plati pentru raul nejustificat pe care vrei sa il faci. Pentru un pumn de arginti.

      Hai sa fii sănătos/ sănătoasă si sa ai ganduri luminate! 

      Nu am apucat sa ma semnez mai sus. Andreea Cristoforidis ma numesc.

      Draga Bogdan,

      Inseamna ca nu cunosti ceea ce face GCCC. Ideea de baza a luptei Grupului este lupta impotriva TUTUROR ABUZURILOR facute asupra clientilor bancari. Faptul ca ai un credit fara ipoteca te face mai "norocos". Adica nu ramai fara casa pe care ti-ai luat-o cu credit. 

      Un lucru important pe care il negiljezi, asa cum o fac mult prea multi din pacate, este acela ca solutiile pronuntate da catre instante in cazul "fericitilor" cu ipoteci pot fi folosite si de catre cei fara ipoteci. Diferenta este data de prezenta sau absenta ipotecii. 

      Grupul lupta pentru eliminarea tuturor lucrurilor abuzive si nejustificate pe care le platesc toti romanii "posesori" de credite. 

      Nu cred ca cineva din Grup te-a oprit sa folosesti si sa iti cauti dreptatea pe baza solutiilor pronuntate in instante pentru "fericitii" ipotecati... 

      Incearca sa iti gasesti un avocat si lupta pentru drepturile tale. Pozitia Grupului este simpla: Orice credit care contine in afara dobanzii SI ALTE PLATI ARE CLAUZE ABUZIVE. Chiar daca este vorba de lei, franci elvetieni, euro, dolari sau orice alta moneda. 

      Faptul ca "fericitii" in franci elvetieni s-au organizat si lupta pentru drepturile lor nu a impietat asupra drepturilor si a luptei altor categorii de imprumutati in alte monede. 

      Nu noi sustinem o lege "numai" pentru ipotecati. Este punctul de vedere si limita pe care senatorii, deputatii si bancherii o sustin. Noi suntem suparati si pentru cei care au credite mici si pentru cei cu credite mari, nu sustinem pe cei cu posete si credite de milioane de euro luate pe ochi frumosi. 

      In consecinta iti doresc ca pe baza rezultatelor obtinute de avocati in cazul :fericitilor" ipotecati sa iti gasesti si tu dreptatea in justitie. Apoi sa participi activ la inlaturarea oricarui tip de abuz bancar asa cum GCCC face.

      Grecoaica cu falci care a lucrat in banca? Nu, nu cred ca sunteti dumneavoastra doamna Andreea.

      Cunosc f. bine ce a facut GCCC,adica NIMIC concret.NU ma poti lamuri pe mine ca deputatii,senatoriisi bancherii sustin aceasta lege!!!O sustin cei care au COCIOABE ipotecate si vor sa scape de credite !!!Eu cu un credit mic cum spui d-ta am rata de 460 de CHF!!!Adica pensia mea TOATA plus 100-150 de lei!!!DE CE NU SE MARJEAZA PE LEGEA CONVERSIEI PLUS MAX.20%!!!Deoarece senatorii,deputatii NU au credite FARA ipoteca "mici" ci au de ordinul sutelor de mii de euro!!!Asa ca lasati-o balta cu lupta GCCC de 2 lei!!!Cand l-am intrebat pe Voivozeanu de cei cu credite FARA ipoteca,a spus ca NU vrea politicul!!!Deci GCCC este pe mana cu politicul care pe spatele amaratilor care NU mai pot plati vor sa scape ei de creditele de sute de mii de euro!!!

      P.S. Si RAMAN si fara casa daca NU platesc d-le Paul Anton!!!

      Ba da, stimate domn, cu tot cu falci.

      Si cu tot cu argumente raționale in fața unui om care, in lipsa lor, se leaga de atribute fizice. 

      Si cu fiecare dată in care ma ataci fizic, ma bucur. Pentru ca cineva te plătește sa faci asta. Asta înseamnă ca deranjam. Asta inseamna ca facem bine. 

      Si da. Stiu ca esti platit. Pentru ca ai un program fix de postare.

      Daca nu ai fi platit si ai avea ceva sa-mi spui, ne-am spune față in față, bărbătește. Dar, dah, s-ar putea sa nu vorbesc cu "un barbat". 

      Ce-au ajuns romanii astioa.... sunt atat de prosti incat se lasa manipulati de urmasii fanariotilor, grecii din Fanar. Stramosii tai au adus coruptia in Tara asta sfanta, Gradina Maicii Domnului, fie-va neamul de ALOGENI blestemat. Si dupa ce se lasa pacaliti de camatarii straini ca Grohninghen sau Itzarescu dobitocii de consumatori ajung sub comanda unei grecoaice plinute si a unui sectant fara Dumnezeu. Desteapta-te ROMANE!

      Am indoiala ca ati citi in liniste ceea ce am scris in postarea anterioara.

      Ca realizare concreta a grupului, cea mai importanta de altfel in aceste cazuri, este schimbul de informatii cat mai concrete si aplicabile, atat individual cat si colectiv. 

      Un alt lucru concret si cu mare valoare a fost organizarea mitingurilor de popularizare a problemelor noastre (implicit si ale altora cu credite in orice valuta chiar daca nu ati vazut scris nicaieri euro sau dolari sau lei, toate creditele au aceleasi metehne). 

      Sustinerea reciproca si schimbul de idei a reprezentat iarasi un pas important pentru fiecare, chiar si pentru dumneavoastra. 

      Grupul a inceput sa se intrajutoreze si sa reactioneze. Cei cu o stare materiala mai buna si cu inima mai larga au ajutat pe cei mai oropsiti. Chiar un singur caz ajutat inseamna enorm. Este un plus. 

      Ceea ce face grupul ajuta pe toata lumea. Dar ca sa ponegresti pe cineva pentru ca face este mult prea mult. Puteti si dumneavoastra sa infiintati un grup de creditati conform criteriilor dumneavoastra, sa va zbateti pe problema dumneavoastra specifica. Aveti suportul nostru. 

      Cat despre senatori, deputati si bancheri va pot spune mult mai multe decat este nevoie. Observ ca dumneavoastra nu sunteti in tema cu ceea ce se intampla in viata noastra politica si sociala. 

      Ca grupul este pe mana cu politicul este o afirmatie corecta in masura in care legea darii in plata este initiata de Piperea si Zamfir are si suportul nostru. 

      Si as putea comenta suplimentar... dar am lucruri mult mai utile mie de realizat. 

      In incheiere va sugerez sa va informati cat mai corect si complet si abia apoi sa emiteti opinii. 

      Sa aveti o zi buna!

      Ilie Neagoe?

      Eu zic sa-ti faci si tu Grupul creditelor de nevoi personale si sa lupti impotriva clauzelor abuzive pe care le aveti in contract. Inca ceva, cei cu credite in CHF poate au si ei credite de nevoi personale il lei, eur sau alte moneda. Deci, FA CEVA!!!

    Daca-i asa, avem un alt tip de "Colectiv"; cel datorat gulerelor albe.

    Cine se sesizeaza? cine ancheteaza?  

    1. Exact asta e ideea. Cati trebuie sa mai moara pentru ca cineva sa se sesizeze? E un al doilea #colectiv dupa cum am atras atentia. Si pe cine reprezinta in fruntea statului Klaus pentru ca pe noi, consumatorii, nu ne reprezinta??? A ajuns peresedinte doar pentru a avea mai multe case!

      Aici sunt deacord cu tine 100%!!!

      Ce coincidenta, stimabile - te cheama exact ca pe mine...? Oare de ce nu va asumati identitatile reale???

      Termina cu prostiile astea impostorule. Nu esti credibil, oricine a lucrat cu mine ma cunoaste si nu poate cadea in capcana camatareasca. Psihopatule, ti-am mai zis ca te-nvarti de o urmarire penala. Va dau de gol retelele si veti fi gasiti.

      Sunt mult prea multe cazuri din categoria abuzurilor #Colectiv.

      Oltchim, RAAN Turnu Severin, Lignit Oltenia, curentul supraplatit, apa potabila supraplatita, gazele supraplatite... si lista ar putea continua. 

      Abuzurile bancare zilnice au culminat cu cazul BCR. Impostorii de acolo au luat comision de 4 lei pentru depunerile in conturile umanitare deschise in urma tragediei de la Colectiv. Doar nu puteau rata o astfel de sansa... Acestia sunt bancherii nostri... Acestia sunt oamenii cu care defilam. 

      Mai nou aflam ca presedintele tarii a participat la o infractiune imobiliara...  

      Tara intreaga este o tragedie de tip #Colectiv

      Sa mai spunem ca suntem mandri ca suntem romani! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb