ÎN 2019: Grupul TeraPlast - creştere de 21% a cifrei de afaceri

C.B.
Piaţa de Capital / 17 februarie 2020

Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast

Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast

Cifra de afaceri a Grupului TeraPlast a crescut cu 21% în 2019, comparativ cu anul precedent, până la 972,6 milioane de lei.

În aceeaşi perioadă, EBITDA consolidată a Grupului a crescut cu 41%, ajungând la 91,2 milioane de lei, conform informaţiilor publicate astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast, a declarat: "Suntem foarte aproape de pragul de 1 miliard de lei cifra de afaceri, ceea ce reprezintă o dublare a activităţii Grupului faţă de acum 2 ani. Totodată, ne respectăm promisiunea de a aduce plus valoare acţionarilor noştri prin creşterea cu 85% a profitului net, care a ajuns în 2019 la 41,8 milioane lei, precum şi prin creşterea rentabilităţii capitalului angajat, de la 9,3% în 2018, la 15% în 2019. Eficientă strategiei de dezvoltare şi maturizarea business-urilor recent intrate în Grup se reflectă şi în EBIDTA, care s-a dublat în ultimii 2 ani, ajungând la valoarea de 91,2 milioane lei."

"În 2020 se vor vedea beneficiile investiţiilor de 98 milioane lei realizate în 2019, care vor contribui semnificativ la atingerea cifrei de afaceri de 1,25 miliarde lei, în contextul unei EBITDA de 145 milioane lei." a mai adăugat Ioana Birta.

Cea mai bună performanţă în 2019 a fost realizată de TeraPlast, cu un avans al afacerilor de 25%, până la 365 milioane de lei, în timp ce EBITDA a înregistrat o creştere de 80% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 37 milioane de lei.

TeraSteel România şi Serbia au înregistrat cea mai bună marja de profitabilitate, dintre companiile Grupului. Îmbunătăţirea marjei segmentului de panouri termoizolante se datorează economiilor la achiziţiile de materii prime, precum şi creşterii gradului de utilizare a capacităţii de producţie din Serbia.

Piaţa din Serbia continuă să fie o piaţă cu mare potenţial de dezvoltare pentru TeraSteel.

Compania a înregistrat în 2019 o majorare a afacerilor cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 308,8 milioane de lei.

În ceea ce priveşte EBITDA TeraSteel, aceasta a înregistrat o creştere de 42% faţă de 2018, până la 37,6 milioane de lei. Vânzările cantitative au crescut cu peste 30% anul trecut, TeraSteel depăşind 3,8 milioane de metri pătraţi de panouri sandwich vândute şi 7 mii de tone de structuri zincate.

Cifra de afaceri a Wetterbest, al doilea jucător pe piaţă tiglei metalice din România, a crescut cu 22% în 2019, la 269,9 milioane de lei, iar EBITDA realizată a fost de 15,1 milioane de lei în 2019.

Din punct de vedere cantitativ, vânzările de ţiglă metalică au ajuns la 5 milioane de metri pătraţi, cele de tablă cutată au depăşit 2 milioane de metri pătraţi, iar cele pentru drenaj şi accesorii au depăşit 4 milioane de bucăţi. Finalizarea, în prima parte a anului 2020, a investiţiei în valoare de 44,5 milioane lei, demarată în 2019, va susţine atât creşterea cotei de piaţă cât şi a profitabilităţii.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Da. ..cu așa cifre și cu un așa potențial, nu este de mirare că Teraplast a intrat în vizorul fraților Pavăl / proprietarii Dedeman....

    Pun pariu ca au pe masa deja oferta fratilor Paval

    1. Si eu pun pariu ca nu o vinde.

      NU LE-AS VINDE-O INDIVIZILOR ASTORA , PENTRU NIMIC IN LUME !!! LA NICI UN PRET !!! DACA VOR CU ADEVARAT , BINELE BURSEI , DE CE NU-SI LISTEAZA DEDEMANUL ??? VA SPUN EU , DE CE !!! DE ZGARCENIE , SI DE EGOISM !!! MAI CURAND , SI-AR TAIA GATURILE , DECAT SA FACA O FAPTA BUNA , PENTRU BURSA DE VALORi , S-AU PENTRU TARA !!! DOAR LISTAND DEDEMANUL , SI AR DEVENI CEI MAI BOGATI DIN ROMANIA !!! CE-I IMPIEDICA ??? FAPTUL CA NU VOR SA DEA UN MIC PROCENTAJ DIN ACTIUNI , SI ALTORA , DECAT EI !!! SI NU DEGEABA , CA OAMENII AR CONTRIBUI CU BANI , LA SUSTINEREA AFACERII LOR !!! VEDETI , CE INSEAMNA , GANDIREA , SI APUCATURILE COMUNISTE ??? VA INCHIPUITI CUMVA , CA ASTIA , SANT CAPITALISTI ??? NICI POMENEALA !!! EI PLANG SI ACUM , DUPA PETRU GROZA , CEAUSESCU , SI ALTII CA EI !!! DACA SI IN AMERICA , OAMENII AR FI GANDIT ASA , N-AR MAI FI EXISTAT NICIODATA PE BURSA , MC DONALDS , FORD , MICROSOFT , AMAZON , CATERPILLAR , JOHNSON & JOHNSON , etc , etc , etc !!! DAR , ASTA-I ROMANIA NOASTRA , OTRAVITA TIMP DE ZECI DE ANI , DE BOLSEVICII STRAINI , CARE , PAS CU PAS , AU TRANSFORMAT SI POPULATIEI , ACASTA GANDIRE DISTRUCTIVA SI EGOISTA !!! OAMENII ACESTIA , '''''' DEDEMAN '''''', S-AU NASCUT IN TRISTA PERIOADA , SI GANDESC IN MOD BOLSEVIC !!! SI , DIN PACATE PENTRU TARA , MAI SANT MILIOANE , CA EI , CARE GANDESC ASA !!!

    Teraplast + frații Pavăl / Dedeman = love.... prietenii știu de ce... ????

    Sper sa nu ia fratii Paval si Teraplast. S-ar intampla ce s-a intamplat cu Cemacon: Dedeman (prin magazinele sale) suge tot profitul, iar actionarii minoritari ai Cemacon raman cu "praful de pe toba"! Vedem cum merge pe bursa si Alro, dupa ce fratii Paval si-au bagat coada! Feriti-va de companiile in care se baga fratii Paval! Sper sa-si gaseasca si ei "naSul".

    Dacă este preluare..... măcar să fie o preluare ostilă Dedeman / frații Pavăl

    Acum doi ani Goaia a afirmat ca va vinde cand societatea va ajunge la o capitalizare de 130-150 milioane de euro

    1. Frații Paval vor Teraplast la preț de promoție, nu stau ei să dea o căruță de bani pe Teraplast, acționează din timp, ce să facă cu lichiditățile.

      Păi inca Teraplast nu a ajuns nici la 100 de milioane de euro capitalizare... inseamna ca putem sta liniștiți pana la 150 milioane... mai este putin... 50 %... adică colo anul viitor pe vremea asta... pana atunci sa le uram succes si spor!

    In sanatatea doamnei Ioana Birta , ca e.... ;)

    Am zis ! :) 

    1. Da .. eeee... intradevar... eu de cand o sun... dar nu mi răspunde la telefon.. si nu vreau de la ea.. mare lucru... decat sa mi spuna ce dividende da anu asta Teraplastul.. păcat... cine stie ce o gândi că vreau de la dânsa...

    CERT este ca pana de Paște se vinde cu cățel și purcel tot Teraplast ul. GOIA E un smecher. Nu vedeți ca peria a cu ieririle în media. Acțiunile au urcat cu 4 %. BAFTA Dedeman.. Ca oricum voi vindeți jumate marfa Teraplast

    1. Poi au crescut acțiunile mult mai mult de 4%.. si mai cresc... doară sunt firma serioasa.. si au tras contract de market maker.. a crescut substanțial lichiditatea... in consecință va creste si valoarea actiunilor si a afacerii implicit...

    Nu au frații Pavel bani suficienti sa cumpere Teraplastul... încă 2 vieți să mai trăiască... si apoi Teraplastul nu e de vanzare... e o afacere prea buna ca sa fie vanduta... si daca Goia ar vinde el are doar 46 % din acțiuni... frații Pavel nu ar cumpara ceva unde sa nu aiba in mana lor decizia... adica minim 50 % plus una din actiuni... asta i clar... Teraplast e o afacere de mare viitor si e mai mult o afacere de casa.. inchisa... de familie... managementul si salariații împreună iau acolo deciziile... toti sunt actionari... direct interesați.. de aceea pun suflet in tot ceea ce întreprind acolo.. pentru binele tuturor.. de aceea merge asa bine treaba... se vede clar cu ochiul liber... asa a gândit o si a pornit o Viciu Emanoil si asa va merge inainte mult si bine! Mult succes!

    Si apoi dacă fratii Pavel vreau Teraplastul pot sa il cumpere... e pe bursa.. e pe piata libera... le doresc succes... sa marce banii si sa fie a lor... am si eu cateva milioane de actiuni... la pretul corect sunt oricand de vanzare... dar nu altfel... sunt convins ca nici in 10 vieti nu ar ajunge sa dețină ei controlul acolo...

    Apropo... dacă tot sunteti asa de informați nu stiti cumva si ce dividende dă anu asta Teraplast? Sau nu dă... dă iară acțiuni.. dă și, și? Ce ziceți? Ce parere aveți? Cei care aveți ochiul format... din cifrele preliminare... va provoc un pic.. dacă tot aveti chef de discuții pe forumuri.. hai sa discutam ceva constructiv..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb