ÎN ACEASTĂ LUNĂ Holde Agri Invest va lansa un plasament privat, de douăsprezece milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 9 iunie 2020

Holde Agri Invest va lansa un plasament privat, de douăsprezece milioane lei

Iulian Cîrciumaru, preşedinte Holde: "Oferim investitorilor încă o oportunitate de a deveni acţionari Holde, înainte de listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în, în trimestrul al treilea din 2020"

Holde Agri Invest, companie din ţara noastră ce operează terenuri agricole, va lansa în această lună un nou plasament privat pentru acţiunile sale, prin care intenţionează să atragă douăsprezece milioane de lei, capital care va alimenta investiţiile în spaţii de depozitare şi sisteme de irigaţii, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei.

Aceasta va fi a doua operaţiune derulată de Holde prin piaţa de capital, după ce în 2019 compania a vândut aproximativ nouă milioane de acţiuni noi, printr-un plasament privat şi a atras zece milioane lei de la 27 de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Iulian Cîrciumaru, Preşedinte al Consiliului Holde Agri Invest, a declarat: "În perioade incerte, când pieţele bursiere sunt volatile, iar ameninţarea unei recesiuni este vizibilă la orizont, investitorii globali tind să caute un refugiu plasându-şi banii în instrumente financiare care vor rezista unei crize economice. Agricultura este un exemplu de un astfel de refugiu ce generează randamente constante, care până anul acesta lipsea de la Bursa de Valori Bucureşti. Începând cu luna martie, am observat un interes crescut din partea investitorilor locali în agricultură şi îndeosebi în Holde. Astfel, am decis să oferim investitorilor încă o oportunitate de a deveni acţionari Holde, înainte de listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în, în trimestrul al treilea din 2020",

Investiţiile în spaţiile de depozitare şi irigaţii, pentru care doreşte acum Holde să strângă capital, făceau deja parte din agenda managementului companiei de ceva timp, însă izbucnirea pandemiei, asociată cu seceta severă din întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est din acest an, a accelerat planurile de implementare. Extinderea capacităţii de depozitarea şi instalarea sistemelor de irigaţii sunt două proiecte cheie ce vor contribui la creşterea rentabilităţii companiei.

Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest, a declarat: "Am promis investitorilor care au participat la primul nostru plasament privat că vom ajunge la 7.000 de hectare de teren arabil până la sfârşitul anului 2020 şi am îndeplinit această promisiune în doar patru luni. În cadrul celui de-al doilea plasament, oferim investitorilor oportunitatea de a participa la o rundă de finanţare care va alimenta investiţiile în sisteme de irigare şi spaţii de depozitare. Considerăm aceste investiţii de o importanţă esenţială, deoarece vor contribui la consolidarea afacerii Holde, prin reducerea dependenţei noastre de factori externi, precum condiţiile meteorologice imprevizibile sau fluctuaţia preţurilor la mărfuri",

Holde are în prezent un siloz de 10.000 de tone, dar intenţionează să-şi extindă capacitatea de depozitare la 30.000 de tone până în 2023. În ceea ce priveşte instalaţiile pentru irigare, în momentul de faţă, niciuna dintre fermele Holde nu are implementat un astfel de sistem, dar obiectivul este de a instala sisteme de irigare pe o suprafaţă de 3.000 de hectare până în 2023.

Holde operează peste 7.000 de hectare de teren agricol împărţit două suprafeţe, în ferma de la Roşiorii de Vede şi cea de la Agromixt Buciumeni. În prezent, compania este în proces de finalizare a celei de-a treia achiziţii, care va mări dimensiunea terenurilor operate la 8.000 de hectare. Până la sfârşitul anului 2020, Holde intenţionează să ajungă la un portofoliu de 10.000 de hectare. Compania se aşteaptă să atingă o cifră de afaceri de 40 de milioane lei la finalul acestui an şi o marjă EBIT de 17%.

Prin intermediul plasamentului privat, acţiunile HAI vor fi oferite unui număr maxim de 149 investitori individuali şi unui număr nelimitat de investitori instituţionali. Casele de brokeraj care vor asista la realizarea tranzacţiei sunt SSIF Goldring şi BRK Financial Group. Imediat după închiderea celui de-al doilea plasament privat, compania va finaliza paşii necesari pentru listarea acţiunilor Holde pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, proces care va dura aproximativ trei luni. După listarea pe AeRO, Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole pe BVB. Acţiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacţionare sub simbolul HAI.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători români din piaţa agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii şapte ani. Pentru a reuşi acest lucru, Holde va investi peste 50 de milioane euro în achiziţii de terenuri, precum şi utilaje noi, spaţii de depozitare şi sisteme moderne de irigaţii.

În urma plasamentului privat din decembrie 2019, Holde Agri Invest SA are 52 de acţionari. Vertical Seven Group este cel mai mare acţionar al Holde, cu o participaţie de 19,6%, în timp ce restul investitorilor au deţineri între 6% şi 0,1% în afacere. Modelul de business prevede ca niciun acţionar să nu deţină o participaţie majoritară în cadrul companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia sunt niste hotisori care vor sa fure de la fraieri. Daca le citesti business planul, te iei cu mainile de cap. Managementul castiga toti banii virtuali, investitorii iau praful de pe toba. Daca ai bani so vrei terenuri agricole, le cumperi singur. Ce dracu'!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb