ÎN CELE PATRU ŢĂRI ÎN CARE ACTIVEAZĂ  eMag a atins o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde lei

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii / 31 august 2016

eMag a atins o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde lei

Dante International, grupul care deţine cel mai mare retailer online din România, eMag.ro, a înregistrat în 2015 afaceri de 1,39 miliarde de lei în România, în creştere cu 28% faţă de 2014, potrivit lui Iulian Stanciu, CEO al eMag. În cadrul unei conferinţe de presă, domnia sa a mai subliniat că eMag a înregistrat anul trecut în România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia afaceri de 1,95 miliarde de lei, în creştere cu 56% faţă de anul anterior.

Compania estimează că tranzacţiile de pe mobile vor creşte rapid în viitor, iar în 2018 afacerile companiei ar putea ajunge la un miliard de euro.

Anul trecut, compania a avut un buget de investiţii de 48 milioane de euro, din care jumătate au fost investiţi în dezvoltarea internaţională. Compania şi-a propus să angajeze 300 de programatori în următorii doi ani.

Iulian Stanciu a precizat: "În Bulgaria suntem liderul pieţei, în Ungaria suntem la egalitate cu firma de pe locul întâi, iar în Polonia continuăm să creştem. Ne considerăm o companie de tehnologie, acest departament reprezintă 30% din costurile totale. Afacerile vor ajunge probabil la un miliard de euro în 2018, iar valoarea bunurilor comandate de clienţi în 2017 va ajunge probabil la un miliard de euro".

Retailerul online va extinde parteneriatul cu Poşta Română în 120 de oficii până la sfârşitul lunii octombrie şi va deschide trei depozite reginonale în Braşov, Timişoara şi Cluj, potrivit lui Tudor Manea, directorul general eMag, care a menţionat: "Clienţii noştri sunt foarte sensibili când vine vorba despre timpul de livrare a comenzilor. Pentru a reduce acest indicator, am decis să extindem parteneriatul cu Poşta Română. Până la finele lunii octombrie, clienţii eMAG vor putea ridica produsele comandate din 120 de oficii poştale".

Totodata, acesta a menţionat că în prezent sunt 35 de oficii în parteneriat cu Poşta Română.

Tudor Manea a mai spus, în conferinţa de presă, că eMAG va ajunge, la finalul anului curent la o suprafaţă de depozitare în Capitală şi în ţară de 100.000 de metri pătraţi, din care 90.000 doar în Bucureşti.

Directorul general al eMAG România a subliniat că numărul produselor listate pe platforma eMAG Marketplace a depăşit un milion în luna iulie 2016, reprezentând 17.500 de branduri.

Grupul eMAG Are 2.900 de angajaţi, din care 2.400 în România, unde este localizat tot managementul grupului şi toată partea de tehnologie. În iulie 2016, retailerul a înregistrat 27,1 milioane de vizite, din care 19 milioane de vizite de la utilizatori din România (70%). Traficul de pe dispozitive mobile s-a dublat şi reprezintă circa 55% din total.

eMAG.ro este administrat de Dante International şi este cel mai mare magazin online. Acţionarii companiei sunt grupul sud-african Naspers şi afaceristul Iulian Stanciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb