ÎN LITIGIUL CU AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ Contestaţia SIF5 are termen 10 decembrie, la Bucureşti

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 octombrie 2019

Curtea de Apel Bucureşti a respins excepţia necompetenţei teritoriale a Curţii de Apel Craiova în procesul în care SIF Oltenia (SIF5) cere suspendarea deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), prin care supraveghetorul pieţei a obligat SIF-ul din Craiova să convoace acţionarii şi să asigure desfăşurarea AGA la solicitarea grupului format din SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), într-o adunare ce are drept scop demiterea lui Tudor Ciurezu din fotoliul de conducător al SIF Oltenia.

În aceste condiţii, continuarea procesului dintre SIF5 şi Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi judecată la Bucureşti, noul termen fiind 10 decembrie 2019.

La începutul lunii trecute, SIF1 împreună cu SIF4, prin administratorul său SAI Muntenia Invest, au cerut convocarea acţionarilor SIF5 prin instanţă, respectiv au transmis către Tribunalul Dolj cererea de autorizare a convocării acţionarilor SIF Oltenia cu ordinea de zi solicitată în data de 11 iunie 2019, ce prevede şi înlăturarea conducătorului SIF Oltenia. Practic, este vorba despre cererea prin care grupul format din SIF1 şi SIF4 au solicitat revocarea a patru administratori ai SIF5, printre care şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul în care ar fi fost înlăturat din Consiliul de Administraţie (CA) al SIF-ului din Craiova, să fie scos şi din funcţia de director general al SIF Oltenia, cerere pe care administratorii SIF5 au respins-o până acum de trei ori, pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate ce cele două SIF-uri.

La jumătatea lunii august, Tribunalul Dolj a admis cererea de suspendare provizorie a executării hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Oltenia din data de 9 mai 2019, formulată de societatea de brokeraj Voltinvest şi de Liviu Ungureanu, acţionari ai SIF5, până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată în această speţă.

În mai, acţionarii SIF5 au aprobat modificarea actului constitutiv al SIF Oltenia, schimbare ce include înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Procesul se judecă la București. Curtea de Apel București a respins excepția necompetentei teritoriale și a acordat un nou termen de judecata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb