ÎN NEAMŢ: Liberalii critică bugetul de stat şi susţin că este neconstituţional

M.C.
Politică / 24 februarie 2019

Eugen Ţapu Nazare (Sursa foto: Twitter)

Eugen Ţapu Nazare (Sursa foto: Twitter)

Liberalii nemţeni au criticat, ieri, într-o conferinţă de presă, bugetul de stat şi susţin că are prevederi neconstituţionale şi vicii de fond.

Senatorul Eugen Ţapu Nazare a precizat că bugetul nu asigură suportul necesar pentru susţinerea investiţiilor naţionale şi locale şi nu răspunde aşteptărilor şi nevoilor societăţii.

"Alianţa PSD-ALDE a falsificat bugetul de stat iar din această cauză România riscă să intre în recesiune. Nu poţi veni cu un buget pentru care nu garantezi realitatea cifrelor, asta înseamnă că nu-ţi doreşti altceva decât răul României. Preşedintele nu putea fi părtaş la falsificarea bugetului de stat, ar fi fost un act de iresponsabilitate echivalent cu al PSD-ALDE. Bugetul de stat trebuie corectat rapid, este o speţă simplă şi clară, Curtea Constituţională o poate rezolva rapid şi aşteptăm asta din partea judecătorilor constituţionali", a declarat senatorul Eugen Ţapu Nazare.

Parlamentarul a adăugat că, prin decizia Curţii Constituţionale, legea bugetului trebuie să ajungă din nou în Parlament.

"Singurii vinovaţi pentru situaţia gravă în care ne aflăm sunt PSD şi ALDE, care în ciuda solicitărilor repetate de a prezenta proiectul bugetului de stat, adică de a respecta legea, au amânat nepermis înaintarea acestuia în Parlament. Dragnea şi Tăriceanu sunt cei care au blocat bugetul de stat, pentru că au preferat să stea în vacanţe exotice în loc să fie în ţară şi să dea girul politic, după cum a afirmat chiar Teodorovici cu gura lui", a mai spus senatorul Eugen Ţapu Nazare, conform Agerpres.

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că bugetul oraşului a pierdut, anul trecut, prin revoluţia fiscală, circa 10 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 10 la sută din totalul bugetului.

"Printr-o şmecherie guvernamentală marca PSD, o parte dintre banii care li se cuveneau primăriilor au fost duşi la bugetul de stat pentru a acoperi găurile rezultate dintr-o proastă guvernare sau pentru a fi împărţiţi pe criterii politice. Municipiul Piatra-Neamţ a pierdut anul trecut în urma măsurilor fiscale aberante luate de actualii guvernanţi aproximativ 10 milioane de lei, aproape 10 la sută din buget, o sumă importantă, ţinând cont şi de dificultăţile financiare generate de ratele la bănci cu care se confruntă municipalitatea pietreană. M-aş fi aşteptat atât eu cât şi colegii primari din întreaga ţară ca măcar anul acesta să fie corectată greşeala şi să fie alocaţi mai mulţi bani din impozitul pe venit, bani care de fapt se produc în comunităţile locale. Nu numai că nu s-a întâmplat aşa, dar s-a venit cu o nouă măsură nedreaptă în urma căreia estimez că vor fi luaţi şi mai mulţi bani de la Piatra-Neamţ şi mutaţi la nivel guvernamental. Este jenant să vezi cum actualii guvernanţi mint cu neruşinare, spunând că vor aloca sume mai mari în acest an către autorităţile locale", a declarat primarul Dragoş Chitic.

Edilul a mai spus că bugetul oraşului din acest an nu va mai putea acoperi acelaşi volum de servicii şi investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb