ÎN ORIENTUL MIJLOCIU:  Palestinienii protestează faţă de planul de pace

M.I.
Internaţional / 25 iunie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Palestinienii au ars portrete ale preşedintelui american Donald Trump, ei protestând atât în Fâşia Gaza cât şi în Cisiordania ocupată de Israel faţă de planul SUA pentru pacea în Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

Multe companii palestiniene au anunţat că vor boicota conferinţa de pe 25-26 iunie din Bahrain unde SUA vor prezenta planul, transmite News.ro.

"Jos Bahrain, jos Trump, jos cu conferinţa de la Manama", au scandat protestatarii în Fâşia Gaza. Unii dintre ei au ars tablouri cu Trump pe care scria "Acord cu diavolul".

În Cisiordania, sute de persoane au mărşăluit prin Ramallah, având pancarte în favoarea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Protestatarii au ars în Cisiordania postere cu Trump dar şi cu regele din Bahrain, Hamad bin Isa Al Khalifa, scrie News.ro.

Conferinţa de pe 25-26 iunie din capitala Manama va avea ca principal subiect de discuţie un plan economic propus de Kushner de 50 de miliarde de dolari destinat Orientului Mijlociu, care ar crea un fond global de investiţii pentru susţinerea economiei Palestinei şi a ţărilor arabe din jur şi ar finanţa cu 5 miliarde de dolari crearea unui coridor de transport pentru conectatea Cisiordaniei de Gaza.

Însă lipsa unei soluţii politice, care va fi dezvăluită mai târziu, a anunţat Washingtonul, a dus la respingerea planului de către palestinieni, dar şi de ţările arabe cu care Israelul ar dori relaţii normale.

Planul include 179 de proiecte de infrastructură şi de afaceri, potrivit detaliilor planului şi declaraţiilor unor oficiali americani. Abordarea pentru relansarea procesului de pace dintre Israel şi Palestina a fost criticată sâmbătă de către palestinieni, informează News.ro.

Ambiţiosul plan economic, produsul a doi ani de activitate a lui Kushner şi alţi consilieri, va fi pus în practică numai dacă va fi găsită o soluţie politică la actualele probleme din regiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ideea planului e bună pe termen lung. Prosperitate economică = burtica plină = oameni care nu mai sunt dispuși la sacrificii. Vezi UE. Numai că necesită mult timp și implementare atentă. Destul de greu de realizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb