ÎN PREZENŢA PROCURORILOR DNA, Alina Deaconiţa a recunoscut că a oferit mită conducerii spitalului Socola

Marius Constantin
Anticorupţie / 2 iunie 2015

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatei Alina Gabriela Deaconiţa, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

În prezenţa apărătorului ales, inculpata Alina Gabriela Deaconiţa a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani şi 10 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi.

Procurorii precizează că în cursul lunii aprilie 2014, inculpata Alina Gabriela Deaconiţa i-a remis lui Sebastian Iulian Popa, şef Serviciu Achiziţii şi membru al Comisiei de examinare, suma de 8.000 de lei (destinată exclusiv pentru un alt funcţionar cu putere de decizie din cadrul Comisiei de examinare), în schimbul promisiunii acestuia că va rezolva tot ceea ce era legat de angajarea soţului inculpatei pe postul de referent la Compartimentului relaţii publice din cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.

În cursul anului 2014, în acelaşi scop, inculpata Alina Gabriela Deaconiţa a întocmit şi semnat în fals, în numele soţului său, cererea (datată 01.04.2014) pentru participarea la concursul organizat în perioada 29-30.04.2014, precum şi lucrarea acestuia de concurs, lucrare depusă în cadrul probei scrise a concursului organizat la data de 29.04.2014. La acea dată, soţul inculpatei era plecat în străinătate.

De asemenea, în luna mai 2014, pentru a acoperi lipsa de la locul de muncă a persoanei câştigătoare a concursului (soţul Alinei Gabriela Deaconiţa), Ştefan Lucian Burlea, la data faptelor, manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi şi preşedinte al comisiei de examinare, a dispus, printr-o decizie nedatată, suspendarea contractului de muncă al acestuia pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 12 mai 2014. Cererea de concediu fără plată a fost întocmită şi semnată în fals, în numele soţului său, de către Alina Gabriela Deaconiţa, la instigarea lui Iulian Sebastian Popa.

Totodată, procurorii au propus, prin prezentul acord, menţinerea măsurii controlului judiciar şi a sechestrului asigurător, dispuse în cursul urmăririi penale.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Alina Gabriela Deaconiţa împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb