ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022 Grupul BT a înregistrat un profit net consolidat de peste 1,6 miliarde lei

F.D.
Bănci-Asigurări / 11 noiembrie 2022

Grupul BT a înregistrat un profit net consolidat de peste 1,6 miliarde lei

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.678 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, din care 1.441 miliarde lei este al băncii. Aproximativ 237 milioane de lei este profitul net al subsidiarelor şi participaţiilor de capital, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 141 miliarde lei, în creştere cu 6,6% faţă de începutul anului.

Creditele Băncii Transilvania au crescut până la 63,2 miliarde lei. Comparând cu începutul anului, creditele nete pentru persoanele juridice au crescut cu aproape 32%, până la 27,2 miliarde lei, iar creditele nete pentru persoanele fizice au crescut cu 7,4% şi au ajuns la 27,6 miliarde lei. Soldul creditelor acordate de Grupul BT a crescut cu 2,9 miliarde lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 67,8 miliarde lei. În primele nouă luni, soldul a crescut cu aproximativ 11,7 miliarde lei, BT acordând 206.000 de credite populaţiei şi firmelor în perioada ianuarie-septembrie.

Depozitele clienţilor Grupului BT au ajuns la 113,4 miliarde lei, în creştere cu 5% faţă de începutul anului. 74,6 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 38,9 miliarde lei depozitele ale persoanelor juridice.

Veniturile operaţionale ale băncii au crescut cu 19%, până la 3,8 miliarde lei, pe fondul creşterii volumelor operaţionale.

Numărul clienţilor activi ai băncii a ajuns la 3,8 milioane, în creştere cu 4,7% de la începutul anului. BT are 313.000 de clienţi activi noi în primele nouă luni din 2022. 84% dintre clienţii băncii sunt digitalizaţi.

Alte detalii financiare

Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 52%. Raportul cost/venit s-a păstrat la un nivel confortabil datorită gestionării adecvate a costurilor şi a eficientizării prin digitalizare.

Rata creditelor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 2,55%.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a creditelor neperformante, conform standardelor EBA, este de 187%. Soldul provizioanelor a crescut în primele 9 luni ale anului cu 12,9%, până la 4.079 milioane lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2021, când era de 3.614 milioane lei. Banca a menţinut politica de provizionare foarte prudentă.

Solvabilitatea băncii fără profitul ultimului trimestru este de 22,05%, iar cu profitul inclus, este de 23,05%.

Grupul Financiar Banca Transilvania

Integrarea Ţiriac Leasing în Grupul BT este în desfăşurare, iar fuziunea este estimată în decembrie a.c.

BT Asset Management a devenit cel mai mare administrator de active din România, cu peste 4 miliarde lei în administrare prin cele 17 fonduri deschise de investiţii. BTAM se apropie de 100.000 de clienţi.

BT Mic, cel mai mare jucător în microfinanţare, a ajuns la 14.500 de clienţi, din care peste 75% sunt la primul credit.

"Am continuat creşterea constantă a numărului clienţilor şi tranzacţiilor, cu o dinamică mult peste media pieţei. Am crescut susţinut şi am finanţat companiile şi oamenii, în ciuda faptului că piaţa financiară este mai plină de incertitudini ca oricând şi costurile de finanţare şi cerinţele de capital sunt factori suplimentari care induc incertitudine în economie. Rămânem şi pe viitor ataşati de obiectivul nostru - de a fi principalul susţinător al economiei şi al statului, pentru dezvoltarea României", afirmă Ӧmer Tetik, Director General BT.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. banca a raportat profit mai mic ca in 2021

    1. jongleaza cu provizioanele. in t3 anul trecut au eliberat 130 mil lei, acum au facut provizioane de 130 mil. O sa reverseze iar in q4 si o sa treaca de 2,1 mld profit din buget. A se vedea veniturile din dobanzi si din comisioane ce cresteri uriase au avut in q3 ceea ce e foarte bine. 50 % cresterea.

      Degeaba incercam justificări, profitul băncii este mai mic că acum un an.

      e clar cum stii sa citesti rezultatele bancilor

    Citiți cu atenție tot raportul prezentat de banca, banca este cu mult pe plus la majoritatea capitolelor!

    BT nu a dezamăgit niciodată!  

    1. Totusi fata de Brd Si BcR nu inteleg de ce sunt atat de prudenti si continua sa faca provizioane mult mai mari. Sau nu vor sa se afiseze cu rezultate foarte bune de frica unei suprataxari pe sistemul bancar…

    Fata de 9 luni 2021 au 200 mil in plus provizioane si o pierdere din pix de 110 mil pe titluri de stat vs 175 mil profit anul trecut. Fara aceste artificii contabile profitul bancii la 9 luni ar fi de 1,8 mld vs 1,3 anul trecut

    1. corect

      valoarea portofoliului de titluri a scazut datorita cresterii dobinzilor. e o asa mumita unrealized loss, complet din pix, deoarece acestea sunt pastrate pina la maturitate, cind sunt valorificate la valoare nominala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb