ÎN PRIMELE TREI LUNI DIN AN, CertAsig a înregistrat o creştere de 5% a subscrierilor, la 15,2 milioane lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 mai 2019

Compania de asigurări CertAsig a înregistrat, în primul trimestru al aces-tui an, o creştere de 5% a subscrierilor, comparativ cu perioda similară a anului trecut, ajungând la 15,2 milioane lei, a transmis, vineri, compania, printr-un comunicat.

Totodată, în primele trei luni din 2019, cheltuielile s-au redus cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 57,7 milioane lei şi a plătit daune în cuantum de 64,3 milioane lei, mare parte dintre acestea fiind aferente segmentului asigurărilor maritime, mai arată comunicatul.

Reprezentanţii companiei de asigurări au precizat: "Ultimii doi ani au reprezentat o provocare pentru industria de asigurări, inclusiv din perspectiva evenimentelor naturale adverse şi atipice care au crescut volatilitatea portofoliilor asiguratorilor. Nici CertAsig nu a rămas neafectată de acest fenomen, iar ultimele sezoane de iarnă, spre exemplu, au influenţat cu precădere rezultatele obţinute pe segmentul asigurărilor maritime".

Potrivit acestora, pentru asigurarea stabilităţii pe termen lung a companiei, CertAsig şi-a revizuit strategia de dezvoltare pentru perioada următoare. Astfel, activitatea companiei se va concentra asupra asigurărilor de răs-punderi, garanţii, asigurări tehnice şi de bunuri, urmărindu-se creşterea portofoliilor pe aceste segmente atât în România, cât şi în Bulgaria. De asemenea, începând cu luna iulie a acestui an, asigurările maritime nu vor mai face parte din oferta de produse a companiei şi vor fi oferite prin intermediul unei alte societăţi din grup.

CertAsig este deţinută majoritar de Royalton Capital Investors II, un fond european de investiţii specializat pe achiziţionarea şi dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală şi de Est.

Compania activează în acest moment în România şi Bulgaria, dar este prezentă şi pe pieţele din Turcia şi din Republica Cehă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb