ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021 Chimcomplex raportează un profit net de 57.7 milioane de euro

G.B
Piaţa de Capital / 3 august 2021

Chimcomplex raportează un profit net de 57.7 milioane de euro

Primele 6 luni ale anului 2021 confirmă poziţionarea Chimcomplex ca lider regional al industriei chimice, compania raportând un profit net de 282.6 milioane lei (57.7 milioane de Euro) cu o cifră de afaceri de 1.1 miliarde lei (233 milioane de Euro), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, vânzările pe piaţa externă, în cea mai mare pare adresate pieţelor din Uniunea Europeană au reprezentat în semestrul I 2021 aproximativ 78% din totalul vânzărilor de produse. Ponderea cea mai mare din totalul vânzărilor interne şi externe o au principalele produse ale companiei respectiv poliolii-polieterii şi soda caustică. Poliolii sunt o clasă de substanţe chimice organice din care se fabrică poliuretanul, un produs chimic care se întâlneşte peste tot: de la mobilier, maşini, izolaţie termică sustenabilă pentru clădiri până la turbine eoliene sau sateliţi.

Rezultatele companiei au la bază:

- Sustenabilitatea în operarea integrată a fluxurilor de producţie din cele 2 platforme Oneşti şi Rm. Vâlcea, ceea ce a permis fabricarea de volume record la principalele produse ale companiei.

- Continuitatea derulării fluxurilor logistice asigurând stabilitatea lanţurilor de aprovizionare şi de vânzare, care au permis procesarea unor volume totale de 637 mii tone, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

- Implementarea strategiei de vânzări a companiei axată pe agilitate şi eficacitate în satisfacerea nevoilor clienţilor. Elemente care au permis recuperarea efectelor negative generate de pandemia Covid-19 şi au generat o creştere a volumelor de vânzare cu peste 21% faţă de prima jumătate a anului 2020.

- Continuarea investiţilor în eficienţa energetică care au generat o reducere continuă a amprentei de carbon a companiei. Astfel, indicatorii specifici de emisii de CO2/ t producţie fizică sau pe MWh energie consumată au scăzut cu aproximativ 4%, respectiv 35 % faţă de anul 2020.

- Consolidarea portofoliului de polioli şi hidrogen, cu impact major în procesul de decarbonare.

În aceste condiţi, în primele 6 luni din acest an, Chimcomplex înregistrează un nivel consistent al EBITDA, respectiv 407 milioane lei (83 Milioane Euro şi 36% din cifra de afaceri). Acest lucru a permis consolidarea poziţiei financiare a companiei şi rambursarea a 52 de milioane de Euro din creditele contractate în decembrie 2018 pentru achiziţionarea activelor Oltchim.

"Chimcomplex a obţinut rezultate foarte bune în prima jumătate a anului 2021. Toţi indicatorii noştri operaţionali şi financiari au înregistrat o creştere remarcabilă. Aceste rezultate au fost posibile datorită capacităţii noastre de inovare şi muncii depuse pentru a reveni cu putere pe piaţă. Vreau să le mulţumesc angajaţilor Chimcomplex pentru angajamentul şi implicarea lor. Această forţă colectivă ne-a permis să creştem performanţa companiei din ce în ce mai mult" a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Pentru a doua jumătate a anului 2021, compania estimează consolidarea rezultatelor pozitive de la 30 iunie 2021 şi continuă implementarea strategiei Chimcomplex axată pe:

- Accelerarea proceselor de digitalizare şi dezvoltare a resurselor umane, elemente cheie în asigurarea dezvoltării companiei.

-Implementarea proiectelor de investiţii cu efect în reducerea amprentei de carbon şi creşterea eficienţei energetice: construcţia unor capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă gaz şi hidrogen (putere instalată de 55 MWe 4 turbine); finalizarea noilor linii de producţie de polioli care vor permite dublarea volumelor actuale şi modernizarea instalaţiilor de electroliză care vor consolida poziţia de lider naţional al companiei în producţia de hidrogen din apă.

- Continuarea operării sustenabile a fluxurilor de producţie din cele 2 platforme care să permită menţinerea actualului trend al volumelor de vânzare.

- Demararea proiectelor de chimie verde prin care să deschidem un nou segment, cu produse verzi în portofoliul companiei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Mulțumesc conduceri chimcomplex și patronului Domnul Vuza

    Tine-ti-o tot asa. Trebuie sa triumfe industria chimica romaneasca.

    Sincer vorbind,nu am cezut în voi,mai ales cănd acțiunea ajunsese.pe.la.2lei.Bravo,feli citări,incredibil ce a ți realizat.

    Limbile își fac datoria!

    EBITDA 36% in industria chimica'sustenabil'!!! Profit net in jur de 25%!Pe BVB cred ca poti sa spui orice, inclusiv ca lohn-ul de haine e mai profitabil ca Pharma.

    1. Sa vedeti cand or trece pe piata regular reglare de pret, aici pe AERO e cam in aer cotatia,drept consecinta la aceste rezultate surprinzatoare au inchis pe rosu.De ce oare ?

      un investitor ar trebui sa cunoasca sintagma "vinde pe stire"

      Hai ca nici tu nu stii fraza completa si (te cam dai mare guru pe aici ) CUMPARA PE ZVON ! Am suparat pe cineva pesemne de creste acum +8 % sau cumperi tu W.B.

      Petrochimia e viitorul! Stati linistiti! Trecerea pe segmentul principal va deschide si punga investitorilor calificati. Sunt convins ca pretul actual se dubleaza pana la finalul anului. Azi PER - ul CHOB e 7!

      Mai sunt si alte societati din acelasi GRUP cu PER foarte mic,PRAFUL s-a ales de ele,insolvente si falimente...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb