ÎN TIMP CE KLAUS IOHANNIS SE AFLĂ ÎN ISRAEL Procurorii cer arestarea a patru israelieni influenţi în dosarul Prinţului Paul

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 martie 2016

Procurorii cer arestarea a patru israelieni influenţi în dosarul Prinţului Paul

Tal Silberstein - strategul politicienilor din România

Beny Steinmetz - avere estimată de Forbes la 3,6 miliarde de dolari

Shimon Shevez -consilier pentru guverne şi lideri politici din România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia şi Statele Unite

Moshe Agavi: "Eu nu întreb de unde vin banii; eu doar spun cât îmi trebuie şi banii vin"

---------

Actualizare 19:16 Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea ilegală a fermei Băneasa

Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea ilegală a fermei Băneasa, a decis astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins contestaţiile formulate.

Potrivit Agerpres, ICCJ a admis contestaţia avocatului Robert Roşu, în acelaşi dosar, şi nu i-a mai prelungit măsura arestului la domiciliu.

Pe 2 februarie, magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi prinţul Paul, în dosarul privind retrocedarea ilegală a fermei Băneasa.

(S.A.)

-----------

În timp ce preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită în Israel, procurorii anticorupţie au înaintat ieri Curţii de Apel Braşov referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpaţilor Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz şi Moshe Agavi, în dosarul retrocedării ilegale a 47 de hectare de pădure din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care mai sunt cercetaţi Remus Truică şi prinţul Paul Al României.

Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Braşov la data de 14 martie 2016.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au dispus în luna decembrie punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Tal Silberstein, om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor; Shimon Shevez şi Benjamin "Beny" Steinmetz, oameni de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor; Moshe Agavi, om de afaceri, pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat.

Procurorii susţin că, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.

DNA precizează: "Pentru a pune în practică planul infracţional, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor.

De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicaţi în activitatea infracţională şi s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluţiei şi realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat şi găsind împreună soluţiile cele mai economice pentru grup".

Comisarul.ro: "Firma lui Beny Steinmetz al treilea jucător pe piaţa mondială a diamantelor"

Benjamin "Beny" Steinmetz s-a născut în 1956 în oraşul israelian Netanya. Firma specializată în tranzacţii cu diamante moştenită de la tatăl său s-a extins fulminant şi s-a transformat într-un imperiu cu interese în mineritul de diamante, imobiliare şi exploatarea petrolului.

De numele lui se leagă o serie de violenţe în masă petrecute în republica africană Sierra Leone, "patria diamantelor sângerii".

Beny Steinmetz controlează compania Beny Steinmetz Group (BSG), având o avere estimată de Forbes la 3,6 miliarde de dolari. Firma este al treilea jucător pe piaţa mondială a diamantelor, potrivit comisarul.ro, care precizează: "Procurorii arată că Beny Steinmetz a intrat în afaceri în România în domeniul imobiliar, fiind asociat cu Remus Truică. Este vorba de firma BRG Residencial Consulting Services, înfiinţată în octombrie 2007, în Bucureşti. Compania are profil imobiliar, iar Truică deţine 50% din participaţiile SRL-ului. Cealaltă jumătate aparţine unui offshore din Insulele Virgine Britanice, cu acţionariat «anonim» (Riverside Real Estate Corp Ltd). Administratorii firmei erau Remus Truică şi Sandra Merloni - Horemans. Riverside Real Estate Corp Ltd a fost reprezentată şi de Marius Andrei Marcovici".

Cu o avere estimată la 1,65 miliarde de dolari, în scădere faţă de alţi ani, când ajungea la 5 miliarde de dolari, Benjamin Steinmetz este unul dintre cei mai discreţi miliardari din Israel. Într-unul dintre puţinele interviuri pe care le-a dat, cotidianului The Guardian, miliardarul respinge orice acuzaţie de corupţie în legătură cu afacerile pe care le coordonează. "Nu avem schelete în dulap", spunea în iulie 2013, în replică la acuzaţiile că ar fi dat mită pentru a obţine dreptul de exploatarea a minelor de diamant din Guineea.

Benjamin Steinmetz a avut afaceri în zeci de ţări, pe mai multe continente, inclusiv în România, potrivit digi24.

Grupul israelian fondat de omul de afaceri anunţa, în 2006, investiţii de jumătate de miliard de euro în mai multe proiecte rezidenţiale din România. A cumpărat terenuri în Capitală, dar şi în zonele limitrofe, a preluat proiecte începute de alte companii, a făcut credite pentru a ridica mii de vile şi apartamente. Însă criza financiară a dus la colapsul firmelor prin care grupul lucra în ţara noastră, aşa că băncile au scos la licitaţie terenurile pentru a recupera sumele investite.

O altă subsidiară a grupului BSG deţine 9% din Gabriel Resources, compania care are peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, mai precizează digi24.

Tal Silberstein, strategul politicienilor puternici, de toate culorile

Tal Silberstein este licenţiat în inginerie la Universitatea din Tel Aviv şi a obţinut un master în filozofie de la aceeaşi instituţie. Israelianul are în spate o carieră bogată de consultant politic.

Consultantul politic israelian a început să lucreze pentru politicienii din România în 2002, la început cu Traian Băsescu. Din cauza unor neînţelegeri legate de bani, părăseşte PDL-ul, iar în 2004 a lucrat la campania pentru prezidenţiale a PSD-istului Adrian Năstase. Ulterior devine sfătuitorul lui Călin Popescu Tăriceanu, precum şi al PNL, potrivit digi24.

În paralel cu activitatea de consultant politic, Tal Silberstein se ocupă şi de afaceri. În 1999 a devenit fondatorul unei firme specializate în management şi consiliere, pe care a părăsit-o în 2007 ca să se concentreze pe antreprenoriat, cu investiţii în domeniul imobiliar, al resurselor naturale şi al jocurilor de noroc. În 2002, Tal Silberstein a fost implicat într-un dosar de fraudă legat de modul în care a fost finanţată campania electorală a lui Ehud Barak, un politician israelian, dar cazul a fost clasat.

Potrivit bn24.ro, Silberstein ar putea fi audiat şi el în dosarul BRD.

Moshe Agavi - "Eu nu intreb de unde vin banii "

Moshe Agavi a fost "country manager pentru România" al Seven Hills, subsidiara oficială a BSG, controlată de Steinmetz prin companii de tip offshore - Ralston Enterprises Ltd. şi Dakona Limited, înregistrate în Cipru.

Seven Hills anunţa în 2006 că vrea să investească 500 de milioane de euro în mai multe proiecte rezidenţiale din România.

"Eu nu intreb de unde vin banii; eu doar spun cât îmi trebuie şi banii vin", a declarat acum câţiva ani Moshe Agavi, potrivit presei, menţionând că nimeni nu face prostia să vină cu bani de acasă: "E bine şi pentru economie să iei bani de la bancă".

Moshe Agavi a fost administrator şi în Săftica Developers Team, deţinută 50:50 de firmele Ralston Enterprises LTD (Cipru) şi Exom LTD (Israel).

Shimon Shevez - fost şef de cabinet al fostului premier israelian Iţhak Rabin

Shimon Sheves a fost şeful de cabinet al fostului premier israelian Iţhak Rabin, între 1992 şi 1995, conform digi 24. După asasinarea acestuia, Sheves a renunţat la cariera politică pentru a intra în afaceri. A fost consilier pentru guverne şi lideri politici din România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia şi Statele Unite.

În România, Sheves a fost acţionar al unei companii de asigurări, alături de Tal Silberstein. Printr-un offshore din Insulele Virgine Britanice, cei doi s-au asociat cu Dan Andronic într-o firmă de consultanţă politică. Este societatea care a oferit consiliere lui Adrian Năstase, apoi pentru Călin Popescu Tăriceanu.

În 2000, un tribunal israelian l-a condamnat pe Shimon Sheves la doi ani de închisoare, dar în 2003, Curtea Supremă l-a găsit nevinovat. Statul israelian a făcut apel, iar bărbatul a fost găsit vinovat pentru corupţie, când era funcţionar guvernamental.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dacă reușește DNA arestarea lor, eu mă înclin în fața lor. Ăștia sunt moguli adevărați nu a3 sau vântu.

    Hai DNA, îți țin pumnii strânși. Iar rahatul ăla de prinț este un golan care îmi provoacă greață. 

    1. Limbrino...

      Nu cred ca poate, e de ajuns ca israelienii sa stea in Israel.

      De altfel, cine a avut forta sa bage cioaca cu neconstitutionalitatea inregistrarilor SRI?

      Oricum, un efort admirabil al DNA, fara precedent. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb