ÎN URMA UNEI HOTĂRÂRI A INSTANŢEI Constantin Frăţilă susţine că este membru al Consiliului de Supraveghere al SIF TRANSILVANIA SA

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 decembrie 2014

Directoratul SIF Transilvania: "Dispoziţiile art. 5 ale Hotărârii AGOA din 11.08.2014 au fost deja executate"

SIF Transilvania a pierdut procesul în care a fost solicitată suspendarea executării hotărârii AGA din 11.08.2014 prin care a fost revocat Constantin Frăţilă din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere, potrivit unui comunicat de presă al investitorului, care precizează: "Tribunalul Braşov, în dosarul 6305/62/2014, având ca obiect acţiune în suspendare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF Transilvania din data de 11.08.2014 prin care a fost revocat Constantin Frăţilă din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania, a dispus suspendarea executării acestei hotărâri. Pe cale de consecinţă Constantin Frăţilă este membru al Consiliului de Supraveghere al SIF TRANSILVANIA SA".

SIF Transilvania a precizat într-un raport: "În dosarul având ca obiect cererea de suspendare a executării art. 5 din Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF Transilvania din data de 11.08.2014, (reclamante sunt Frăţilă Maria Alexandra şi Pavel Maria), Tribunalul Braşov a admis excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Frăţilă Maria Alexandra invocată de pârâtă în ceea ce priveşte cererea de suspendare a executării art. 5 din Hotărârea AGOA SIF Transilvania SA nr. 1/11.08.2014; a respins cererea de suspendare a executării art. 5 din Hotărârea AGOA SIF Transilvania SA nr. 1/11.08.2014 formulată de reclamanta Frăţilă Maria Alexandra, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă; a respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Pavel Maria invocată de pârâtă în ceea ce priveşte cererea de suspendare a executării art. 5 din Hotărârea AGOA SIF Transilvania, ca neîntemeiată; a respins excepţia lipsei de obiect invocată de pârâtă, ca neîntemeiată şi a admis cererea formulată de reclamanta Pavel Maria în contradictoriu cu pârâta Societatea de Investiţii Financiare Transilvania. Dispune suspendarea executării Hotărârii A.G.O.A. pârâtei nr. 1 din data de 11.08.2014 până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a acestei hotărâri". Împotriva acestei hotărâri SIF "Transilvania" va declara apel în termen legal.

Articolul 4 din Hotărârea AGOA din data de 11.08.2014 se referă la respingerea pornirii acţiunii în răspundere împotriva domnului Mihai Fercală, Preşedinte Executiv/Director General pentru activităţi desfăşurate în calitate de membru al Directoratului, iar articolul 5 din aceeaşi hotărâre se referă la revocarea domnului Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania.

În particular, Directoratul SIF Transilvania a dorit să sublinieze că dispoziţiile art. 5 ale Hotărârii A.G.O.A. din 11.08.2014 au fost deja executate prin avizarea de către ASF a vacantării unui loc în cadrul consiliului de administraţie şi a cooptării unui membru provizoriu al consiliului de supraveghere, precum şi prin menţionarea în Registrul Comerţului a acestor modificări în componenţa Consiliului de Supraveghere. "În aceste condiţii, Directoratul SIF Transilvania apreciază hotărârea prezentată mai sus ca fiind nelegală având în vedere că suspendarea executării unei hotărâri AGA este admisibilă numai în măsura în care respectiva hotărâre este susceptibilă de executare", se arată într-o informare a SIF 3.

În dosarul având ca obiect cererile de constatare a nulităţii absolute şi de anulare a articolelor 4 şi 5 din Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF Transilvania din data de 11.08.2014, în care reclamante sunt Frăţilă Maria Alexandra şi Pavel Maria, Tribunalul Braşov a amânat pronunţarea pentru data de 15.12.2014.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In final conform celor prezentate hotararile au fost suspendate, ca FERCALA , e mai presus de lege , asta am aflat-o de la ASF si prietini lui din parlament si guvern, numai ca nepunerea in aplicare a unei HOTARARI este IFRACTIUNE ! Titlul vostru arata clar cam ce vreti si voi !

    dupa titlu , voi ca ziaristi nu prea sunteti deacord sau nu ati inteles ?

    incet dar sigur fercala va merge unde-i este locul.Pentru tine fercalaa nici nu sti ce greu iti va fi sa-l digeri pe fratila

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb