Incendiu în clubul Bamboo: 44 de persoane la spital, patru sunt încă internate

Andrei Stan
Miscellanea / 22 ianuarie 2017



Incendiul din clubul Bamboo (Sursa foto: captură Youtube)

Incendiul din clubul Bamboo (Sursa foto: captură Youtube)

Clădirea va fi dezafectată total

Forţele de ordine vor asigura paza în zona clubului

---------

Actualizare 14:23 Avocatul patronilor Bamboo: "Incendiul a fost pus de persoane din afara clubului"

Cătălin Dancu, avocatul reprezentanţilor clubului Bamboo, susţine că incendiul care a mistuit clubul a fost pus intenţionat şi a argumentat că angajaţi ai clubului au semnalat prezenţa unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în prezent ca depozit.

După audierile de la Poliţia Capitalei, Dancu a afirmat: "A avut loc o audiere despre cum au decurs evenimentele în acea seară, s-au lămurit şi procurorii despre măsurile de protecţie şi siguranţă din club. Datele confirmă că incendiul a fost pus din zona fostei săli de fitness de către persoane necunoscute aflate în acea zonă. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă. Nu este adevărată nicio susţinere privitoare la faptul că incendiul ar proveni ca urmare a fumatului în incinta clubului. Toţi angajaţii au intervenit şi persoanele clienţi care fumau fie au fost obligaţi imediat să stingă ţigările, fie au fost evacuaţi, pentru că clubul Bamboo deţine un loc privat în care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie să se fumeze în club".

El a subliniat că focul a fost pus.

Întrebat dacă există înregistrări ale camerelor de supraveghere care să confirme aceste acuzaţii, avocatul a răspuns: "Asta se cere acum de către procurori. Am dat nişte date şi informaţii faţă de persoane pe care noi le considerăm (...) străine clubului. Era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, fosta sală de fitness. Toate datele duc în acea direcţie pentru izbucnirea incendiului".

Cătălin Dancu a ţinut să precizeze că angajaţii erau instruiţi pentru acţiunea în caz de incendiu.

El a spus: "Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajaţi care au fost instruiţi în stingerea incendiilor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De altfel, au fost peste 700 de persoane în club care în mai puţin de 6 minute au fost evacuate în condiţii de securitate pentru că toţi au ascultat de instrucţiunile personalului".

Întrebat în legătură cu argumentele pentru care susţine că focul a fost pus, Dancu a afirmat: "Sunt martori, angajaţi ai clubului care au sesizat administratorii că sunt persoane străine în acea zonă unde în mod normal nu aveau ce căuta, pentru că este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sală de fitness, acum era nefuncţională, era o sală de depozit şi în mod normal aceştia nu aveau ce căuta în această zonă. Vizavi era un ballroom, o petrecere privată şi ospătarii cred că acele persoane provin din sala în care se desfăşura celălalt eveniment".

Procurorii au fost, astăzi, la clubul Bamboo, dar nu au putu intra pentru că incendiul nu a fost încă declarat lichidat. Anchetatorii au declarat: "Din păcate, structura şi locul nu ne permit să intrăm. Pompierii care sunt prezenţi de ieri aici nu au declarat lichidat incendiul, deci nu se poate pătrunde. Am fost şi ieri, am venit şi azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru a putea intra şi a ne desfăşura activităţile specifice, în special cercetarea la faţa locului".

Potrivit acestora, este prematur de spus de unde a pornit incendiul, însă au precizat că până acum nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre "o mână criminală".

"Luăm în calcul toate variantele posibile. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat, dar cercetarea în ceea ce priveşte structura, locul de unde a pornit incendiul, încă nu a început. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizată cea mai bună ipoteză de lucru", au precizat procurorii.

----------

Actualizare 12:35 Procurorii au fost la Bamboo, dar nu au putut intra

Procurorii au fost, astăzi, la clubul Bamboo din Bucureşti, dar nu au putut intra pentru că incendiul nu a fost încă declarat lichidat.

Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală. Ei au spus că fac audieri începând de ieri, că au luat documente de la ISU, Primăria şi Poliţia Locală Sector 2, precum şi de la spitalele în care au ajuns cei din local în urma incendiului. Procurorii au mai declarat că îl vor cita şi pe patronul clubului, relatează News.ro.

Anchetatorii au spus că au venit astăzi la locul incendiului pentru a evalua situaţia şi a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru cercetarea zonei.

Deocamdată, ei nu au putut intra în clubul propriu-zis pentru că pompierii nu au declarat incendiul lichidat, iar structura nu permite să se intre în condiţii de siguranţă.

Potrivit procurorilor, este prematur de spus de unde a pornit incendiul, însă au precizat că până acum nu există niciun indiciu că este vorba despre "o mână criminală".

Audierile au început de ieri, fiind date declaraţii de angajaţi şi clienţi ai clubului. Audierile vor continua astăzi şi în zilele următoare.

Întrebat dacă patronul clubului va fi audiat, procurorul de caz a spus că acesta va fi citat procedural şi că vor fi anchetate toate persoanele care au legătură cu clubul.

Anchetatorii au menţionat că au cerut şi primit documente de la Primăria Sectorului 2, Poliţia Locală a Sectorului 2, ISU şi unităţile medicale la care au ajuns persoanele aflate în club în momentul izbucnirii incendiului.

Potrivit procurorilor, în clubul Bamboo se aflau atunci câteva sute de persoane.

---------

Actualizare 11:14 Raed Arafat: "Mai sunt internate patru persoane în urma incendiului de la Bamboo"

Un număr de patru persoane aflate în clubul Bamboo care a fost distrus de un incendiu sâmbătă dimineaţă mai sunt internate în prezent la Spitalele Floreasca şi Pantelimon din Capitală, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a precizat, pentru News.ro, că trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi o persoană la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

În urma incendiului din Clubul Bamboo, la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane.

---------

Actualizare 10:46 ISU: La locul incendiului de la Bamboo au mai rămas două autospeciale de stingere; încă nu e sigur accesul în interior

Două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare au rămas în această dimineaţă la locul incendiului de la clubul Bamboo, dar în continuare nu este sigur accesul pompierilor în interior.

"La incendiul produs la clubul Bamboo vor rămâne în supraveghere două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare, pentru supravegherea zonei", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, citat de News.ro.

Potrivit acestuia, ca urmare a evaluării efectuate de specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii s-a stabilit că structura de rezistenţă a clădirii este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului.

În jurul prânzului se va realiza încă o verificare la faţa locului, pentru a determina dacă incendiul este stins, a precizat Daniel Vasile.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

-----------

Cele mai recente date furnizate de autorităţi arată că un număr de 44 de persoane au ajuns la spitalele din Capitală în urma incendiului care a mistuit, vineri noapte, clubul Bamboo din Bucureşti. În prezent, mai sunt internate cinci victime - patru la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi una la Spitalul de Urgenţă Pantelimon.

Dintre cei care au ajuns la spital, 17 sunt cetăţeni străini - 15 israelieni, un bulgar şi un italian, relatează News.ro.

Ministerul de Interne a anunţat că în perioada următoare forţele de ordine vor asigura paza în zona clubului, iar pompierii vor rămâne la faţa locului pentru prevenirea eventualelor incidente.

De asemenea, specialiştii au constatat colapsul clădirii şi au recomandat dezfectarea totală a acesteia.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost deschis un dosar penal pentru cercetarea tuturor circumstanţelor care au dus la producerea incendiului. În paralel, specialiştii Inspectoratului de stat în Construcţii au făcut o evaluare a structurii de rezistenţă a clădirii, constatând colapsul acesteia. Recomandarea Inspectoratului este aceea de dezafectare totală", a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Aceasta a precizat că peste 100 de apeluri au fost înregistrate la linia telefonică specială pusă la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne pentru prietenii şi rudele victimelor din incendiul de la clubul Bamboo din Capitală.

Potrivit acesteia, din cele peste 100 de apeluri înregistrate, 15 au fost de la ambasade, 65 de apeluri au fost primite de la persoane care cereau informaţii despre prieteni sau rude care s-au aflat în club în momentul izbucnirii incendiului, dar care nu puteau fi contactaţi, şapte dintre cei care au sunat au solicitat informaţii cu privire la persoanele aflate la spital, iar trei persoane au dorit să ofere informaţii despre incendiu. De asemenea, 32 de persoane au solicitat informaţii care nu aveau legătură cu incendiul.

Monica Dajbog a adăugat că la 90% din apelurile care semnalau persoane care nu pot fi contactate s-au oferit informaţiile necesare celor care le cereau.

La nivelul MAI a fost activată o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în club pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. A arscasa diavolului, interlopi, fufe, mafioti, droguri, alcool si tutun la greu...S-a terminat cu flatulatiile si fitzele de doi bani????Dumnezeu nu doarme!!

    1. Daca cineva stia de cei 40000 de euro ,I- a luat si a dat foc la club intr-o zona sensibila a acestuia( probabil dea-i casei )?

    Am demonstrat in instanta ca o fabrica nu avea aviz Isu, hidranti si lucrau cateva sute de oameni in hala. O hala din fabrica a ars. Autobuz a luat foc cu muncitori. Totul sa musamalizat.

    Curtea de Apel Cluj a dat dreptate firmei.

    Atunci de ce ne mai mira asa ceva? 

    Esti viceprimministru, oamenii sunt la sediul Psd.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb