Indotek Group revitalizează Plaza M cu branduri emblematice, printr-o investiţie de 16 milioane de euro

T.B.
Companii / 2 mai

Indotek Group revitalizează Plaza M cu branduri emblematice, printr-o investiţie de 16 milioane de euro

Indotek Group, conglomeratul pan-european de investiţii imobiliare cu sediul la Budapesta, a anunţat relansarea Plaza M, centrul său comercial de 55.000 de metri pătraţi din Târgu Mureş, România, în urma unui amplu proces de renovare şi rebranding. Anunţul marchează finalizarea unei investiţii de 16 milioane de euro din partea Indotek, care a creat o destinaţie de prim rang pentru brandurile internaţionale de retail, adaptată nevoilor şi mijloacelor clienţilor locali. În cadrul conferinţei de presă organizată cu această ocazie, Indotek a evidenţiat o serie de deschideri de magazine emblematice ale marilor branduri internaţionale, pe parcursul lunii aprilie, printre acestea numărâdu-se brandurile Grupului CCC precum HalfPrice şi CCC. De asemenea, magazinele Tedi şi New Yorker s-au deschis în aprilie, iar altele sunt în curs de pregătire pentru a fi inaugurate.

Plaza M, cunoscut anterior sub numele de Promenada Mall, a primit o nouă înfăţişare, prin lucrări de renovare şi extinderi semnificative, ca parte a programului de modernizare a spaţiilor comerciale ale Indotek Group, care vizează revitalizarea proprietăţilor cheie din portofoliul său. Proiectul, în valoare de 16 milioane EUR şi desfăşurat în două etape, a inclus o extindere cu 10% a suprafeţei, modernizarea interioarelor şi renovarea completă a zonelor comunitare, oferind vizitatorilor o experienţă de cumpărături de calitate. De asemenea, Indotek a făcut îmbunătăţiri majore pentru a spori oferta pentru chiriaşii existenţi: unităţile Auchan şi Leroy Merlin au fost complet reamenajate, în timp ce o zonă de grădină complet renovată a fost adăugată. În plus, efortul de rebranding a adus cu sine un nou nume, un brand proaspăt şi o atenţie sporită acordată satisfacerii nevoilor comunităţii locale.

Referindu-se la viziunea strategică din spatele Plaza M, Zsolt Kertai, şeful departamentului Retail Internaţional la Indotek, afirmă: Scopul principal al reorganizării noastre comerciale a fost să facem din Plaza M destinaţia principală pentru cumpărături din Târgu Mureş, oferind alternative accesibile şi de înaltă calitate pentru familiile locale. De asemenea, ne propunem să devenim centrul de retail de referinţă pentru brandurile internaţionale care apreciază calitatea şi accesibilitatea şi salutăm retailerii internaţionali care împărtăşesc această viziune şi optează să se mute în centrul nostru comercial. Strategia noastră cuprinzătoare de renovare cuprinde mult mai mult decât introducerea de noi comercianţi în centru. Încurajăm în mod activ chiriaşii noştri existenţi să implementeze cele mai recente concepte de retail în Plaza M."

Reamenajarea a crescut suprafaţa închiriabilă brută (GLA) a Plaza M cu 5.000 de metri pătraţi, ajungând la 55.000 de metri pătraţi. Mall-ul găzduieşte acum 90 de magazine, cu o rată de ocupare actuală de aproximativ 92%, ceea ce indică atractivitatea sa puternică atât pentru chiriaşi, cât şi pentru clienţi.

Zsolt Kertai a declarat că revigorarea Plaza M culminează cu un lanţ de noi deschideri în această lună, printre care Tedi (11 aprilie), HalfPrice (30 aprilie), CCC (30 aprilie) şi New Yorker (30 aprilie), fiind aşteptate să li se alăture şi alte branduri importante. În timp ce CCC şi New Yorker şi-au renovat şi extins magazinele existente anterior, HalfPrice şi Tedi sunt noi chiriaşi de marcă, disponibili exclusiv la Plaza M, la nivel local, consolidând şi mai mult poziţia unică a centrului comercial în peisajul de retail din Târgu Mureş, se arată într-un comunicat al Indotek Group, remis redacţiei.

Potrivit sursei, "Valul de noi deschideri de magazine este programat să continue în iulie, odată cu sosirea a doi chiriaşi importanţi. Retailerul danez de mobilă Jysk care se concentrează pe decorarea locuinţelor şi Fressnapf, un jucător relativ nou pe piaţa românească specializat în produse pentru animale de companie, care se mândreşte cu o prezenţă europeană semnificativă cu peste 1400 de unităţi", a adăugat Zsolt Kertai.

Beneficii locale

Investiţia Grupului Indotek aduce beneficii oraşului şi municipalităţii locale prin crearea de locuri de muncă şi noi venituri fiscale şi, de asemenea, contribuie la dezvoltarea comunităţii locale. În încercarea de a-şi reduce în mod proactiv amprenta asupra mediului, Indotek instalează un sistem de panouri solare de 5000 de metri pătraţi şi 1 MW pe acoperişul mall-ului, potrivit sursei citate.

Zsolt Kertai a subliniat modelul unic de transformare al Indotek, centrat pe sustenabilitate: "Strategia noastră pune accentul pe revitalizarea şi extinderea clădirilor existente în loc să construim altele noi. Reamenajarea cuprinzătoare a Plaza M reflectă abordarea noastră consecventă în Italia, Spania şi Ungaria, demonstrând angajamentul nostru pentru îmbunătăţirea valorii prin modernizare şi reorganizare. Acest lucru subliniază, de asemenea, angajamentul nostru faţă de sustenabilitate şi comunităţile pe care le deservim", potrivit sursei menţionate.

Soos Zoltan, primarul oraşului Târgu Mureş, şi-a exprimat sprijinul pentru acest proiect: "Doresc să felicit societatea Indotek Group pentru eforturile pe care le-au depus de a aduce Târgu Mureşului un suflu nou. Aici noutatea şi modernitatea designului noului mall - Plaza M, vorbeşte de la sine despre bunul gust şi implicarea pe care proprietarul o deţine. Investiţia nu numai că ne-a îmbogăţit comunitatea, dar contribuie şi la vitalitatea economică a oraşului nostru. Acest lucru este lăudabil şi cred că orice primar ar fi mândru să vă spună "Bine aţi venit în comunitate"! Oraşul nostru încurajează inovaţia şi promovează un climat favorabil pentru afaceri", se mai arată în comunicat.

Cu 118.000 de locuitori, Târgu Mureş este reşedinţa judeţului Mureş din regiunea istorică Transilvania, România.

Renaşterea retailului

Carmen Ravon, managerul departamentului de Retail al CBRE România, declară despre reamenajarea Plaza M: "Suntem foarte entuziasmaţi să colaborăm cu Indotek la reamenajarea şi reînchirierea Plaza M. Acest proiect are toate ingredientele potrivite pentru a deveni un centru comercial de succes: chiriaşii existenţi precum Auchan, Cinema City, H&M, Decathlon, şi noi veniţi precum HalfPrice şi Tedi. Plaza M este cu siguranţă un simbol al oraşului Târgu Mureş, şi împreună cu Indotek, suntem pregătiţi să oferim o experienţă de cumpărături excepţională", transmite sursa citată.

Potrivit CBRE, se estimează că stocul de spaţii de retail modern din România va depăşi 4,5 milioane de metri pătraţi până la sfârşitul anului 2024, stabilind un record pentru ţara noastră. Cu încă 186.000 de metri pătraţi în dezvoltare, această extindere este un semn clar al încrederii în retailul tradiţional. Cu toate acestea, aşa cum remarcă Carmen Ravon, "faptul că stocul modern de spaţii de retail depăşeşte recorduri poate părea impresionant, dar nu este sfârşitul drumului şi cu siguranţă nu este suficient. Mulţi retaileri internaţionali îşi îndreaptă atenţia către România cu gândul la expansiune, iar cererea pentru suprafeţe mari este în creştere constantă", arată datele comunicatului.

CBRE menţionează mai mulţi factori care fac din România o destinaţie atractivă pentru retailerii internaţionali, inclusiv creşterea consumului în retail, oraşe regionale puternice care permit o expansiune de succes, un apetit crescut pentru noi branduri, o forţă de muncă educată şi calificată şi o rentabilitate dovedită printre retailerii internaţionali existenţi, conform sursei precizate.

Expansiunea în curs a grupului Indotek în România face parte dintr-o strategie mai amplă de investiţii în imobiliare, realizarea de tranzacţii de tip M&A şi achiziţionarea de credite neperformante. Compania deţine investiţii pe mai mulţi ani, uneori decenii, cu scopul de a genera randamente excepţionale pentru investitorii săi. Cu un portofoliu românesc evaluat la peste 150 de milioane de euro, grupul Indotek deţine toate premisele pentru a-şi continua creşterea în regiune, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb