Industria HoReCa investeşte ȋn reamenajări şi soluţii avansate de igienă. Doar costul obiectelor sanitare poate ajunge la 5.000 euro.

Comunicate de presă / 28 iulie 2021

Industria HoReCa investeşte ȋn reamenajări şi soluţii avansate de igienă. Doar costul obiectelor sanitare poate ajunge la 5.000 euro.

Relaxarea restricţiilor pentru unităţile HoReCa a venit nu doar cu beneficii pentru industrie, ci şi cu o serie de obligaţii. Deşi ultimul an a fost unul dificil din punct de vedere financiar, majoritatea proprietarilor de hoteluri, restaurante şi cafenele a investit, lunile acestea, în amenajarea şi renovarea business-urilor şi ȋn soluţii avansate de igienă, pentru a oferi mai multă siguranţă clienţilor. Ȋn consecinţă, vânzările retailer-ilor de profil au crescut pe acest segment. Doar costul obiectelor sanitare poate ajunge şi chiar depăşi 5.000 euro, ȋn funcţie de dimensiunea băilor şi a brandurilor alese, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Spaţiile comune, băile şi bucătăriile din domeniul HoReCa erau amenajate, până de curând, cu scopul de a îndeplini regulile minime impuse de lege. Ȋn pandemie, atât autorităţile, cât şi clienţii, au venit cu cerinţe suplimentare, pentru o igienă sporită şi mai multă siguranţă. În ultimele luni, am ȋnregistrat o creştere a cererii pentru produsele sanitare antibacteriene, dotate cu funcţii contactless sau cu un design ce permite curăţarea şi igienizarea uşoară", spune Vlad Sardescu, coordonator vânzări online al platformei NeaKaisa.ro.

5.000 de euro investiţie ȋn obiecte sanitare

,,Vă dau exemplul unui restaurant de dimensiune medie, din Centrul Vechi al Capitalei. Pentru amenajarea unei băi cu două spaţii de toaletă, au achiziţionat patru vase de toaletă rimless (629 lei/buc), patru rezervoare incastrate cu clapete (1.189 lei/buc), două seturi instalare pisoare cu acţionare pe senzori (2.199 lei/buc), două pisoare (719 lei/buc), patru lavoare freestanding (1499 lei/buc) şi patru baterii pentru lavoar cu senzor (779 lei/buc). Ȋn total, au costat 22.300 lei, adică aproximativ 5.000 euro", explică Vlad Sardescu.

Noua normalitate impune soluţii contactless, design minimalist şi materiale uşor de curăţat

Pe lângă măsurile clasice impuse de autorităţi (amplasarea de covoraşe dezinfectante, desemnarea de persoane responsabile cu dezinfectarea şi igienizarea spaţiilor comune, igienizarea constantă a obiectelor manipulate des sau obligativitatea distanţării) localurile, chiar şi cele mici şi medii, au luat o serie de măsuri suplimentare, pentru a spori confortul clienţilor.

Potrivit reprezentanţilor NeaKaisa.ro, multe unităţi HoReCa au ales obiecte sanitare acţionate prin senzor (baterii pentru lavoar, toalete, pisoare), dozatoare automate de săpun, dezinfectant sau şerveţele şi uşi de acces dotate cu senzor de mişcare.

În special în ceea ce priveşte mobilierul şi obiectele sanitare, au revenit ȋn tendinţe materialele uniforme, fără striaţii, pentru a fi cât mai uşor de curăţat. Până şi gresia şi faianţa cu design sofisticat au fost înlocuite cu soluţii simple, din material neted.

Ȋn acelaşi timp, minimalismul a devenit designul preferat al industriei. Proprietarii de unităţi HoReCa au renunţat la decoraţiunile inutile, au modernizat soluţiile de aerisire, au mers pe culori deschise şi multă lumină. Scopul principal este acela de a crea un mediu sigur, uşor de igienizat de către echipa de curăţenie, şi în care clienţii să se simtă confortabil.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ne-am dat pe teava, am devenit minimalisti...inteleg ca eram maximalisti ?

    Ce ti-e si cu snobismul asta modern... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb