Instanţa respinge cererea lui Ciurezu pentru suspendarea unei amenzi aplicate de ASF

A.I
Piaţa de Capital / 9 februarie 2022

Instanţa respinge cererea lui Ciurezu pentru suspendarea unei amenzi aplicate de ASF

Autoritatea îl amendase pe fostul conducător al SIF Oltenia pentru că nu convocase acţionarii la cererea SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată în cinci zile de la comunicare

Vara trecută, instanţa a anulat o altă amendă pe care ASF i-o aplicase lui Tudor Ciurezu pentru neconvocarea acţionarilor, tot la solicitarea grupului coordonat de SIF1

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea formulată de Tudor Ciurezu, în care fostul conducător al SIF Oltenia (SIF5) ceruse suspendarea unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din noiembrie 2020, prin care supraveghetorul pieţei îl amendase pentru că nu convocase adunarea acţionarilor SIF5, la cererea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), după cum reiese din informaţiile de pe portalul instanţelor de judecată.

În luna iulie a acelui an, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia ceruseră convocarea acţionarilor SIF Oltenia pentru aprobarea revocării administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor acestora. Dar, Consiliul SIF Oltenia a răspuns că va convoca acţionarii conform solictării SIF1 şi SIF4 după clarificarea unor litigii, astfel încât ordinea de zi propusă să fie corelată cu deciziile instanţelor de judecată ce se vor pronunţa în aceste dosare, în scopul evitării convocării unei AGOA care poate rămâne fără obiect, a riscurilor juridice şi bulversării acţionarilor.

În aceste condiţii, Autoritatea de Supraveghere Financiară i-a amendat pe Tudor Ciurezu, Anina Radu şi Nicolae Stoian cu câte 130.000 de lei, iar pe Carmen Popa cu 60.000 de lei.

Decizia de ieri a Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată în termen de cinci zile de la comunicare.

De asemenea, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea lui Tudor Ciurezu privind anularea deciziei ASF nr. 1301/03.11.2020 şi a Deciziei nr. 55/19.01.2021. În acest caz, termenul recursului este de 15 zile.

Amintim că, în vara anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a anulat o altă amendă, de 60.000 de lei, pe care ASF i-o aplicase lui Tudor Ciurezu cu un an în urmă, tot în legătură cu neconvocarea acţionarilor la solicitarea SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu Certinvest, în care se cerea revocarea administratori menţionaţi mai sus.

Atunci, cei patru s-au abţinut de la deliberările Consiliului privind solicitările acţionarilor de completare a ordinii de zi, în care, pe lângă revocare, se cerea şi aprobarea atragerii răspunderii acestora, ceea ce a condus la respingerea cererilor, neîntrunindu-se, astfel, majoritatea prevăzută de lege şi de reglementările interne ale SIF-ului.

În toamna anului 2020, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri, au reuşit să preia conducerea SIF Oltenia. Cu toate că board-ul SIF5 a reclamat acţiunea concertată şi depăşirea pragului de 5% pe atunci în vigoare, ASF a susţinut că din propriile analize nu reiese o astfel de concluzie.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "ASF a susţinut că din propriile analize nu reiese o astfel de concluzie" (de concertare).

    Pai cum sa rezulte o asemenea concluzie care i-ar baga pe toți la pârnaie? Ei analizează legați la ochi, însă ziua judecății este tot mai aproape.... 

    Da ...ce sa spun si bursa tot de Dambovita avem ,ca mai mult nu putem si nu vrem!

    Ce o zice saracu’ Stoian când va trebui sa dea banii? Boierule Ciurezu poți tu sa mi achiți și datoria mea? Ca pe veci voi fi cu tine și niciodată din cuvânt nu ți voi ieși!!

    1. Și pe Radu cui o lăsam? Ca e singura sărăcuța și nu are pe umerii cui sa și verse lacrimile?

      Asa crezi tu ca este singura? Te înșeli amarnic, ei sunt toți pt unul, unul pt toți, iar nenea Tudorica plătește el toate datoriile ca mereu a fost darnic cu supușii, și sunt sigur ca vor merge pana la Haga cu procesul luând cei mai capabili avocați din lume( d na Popa fiind printre cei mai buni)

      A ținut siful in spate și ajungi tu(...) sa te iei de ea? A bătut țara in lung și lat sa Duca sif5 pe cele mai înalte culmi financiare, făcând sacrificii incomensurabile și uite unde S a putut ajunge? Sa se înfrupte altii din moștenirea lăsată de ea

    Voi cei de la pct. 3 sunt niște golănași. Nu uitați SIF 5 a fost dar va mai fi acolo sus în veci, sub glorioasa domnie a SIF 1&4. Nu vedeți că ASF a distrus total industria SIF-lor și nu numai ? Păcat. Astăzi la cele cinci societăți de investiții se fac (în total) tranzacții cât la un SRL ( pardon, SA de mâna a 5-a ). Doinița Dascălu, Grădinescu, Cipariu, Sava, Boboc toți au săpat la acest mormânt ( probabil nu degeaba). Când la un moment dat i s-a spus la Cipariu că vor fi dați în judecată cu ASF -ul lor cu tot, pentru măgăriile și ilegalitățile pe care le fac și cele ce le-au făcut, a debitat din puțul gândirii a la Cipariu ..."și ce dacă ne dați în judecată? tot noi câștigăm, indiferent ce facem, că suntem autoritatea statului".La așa gândire, așa ASF . Numiți un singur vicepreședinte ASF competent din p d v profesional. Nu există. Vă mai mirați că firmele de asigurări cad precum muștele? Piața de capital merge cum merge dim inerție? Noroc cu nu am început să plătim pensiile private. Vai de mama noastră. Deci, nu vă mirați că T. Ciurezu a pierdut procesul. Trebuia să piardă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb