INUNDAŢII ÎN BULGARIA Guvernul României intervine în sprijinul românilor blocaţi la Albena

E.D.
Miscellanea / 21 iunie 2014

Update 15:50 Grup de lucru MAI-MAE constituit la Guvern pentru românii din zonele afectate de inundaţii

La Centrul operaţional de comandă al Guvernului s-a constituit, sub conducerea d-lui Raed Arafat, şeful Departamentului de intervenţii în situaţii de urgenţă, grupul de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe care gestionează situaţia în care se află românii blocaţi în staţiunea bulgară Albena.

Un comunicat al Guvernului informează că la faţa locului se află consulul onorific al României la Burgas, care evaluează situaţia turiştilor români din zona afectată.

Totodată, în drum spre zona afectată se deplasează o echipă mobilă a ambasadei, formată din primul colaborator al misunii diplomatice române la Sofia şi ataşatul de afaceri interne.

La nivelului Departamentului consular al MAE sunt pregătite două echipe mobile consulare care se vor deplasa la faţa locului, dacă situaţia o va impune.

Din datele obţinute de la Centrul Operativ al Ministerului de Interne bulgar rezultă că drumurile din Bulgaria sunt practicabile, iar în zonele unde sunt restricţii de viteză sau se circulă pe o singură bandă, poliţia bulgară se află la faţa locului şi dirijează traficul rutier.

Drumul dinspre Albena spre România este practicabil şi se recomandă revenirea în ţară pe traseul Albena - Balchik - Durankulak - Vama Veche.

În situaţia în care traficul se aglomerează pe ruta mai sus menţionată, se recomandă ca rezervă traseul Albena - Dobrich - General Toşevo - Kardam - Negru Vodă.

---

Guvernul va constitui un grup de lucru care să gestioneze de urgenţă situaţia în care se află românii blocaţi în staţiunea bulgară Albena, în urma inundaţiilor din Bulgaria din ultima zi, transmite instituţia.

În prezent, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgenţă la faţă locului, pentru evaluarea situaţiei şi pentru prime decizii. Grupul de lucru va lua legătură cu autorităţile bulgare, va menţine o echipa la faţă locului, va lua legătură cu românii aflaţi în situaţii dificile şi va face tot ce este necesar pentru repatrierea acestora în bune condiţii.

Autorităţile bulgare au pus deja la dispoziţie informaţii şi cooperează cu autorităţile româneşti pentru asigurarea unor condiţii decente pentru cei afectaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb