Investiţie cu fonduri europene de 2,5 milioane euro la Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 5 septembrie 2020

Investiţie cu fonduri europene de 2,5 milioane euro la Galaţi

O şcoala unde vor învaţa sute de elevi urmează să fie complet refacută cu bani obţinuţi de la Uniunea Europeană. Autoritaţile locale din Galaţi au semnat de curând contractul de finanţare europeană pentru construirea unui nou corp de clădire la Şcoala Gimnazială "Dan Barbilian". Proiectul are o valoare totală de 12.140.212,16 lei (2,5 milioane de euro), contribuţia financiară nerambursabilă din fonduri europene fiind de 11.897.407,91 lei, în vreme ce contribuţia Municipiului Galaţi este de 242,804.25 lei.

Primăria Galaţi a transmis printr-un comunicat: "Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului, calităţii şi atractivităţii educaţiei în şcolile din municipiul Galaţi, în scopul creşterii ratei de participare la învăţământul obligatoriu, la reducerea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, la o rată mai mare de absolvire a învăţământului obligatoriu şi la creşterea ratei de tranziţie spre niveluri superioare de educaţie".

Proiectul presupune realizarea unei clădiri cu suprafaţa construită de 1.370,77 metri pătraţi şi suprafaţa desfăşurată de 3.069,83 metri pătraţi. Clădirea va avea parter şi două etaje şi va include săli de clasă, cancelarie, sală multimedia, cameră servere, teren activităţi sportive, tribună oficialităţi, vestiare, cameră materiale sportive, sală de mese, cabinet medical, cameră tehnică, grupuri sanitare. Noile spaţii vor fi dotate cu mobilier nou, table interactive, laptopuri, ecrane de proiecţie, videoproiectoare, imprimante şi alte dotări necesare pentru un învăţământ de calitate pentru toţi copiii.

"Implementarea proiectului "Construire Corp Nou Şcoala Gimnazială Dan Barbilian" Galaţi va contribui la realizarea condiţiilor pentru asigurarea unei educaţii de calitate celor 640 elevi înscrişi precum şi la creşterea gradului de participare la învăţământul obligatoriu. Pentru unităţile de învăţământ, Primăria municipiului Galaţi are, în diverse stadii, 29 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 146.898.004,45 lei (30 de milioane de euro)", mai spun autorităţile din Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb