Investiţii noi în două spitale din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 26 iulie 2023

Investiţii noi în două spitale din Galaţi

Pacienţii care vor ajunge la UMS Găneşti şi Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi vor benecia de condiţii mai bune de tratament. Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, recent, că în cele două unităţi medicale vor fi derulate investiţii ce depăşesc 10 milioane de lei.

"Consiliul Judeţean Galaţi derulează o investiţie de peste 10 milioane de lei pentru modernizarea vechilor pavilioane de la UMS Găneşti. Contractul de proiectare şi lucrări a fost semnat cu Asocierea S.C. PM Construct S.R.L & S.C. Expert Project Team S.R.L., iar în acest moment se lucrează la partea de proiectare. De asemenea, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, a fost aprobat şi un proiect de dotare cu mobilier, în valoare de 525.800 de lei, cu fonduri din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Proiectul a fost depus deja la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, partea de cofinanţare fiind asigurată de către beneficiarul investiţiei", se arată în comunicatul emis de Consiliul Judeţean Galaţi.

În acest moment, la UMS Găneşti sunt îngrijiţi 129 de pacienţi cu boli psihice grave.

"După ce am construit o clădire nouă, dotată cu tot ceea ce este nevoie pentru bolnavii cu boli psihice grave care sunt îngrijiţi la UMS Găneşti, am decis să modernizăm şi vechile pavilioane, în cadrul unei investiţii de peste 10 milioane de lei, cu fonduri atrase şi din PNRR. Se lucrează deja la realizarea proiectului tehnic, astfel încât să începem cât mai curând posibil şi lucrările la Pavilionul Central şi la Pavilioanele I şi II.Nu e singura investiţie pe care o facem la UMS Găneşti pentru a crea condiţii cât mai bune pacienţilor internaţi acolo, mulţi dintre ei fiind, din păcate, abandonaţi de către propriile familii. Recent, am aprobat şi un proiect de dotare cu mobilier a unităţii medico-sociale, care a fost depus deja spre evaluare", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noi investiţii vor fi făcute şi în Spitalul de Boli Infecţioase. Potrivit Consiliului Judeţean Galaţi acolo va fi amenajat un spaţiu pentru spitalizarea de zi.

"Lunar, peste 1000 de pacienţi apelează la spitalizarea de zi (internare de maximum 12 ore), pentru realizarea investigaţiilor medicale de care au nevoie (analize de laborator specifice diagnosticului, prescriere şi monitorizare tratament, investigaţii radiologice, ecografii, biopsie tegument şi ţesut subcutanat). Astfel, fostul spaţiu al laboratorului medical, care a fost mutat în clădirea nouă pe care am construit-o la Spitalul de Boli Infecţioase, este în plin proces de reabilitare şi transformare. Aici va fi amenajată zona pentru spitalizarea de zi , pentru toate cele trei secţii ale unităţii medicale. Spaţiul va fi refăcut integral, inclusiv cu sală de aşteptare, cabinete de consultaţii şi zonă pentru recoltat analize medicale.De asemenea, se reface şi acoperişul, iar într-un spaţiu conex se va amenaja şi un cabinet pentru evaluare psihologică", informează Consiliul Judeţean Galaţi.

Investiţia este realizată cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    la Ganesti nu mai exista de ani de zile spitalul.....numai minciuni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb