IOANA MIHĂILĂ: "Tulpina Delta probabil că şi la noi începe să devină dominantă"

J.P.
Miscellanea / 30 iulie 2021

"Tulpina Delta probabil că şi la noi începe să devină dominantă"

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică "preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri", menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc. Ea arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, "dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie", citează News.ro.

Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

"INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri. Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Mihăilă a explicat că şi decesele la persoane infectate cu tulpina Delta au fost la oameni nevaccinaţi.

"Nicio persoană vaccinată nu a decedat datorită infecţiei cu tulpina Delta", a subliniat ea.

Mihăilă a afirmat că specialiştii se aşteaptă la un număr mare de infecţii, dar partea optimistă este că persoanele vaccinate sunt protejate.

"Spitalele, dacă avem suficientă populaţie vaccinată, nu mai sunt depăşite. Dacă nu mai sunt depăşite, înseamnă că cei care dezvoltă forme de boală care necesită spitalizare au acces mai uşor la servicii medicale (...)", a punctat ministrul.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, Mihăilă a arătat că scenariile INSP nu merg până la acest număr.

"Ei au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie. Practic, creşterile sunt mult mai rapide cu tulpina Delta comparativ cu celelalte tulpini", a arătat Ioana Mihăilă.

Ministrul a explicat că există un plan pe baza căruia s-ar putea creşte din nou numărul de paturi pentru pacienţii COVID-19 din spitale, dacă situaţia o va impune.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Pentru a susține vaccinarea cu oxid de grafen! In Israel, țara supravaccinsta, sunt mii de cazuri pe zi, peste 2,000!

    1. Eshti un imbecil.

      "Oxidul de grafen are abilitatea remarcabilă de a înlătura rapid materialele radioactive din apa contaminată, sunt de părere specialiștii de la Universitatea Rice, din Texas și de la Universitatea Lomonosov, din Moscova.

      O colaborare științifică între echipele de cercetare ale celor două instituții a condus la determinarea faptului că particulele microscopice de oxid de grafen, groase cât un atom, se atașează cu ușurință de radioizotopi, fie ei naturali sau artificiali, condensându-i în stare solidă. Particulele cu pricina sunt solubile în lichide și pot fi produse în cantități mari." 

      De la sciencedirect.

      Inhalarea de structuri de graphene este considerat a fi un risc pentru bolile cardiorespiratorii… ” An in vitro study of the effects of graphene and graphene oxide on human skin HaCaT keratinocytes demonstrated that oxidized graphene was the most cytotoxic, inducing mitochondrial and plasma-membrane damage, and suggesting low cytotoxic effects at the skin level.”

    Mi-ar fi placut un ministru sa fie mai realist. Sa inceapa mesajul cu ce au facut ei sa fie pregatiti, tinand cont de realitate (70% nevaccinati) si apoi sa reitereze vaccinul (pe care ei il si testeaza periodic si verifica rezultatele statistic, nu?) si apoi sa reitereze evolutia virusului (de ex. care e rata de transmisie azi, cat e ea preconizata).

    Asta cu datul vinei pe pacient/client e boala grea in sistemul de stat si mai ales in medicina. La noi medicii nu fac greseli, malpraxis e de neauzit, de vina e pacientul. Si acum se merge pe aceeasi idee: mortii mor din vina lor, iar aia care o sa moara o sa moara tot din vina lor. 

    distinta domnita

    te-ai cam cocosat! 

    S-A INTAMPLAT CEVE CU TULPINA MATALE? 

    geriatrie secri pe matale

    pana te rezolvi nu ai vrea sa ne lasi un pic sa ne vedem de viata noastra? 

    Ioana Mihaila e apropiata lui Vlad Voiculescu ...

    de fapt plecarea satanistului Voiculescu (USR-PLUS = Uniunea Satanistilor din Romania - Crucea-ntoarsa) nu a schimbat nimic....  

    Sanatatea e tot in mainile lui Scaraotschi in Romania!  

    USR e scos din iad si uraste Biserica, pe Dumnezeu, sanatatea naturala si normalitatea!

    Sunt oamenii satanei si trebuie eliminati de la conducere!  

    Pai, ia vezi mai Mihaiila, poate reusesti s-o epilezi si pe tulpina asta! Si astfel, sa scapam de ea!

    Hei, comentatorilor, ia dati voi o cautare dupa cuvantul IMUNIZARE.

    O sa vedeti ca a disparut din vocabularul ministrului sanatatii Mihaila din acest articol. A aparut doar cuvantul PROTEJARE. AAAAA, o mare victorie a mea personala. 

     

    Eu va tot spun acest lucru din iarna trecuta, si nu citand siteuri obscure ci studiile clinice de validare a vaccinurilor. V-am spus ca la AZ, eficienta vaccinului in a preveni infectarea asimptomatica era de 2% (doar doi) si nici infectarea si boala usoara nu era prea impresionanta, 30-50%. 

     

    Se stie acum din studiul Min Sanatatii din Israel ca vaccinul Pfizer mai protejeaza doar 39% in cazul infectarii. Iar din cifrele indicate de autoritatile romane, care nu reprezinta un studiu ci doar o statistica a unei singure saptamani, eficienta vaccinului in a preveni infectia este de doar 25-33%. 

     

    Ce inseamna aceste lucruri, oameni buni? Ca nu exista imunizare de turma prin vaccinare. NU EXISTA. Vaccinatii nu contribuie aproape deloc la acest efect benefic. Un vaccinat intra in cluburi, in restaurante, merge in vacante in zone rosii, intra in tara ca Voda prin loboda, fara test, fara nimic. Nevaccinatii macar sunt testati si detectati timpuriu. Nevaccinatii nu sunt testati de catre DSP decat daca au simptome mai importante (dureri de cap, febra). Cititi protocolul de testare al INSP. O sa vedeti ca am dreptate. 

     

    Oameni buni, vaccinatii nu ajuta societatea, ei nu contribuie la protectia colectiva prin a opri lantul de infectare. Eventual, ar putea face asta daca s-ar injecta la fiecare 4-6 luni. Doua-trei doze pe an. Dar statul nu ii testeaza, ei chefuiesc de zor si infectiile cresc. Asa ceva este imoral, ba chiar criminal. 

    Eu cer testarea vaccinatilor in aceeasi masura cu a nevaccinatilor. Statul roman trebuie sa inceteze aceasta propaganda criminala. Acest virus trebuie oprit, lantul de transmisie trebuie oprit. Dar nu lasand vaccinatii sa se si sa infecteze pe orice intalnesc fara teste, fara nimic. Vor omori persoane vulnerabile. 

    1. PS. Cititi studiul CDC pe care CNN l-a publicat. Documentul oficial dar nepublicat, scapat pe surse si confirmat de directorul CDC. In America, CDC-ul speriat de efectul variantei Delta asupra vaccinatilor, a impus acestora sa poarte masca in interior. Dupa aceea, a intervenit Biden si a trecut peste capul medicilor spunand ca doar nevaccinatii sa fie testati si sa poarte masca. Apoi a iesit pe surse studiul asta ca sa il opreasca pe tampitul de Biden sa provoace un dezastru medical.

      Studiul arata ca persoanele vaccinate care contracteaza virusul (si sunt multe, cel putin 60%), au aceeasi incarcatura virala ca si nevaccinatii. Deci transmit LA FEL. 

      Era corect "Vaccinatii nu sunt testati de catre DSP decat daca au simptome mai importante (dureri de cap, febra)"

    ... TESTAREA SINCER FĂCUTĂ PUNE CAPAC LA TOATE : FĂRĂ PROBABIL !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb