Iohannis: "Aderarea României la zona euro - obiectiv fundamental"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 decembrie 2017

Iohannis: "Aderarea României la zona euro - obiectiv fundamental"

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, context în care a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental, iar aderarea la Spaţiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru ţara noastră.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Agerpres, în cadrul reuniunii organizate de Ambasada Republicii Estonia, ţară care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care va avea loc pe 14 şi 15 decembrie, precum şi evoluţiile din plan intern.

"În cadrul discuţiilor cu ambasadorii, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental pentru ţara noastră. De asemenea, preşedintele României a arătat că aderarea la Spaţiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru ţara noastră, exprimând speranţa că la nivelul UE va fi găsită cât mai curând posibil o soluţie în acest sens", arată Administraţia Prezidenţială.

Cu privire la evoluţiile din plan intern, şeful statului s-a referit la situaţia din domeniul economic, precum şi la procesul de modificare a legislaţiei în domeniul justiţiei.

"Preşedintele a reiterat angajamentul său ferm privind consolidarea independenţei sistemului judiciar şi continuarea luptei împotriva corupţiei", se menţionează în comunicat.

De asemenea, preşedintele Iohannis a felicitat Estonia pentru rezultatele obţinute în preşedinţia Consiliului UE, apreciind că lansarea iniţiativei privind Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) în domeniul politicii europene de apărare reprezintă una dintre realizările importante ale mandatului său.

În acest context, şeful statului a reiterat angajamentul României de a participa la acele iniţiative menite să contribuie la consolidarea proiectului european şi a subliniat faptul că ţara noastră va menţine aceeaşi abordare şi pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

"România doreşte să facă parte din grupul statelor membre UE care susţin ideea de aprofundare a proiectului european, pentru a avea o Uniune cât mai puternică", menţionează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis a evidenţiat şi că Summitul informal de la Sibiu din 9 mai 2019 va fi un reper important în ceea ce priveşte procesul de redinamizare a integrării europene.

Şeful statului a arătat, referitor la procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană că, în ciuda dificultăţilor, speră că vor fi identificate în scurt timp cele mai bune variante, care să le permită liderilor europeni să ia decizia de trecere la faza a doua a negocierilor cu ocazia reuniunii Consiliului European din această lună.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorii Uniunii Europene, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ba darlaule ori esti batut cu lioca ori esti cu coruptia,DAR oricum sigur esti mai prost ca prostii.BAREM aia dinaitea ta stiam ca sunt batuti in cap da tu esti papagal rau de tot.Fa clisma mai departe ca sigur mai iei un mandat.Proun sa nu mai mergem la vot ca sunt sigur ca mai iei 5 ani la cotroceni.Traiasc jaca ROSIE BA prostule.

    1. ....Cata mitocanie poti sa vezi la acest anonim... Acest fel de exprimare nu-l auzi nici in cea mai josnica mahala.

      Exprimate civilizat.....da dovada ca esti un om civilizat......Eu sa fiu coordonator al acestui ziar Bursa n-asi admite astfel de exprimari...pur si simplu injosesc aces ziar 

    De 10 ani suntem in UE, euro nu avem.

    Cred ca o sa mai treaca inca 30 de ani pana la aderare daca nu se destrama UE. 

    Uk a dat tonul miscari. Tarile interzic referendumuri similare.

    Au obtinut ce au dorit: zbor gratis drasupra tari, acces in M. Neagra, baze terstre. Erdogan ce a facut cu o baza militara? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb