IOHANNIS: "Şcoala trebuie să înceapă, chiar dacă nu ca de obicei, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută"

J.P.
Politică / 19 august 2020

"Şcoala trebuie să înceapă, chiar dacă nu ca de obicei, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută"

Şcoala nu va începe ca de obicei, dar "este foarte clar că trebuie să înceapă", pentru a nu avea o generaţie pierdută, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

"Evident că atunci când un elev acuză simptome, trebuie trimis la medic ca să verifice care este problema. În situaţia unei epidemii, cu atât mai mult. Este însă foarte clar că şcoala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea şcolii, toţi bucuroşi că începe şcoala. Nu se vor aduna. Şcoala, totuşi, trebuie să înceapă, fiindcă este inadmisibil să avem o generaţie pierdută. În mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni generaţia pandemiei", a afirmat şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, copiii trebuie să meargă la şcoală, trebuie să înveţe, trebuie să se întâlnească cu alţi copii de vârsta lor, dar pentru acest lucru este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie.

"Şi la acestea lucrează Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii. Există proiecte de regulamente, ele se discută şi într-un timp foarte scurt, cu siguranţă, vor fi aprobate şi făcute publice. Măsurile nu sunt complicate, deci lumea să nu-şi imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, regulile de bază sunt aceleaşi: masca, distanţa, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate - ce se face în cazul în care se constată că un elev este bolnav, ce se face când într-adevăr în şcoală apar cazuri de boală, care şcoală se închide, care nu se închide. Acestea sunt deja chestiuni de specialitate şi vor fi tratate de cei care sunt de specialitate", a menţionat preşedintele.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si asa sunt generatii pierdute.Teoria ca teoria dar practica ne omoara.

    Pe principiul "te iubesc pana te sufoc", folosirea entuziasta in scoli a substantelor dezinfectante volatile (clor, aldehide, substante azotate, etc) o sa duca la o avalansa de fenomene respiratorii de la banale iritatii pana la intoxicatii potential letale.

    Accidente de acest fel s-au intamplat in mod repetat la noi in tara in trecut, dar acum ca accentul va fi pus pe dezinfectie facuta oricat si cu orice pret, aceste gazari accidentale vor fi mult mai frecvente.

    Exista legi referitoare la siguranta si securitatea in munca care stipuleaza clar limite admisibile in aer ale acestor substante, dar in iuresul luptei contra pandemiei, toti au/am uitat de ele. 

    Nimeni nu poate obliga un om liber sa poarte mai mult de 15 min o masca pe figura indiferent de argumente.

    Părinți, nu va lăsați copiii sa fie transformați în cobaii FIAREI de către un sistem abuziv, totalitar, hitlerist!

    Ieșiți în strada chiar înainte de alegeri, pentru a-i lovi la interes! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb