Iohannis: "Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului"

T.B.
Politică / 11 noiembrie 2023

Iohannis: "Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului"

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că veteranii sunt "veritabile exemple pentru generaţiile tinere" şi evidenţiază că Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului, conform agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Ca în fiecare an, îi omagiem astăzi pe militarii noştri care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, acolo unde România a fost şi este prezentă alături de aliaţi şi parteneri. Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului, evocând încheierea Primului Război Mondial prin semnarea, la 11 noiembrie 1918, a armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania. Este o zi cu o semnificaţie aparte pentru România, în care ne amintim de sacrificiul primului militar român căzut la datorie în urmă cu 20 de ani, în teatrul de operaţii din Afganistan, sublocotenentul post mortem Iosif Silviu Fogoraşi", se arată în mesajul transmis, sâmbătă, de preşedintele Iohannis, cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii.

Mesajul a fost prezentat de către Mihai Şomordolea, consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Secretariatului CSAT, la ceremonia organizată în Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, unde s-au depus coroane de flori, transmite agerpres.

Conform sursei menţionate, "Astăzi, aducem un solemn omagiu tuturor celor care au pus Jurământul de credinţă mai presus de propria lor viaţă şi s-au jertfit sub culorile drapelului naţional în teatrele de operaţii. De asemenea, ne exprimăm profunda recunoştinţă pentru veteranii din cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi pentru toţi ostaşii români care, cu hotărâre, devotament şi spirit de sacrificiu, au luptat şi în Războiul pentru Independenţa României şi în Primul Război Mondial, pentru reîntregirea neamului", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a mai menţionat şi faptul că "Într-un mediu de securitate tot mai complex şi impredictibil, România constituie un pilon de stabilitate şi un aliat de încredere în cadrul NATO şi al Uniunii Europene. Ţara noastră îşi asumă acest prestigios statut inclusiv datorită contribuţiei dumneavoastră. Prin profesionalismul şi sacrificiile de care aţi dat dovadă departe de ţară şi de familii, precum şi prin curajul din timpul îndeplinirii misiunilor aţi determinat creşterea profilului ţării noastre la nivel internaţional", a mai transmis Iohannis, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce minunat e sa traiesti in "Romania Educata"

    si "Romania Lucrului Bine Facut" 

    Limba de lemn...mut

    Vorbitor prost al limbii române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb