Ionuţ Mişa - înlocuit cu Mihaela Triculescu, la şefia ANAF

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 ianuarie 2019

Mihaela Triculescu, noul şef ANAF

Mihaela Triculescu, noul şef ANAF

Ionuţ Mişa a fost schimbat de la şefia Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), noul preşedinte al instituţiei fiind Mihaela Triculescu, potrivit unui comunicat de presă transmis ieri Redacţiei.

Acesta menţionează: "Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi (n.r. ieri) decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat. Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experienţă. În ultimii trei ani a fost practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii. Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina «Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor» la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial".

Eugen Teodorovici a anunţat, ieri, că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF, în acord cu strategia sa cu privire la funcţionarea instituţiei.

Şeful Finanţelor i-a reproşat, în mai multe ocazii, preşedintelui ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente - TVA sau recuperarea prejudiciilor.

Ministrul de resort a afirmat, în noiembrie: "Referitor la planul de colectare, în el trebuie avute în vedere toate elementele obligatorii pentru ANAF, necolectarea din zona de TVA, creşterea cotei accizei, taxe vamale. O să vedeţi până la final de an un pachet de măsuri foarte clare pentru anul 2019, măsuri care să arate ce se va face şi care vor fi efectele acestor măsuri. Să vadă partenerii noştri internaţionali modul în care funcţionează statul. Nu ştiu dacă cineva trebuie să stea vreodată liniştit într-o funcţie care implică tot ceea ce înseamnă bugetul ţării".

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenţionat pe Mişa că va trebui să respecte ţintele privind încasările care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta ocupa funcţia de ministru al Finanţelor. În iulie 2018, Eugen Teodorovici îl avertiza pe Mişa că trebuie să lucreze "foarte, dar foarte mult", pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări.

Întrebat, zilele trecute, ce părere are despre posibila sa demitere, Ionuţ Mişa a declarat pentru o televiziune că Teodorovici ar trebui, de fapt, să felicite Fiscul pentru rezultatele obţinute: "Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit".

Ionuţ Mişa a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor Publice din 29 iunie 2017 până la demiterea Guvernului Mihai Tudose, în 29 ianuarie 2018. În data de 28 martie 2018, Mişa a fost numit preşedinte al ANAF. El s-a făcut remarcat în special ca urmare a declaraţiilor legate de faptul că majoritatea băncilor nu au plătit impozit pe profit mai mulţi ani la rând, acestea acţionând la limita legii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Misaleasca miscare!

    Oare pentru ce o fi pozat Mihaela in acest clip?.In nicun caz pentru promovare.

    Scotociti baieti, scotociti; sigur exista niste pictoriale pe undeva.

    si pot dovedi cu argumente irrefutable. E suficient sa citesti documentele Adunarii Generale BCR sa vezi cum plateste impozit pe dividende un strigoi juridic. E adevarat ca se impoziteaza in Draculas Land, totusi nu se poate sa te joci cu fiscul si seful sa nu vada. Daca e sef atunci care e vocatia domniei sale? Acum avem o sefa sa platesti cu drag.

    Daca asa arata si in realitate , i-as plati cu cea mai mare placere impozitele...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb