Iordania cere Israelului să oprească atacurile împotriva credincioşilor veniţi la moscheea Aqsa din Ierusalim

S.B.
Internaţional / 10 mai 2021

Iordania cere Israelului să oprească atacurile împotriva credincioşilor veniţi la moscheea Aqsa din Ierusalim

Iordania a cerut duminică Israelului să oprească atacurile "barbare" împotriva credincioşilor veniţi la moscheea Aqsa din Ierusalim, afirmând că va intensifica presiunile internaţionale, informează news.ro.

Israelul trebuie să respecte credincioşii şi legislaţia internaţională care protejează drepturile arabilor, potrivit Iordaniei, care este custode pentru siturile musulmane şi creştine din Israel.

Tensiunile din Ierusalimul de Est s-au transformat în ciocniri între poliţia israeliană şi palestinieni în jurul al Aqsa, cea de-a treia cea mai sfântă moschee a islamului, în momentul culminant al lunii de post a Ramadanului.

"Ceea ce fac poliţia israeliană şi forţele speciale, de la ilegalităţi împotriva moscheii până la atacuri împotriva credincioşilor, este un comportament barbar care este respins şi condamnat", a spus guvernul iordanian într-un comunicat.

Fricţiunile au crescut în Ierusalim şi în Cisiordania ocupată, cu ciocniri nocturne în Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est - un cartier în care numeroase familii palestiniene se confruntă cu evacuarea.

Ministrul iordanian de Externe, Ayman Safadi, a declarat că regatul, care a pierdut Ierusalimul de Est şi Cisiordania în războiul arabo-israelian din 1967, va face tot posibilul pentru a proteja drepturile palestinienilor împotriva revendicărilor de proprietăţi ale coloniştilor evrei.

"Israelul, ca forţă de ocupaţie, poartă responsabilitatea pentru protejarea drepturilor palestinienilor în casele lor", a declarat Safadi în comentarii publicate în presa de stat.

Iordania a furnizat mai devreme palestinienilor acte de proprietate în Sheikh Jarrah, potrivit cărora dovezile coloniştilor israelieni referitoare la proprietăţii sunt fără bază legală.

"Evacuarea palestinienilor din casele lor în Sheikh Jarrah este o crimă de război", a mai spus Safadi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Credinciosii palestinieni trebuie respectati in timp ce ataca politia israeliana?Musulmanii astia chiar ii cred prosti pe toti cei care nu sunt de aceeasi religie cu ei?Prea s-au obisnuit sa fie gadilati sub gusa in timp ce ei arunca cu pietre,cu rachete,decapiteaza oamenii,ii injunghie,etc.In urma cu mai multi ani,am vorbit cu o persoana care apartinea Bisericii Adventiste si mi-a spus ca salvarea(impotriva musulmanilor) va veni tot de la evrei.Spunea ca musulmanii vor invada Europa.Eu nu am crezut atunci,lucrurile nu erau asa de acute ca acum(nici pe departe),poate ei citesc cu mai multa atentie Biblia,nu stiu, dar se pare ca a avut dreptate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb