IORDANIA: Ministrul Sănătăţii a fost demis după ce şapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen în spital

J.P.
Internaţional / 14 martie 2021

Ministrul Sănătăţii a fost demis după ce şapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen în spital

Ministrul iordanian al Sănătăţii a fost demis după ce şapte bolnavi de Covid-19 au murit din cauza unei pene de oxigen la un spital nou, care tratează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar poliţia a fost mobilizată pentru a ţine sub control sute de rude nemulţumite, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Pana de oxigen a avut loc sâmbătă la saloanele de terapie intensivă, maternitate şi de coronavirus, la un nou spital de stat aflat la vest de capitala Amman. Premierul Bisher al Khaswaneh l-a concediat pe ministrul Sănătăţii Nathir Obeidat, a prezentat scuze publice, spunând că guvernul poartă întreaga responsabilitate pentru incident. "Aceasta este o greşeală gravă care nu poate fi justificată sau acceptată. Mi-e ruşine de asta şi nu o voi justifica", a spus Khaswaneh.

Obeidat a precizat că poartă "responsabilitatea morală" pentru decesele pacienţilor, care erau trataţi pentru Covid-19 când secţiile au rămas fără oxigen timp de aproape o oră.

Regele Abdullah a vizitat spitalul într-o mişcare despre care oficialii au susţinut că a avut loc pentru a dezamorsa tensiunile.

Furia împotriva autorităţilor a dus în trecut la tulburări civile în Iordania.

"Cum se poate întâmpla aşa ceva într-un spital ca acesta?" a spus el la intrarea în spitalul de milioane de dolari, care a şi-a început activitatea în august anul trecut.

Unii politicieni au afirmat că incidentul indică o administrare defectuoasă majoră în spitalele guvernamentale.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor cu Covid-19, atribuite în principal transmiterii rapide a variantei de coronavirus identificate pentru prima dată în Marea Britanie, şi a anunţat săptămâna trecută măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea bolii.

Iordania a raportat joi 8.300 de cazuri noi de COVID-19 şi cel mai mare număr zilnic de morţi de când a apărut prima dată pandemia în regat, acum un an.

Ţara, cu o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat în total 385.533 de cazuri de Covid-19 şi 5.224 de decese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb