IRAN:  Trump anunţă "sancţiunile cele mai severe impuse vreodată unei ţări"

I.A.
Internaţional / 20 septembrie 2019

Donald Trump

Donald Trump

Statele Unite au anunţat, vineri, noi măsuri contra Băncii Centrale a Iranului şi Fondului suveran din Teheran pentru "finanţarea terorismului", prezentate de Donald Trump drept "sancţiunile cele mai severe impuse vreodată unei ţări", scrie AFP.

"Tocmai am sancţionat Banca Naţională din Iran. Tocmai s-a întâmplat acest lucru", a lansat preşedintele american din Biroul Oval. "Este vorba despre sistemul lor bancar central şi sunt sancţiuni la cel mai înalt nivel".

Secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin a explicat că este vorba de vizarea "ultimei surse de venituri a Băncii Centrale din Iran şi a Fondului Naţional de Dezvoltare, adică Fondul lor suveran va fi tăiat din sistemul nostru bancar", informează News.ro.

"Acest lucru semnifică faptul că nu vor mai ajunge bani la Gardienii revoluţiei, aramata de elită a puterii iraniene, "pentru a finanţa terorismul", a adăugat secretarul.

Noile măsuri punitive se impun ca urmare a atacurilor de sâmbăta trecută contra instalaţiilor petroliere în Arabia Saudită care, potrivit Washingtonului, au fost conduse de iranieni, ceea ce Teheranul dezminte. Preşedintele american a anunţat, de joi, că noile sancţiuni erau iminente, în cadrul represaliilor.

Banca Centrală, precum şi cea mai mare parte a instituţiilor financiare iraniene sunt deja afectate de sancţiunile americane încă din noiembrie 2018, după retragerea Statelor Unite, decisă de Donald Trump, din acordul nuclear iranian.

Guvernatorul Băncii Centrale din Iran a fost personal plasat în mai 2018 pe lista neagră americană pentru finanţarea terorismului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DĂ - LE TO DO LIST CĂ MĂNÂNCĂ PUI....

    niciodata nu o sa inteleg de ce sua trateaza iranul cu aceleasi instrumente cu care trateaza rusia. E diferenta de clasa! Rusia nu e egala cu iran! nu e din aceeasi liga! E un gest de slabiciune din partea SUA! Iranienii trebuiau pocniti de mult! ... sanctiuni asupra iranului ... my ass! ... aia nu inteleg decat de pocneala!

    1. Dar cine sunt si de cand au ajuns Yankee ii ( sa aiba dreptul moral) sa fie buricul pamantului, sa dicteze lumea. Numai idioti cred ca fiind robi acestor parveniti ai istoriei, ar avea o viata decenta, unde au interés au subjugat si distrus mai ceva ca N evul mediu. Romaní N au reusit sa scape de stigma de lingai si slugi, mai nou le da gratuit resursele naturale dupa ce l a cumparat fierul vechi si platit de zeci de ori mai scump un km de autostrada decat in germania. Si multi se gudura pt aceasta binecuvantare. Iobagi in toata regula

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb