Iranul îşi exprimă solidaritatea cu poporul palestinian de Ziua Internaţională a Quds

Internaţional / 6 mai 2021

Iranul îşi exprimă solidaritatea cu poporul palestinian de Ziua Internaţională a Quds

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Quds, Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti a transmis următorul mesaj:

"«Ziua Internaţională Quds» se oficiază în fiecare an, în întreaga lume, în ultima vineri a lunii sfinte a Ramadanului, cu scopul de a-i sprijini pe musulmanii şi iubitorii de libertate, de a sprijini lupta poporului palestinian pentru dreptul la autodeterminare şi de a condamna ocupaţia şi comiterea crimelor internaţionale în Palestina. Anul acesta, «Ziua Internaţională Quds» este în data de 7 mai 2021.

Regimul israelian, pe parcursul a peste şapte decenii de ocupaţie în Palestina, pe lângă ocupaţia şi agresiunile continue, a încălcat în mod constant şi grav principiile şi regulile fundamentale ale drepturilor omului şi ale dreptului umanitar prin săvârşirea de crime împotriva locuitorilor originari ai acestui ţinut - crime ale căror ţinte predilecte sunt în special copiii, femeile şi civilii - precum şi prin torturarea prizonierilor şi construirea ilegală de aşezări cu intenţia de a schimba structura populaţiei în aceste zone. După cum s-a subliniat în raportul instituţiilor internaţionale, acţiunile regimului israelian sunt, un exemplu clar şi neîndoielnic de «Apartheid», în sensul specific de «crime internaţionale».

Regimul sionist ţine sub asediu Fâşia Gaza pentru al paisprezecelea an consecutiv (din anul 2007), ceea ce a cauzat lipsirea de dreptul la libertatea de circulaţie şi de acces la necesităţile de bază a peste 2 milioane de palestinieni care trăiesc în Fâşia Gaza. economia acestei regiuni este şi ea expusă distrugerii şi colapsului. Împiedicarea şi restricţionarea intrării vaccinului anti-COVID-19 în Fâşia Gaza (în ciuda densităţii mari a populaţiei), precum şi distrugerea terenurilor agricole din Fâşia Gaza din cauza eliberării pe terenurile agricole a apei acumulate din inundaţii, sunt câteva dintre ultimele crime ale regimului sionist împotriva palestinienilor.

Continuarea extinderii coloniilor şi anexarea unor părţi din Cisiordania, demolarea caselor palestinienilor, expulzarea şi strămutarea acestora, în special din Ierusalim, dar şi stabilizarea forţelor de ocupare în Palestina, sunt în mod clar în contradicţie cu principiile şi regulile dreptului internaţional, inclusiv cu dispoziţiile rezoluţiilor Consiliului de Securitate, şi în special cu rezoluţia 2334 a Consiliului de Securitate. În anul 2020, în continuarea acestor politici, şi în mijlocul epidemiei de coronavirus, Israel a distrus peste 700 de locuinţe palestiniene, ceea ce a dus la strămutarea a aproximativ 690 de persoane. Schimbarea texturii estice a Ierusalimului şi anexarea treptată a acestei regiuni la Palestina Ocupată, precum şi sporirea prezenţei şi a supravegherii militare, interzicerea circulaţiei cetăţenilor palestinieni care locuiesc în Ierusalim şi revocarea cărţilor de identitate ale acestora, dar şi revocarea permisului de şedere permanentă a locuitorilor palestinieni din acest oraş, sunt, de asemenea, în conflict clar şi grav cu legile şi convenţiile internaţionale, în special cu articolul 43 din Convenţia de la Haga din 1907 şi cu a patra Convenţie de la Geneva din 1949. Este clar că regimul sionist încearcă, de fapt, să evacueze de nativi Ierusalimul ocupat şi urmăreşte iudaizarea sa completă. Această politică reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor Consiliului de Securitate.

Astăzi este clar pentru comunitatea internaţională că, în toţi anii în care Palestina şi Sfântul Quds au fost ocupate de regimul sionist din Israel, acest regim a comis crime internaţionale, comportându-se contrar principiilor şi regulamentelor inalienabile ale dreptului internaţional. Depinde de comunitatea internaţională să pună capăt acestei impunităţi.

Republica Islamică Iran, lăudând rezistenţa şi fermitatea poporului palestinian împotriva ocupării şi săvârşirii de crime internaţionale, subliniază necesitatea intensificării eforturilor comunităţii internaţionale de a opri această crimă împotriva poporului fără apărare din Palestina şi împotriva invadării locurilor sfinte ale Ierusalimului. Astfel, sunt invitate în special Organizaţia Naţiunilor Unite şi statele sale membre, precum şi alte organisme internaţionale şi membre ale acordurilor regionale, să acţioneze în conformitate cu obligaţiile lor internaţionale, şi să prevină susţinerea şi influenţarea crimelor comise în Palestina.

Republica Islamică Iran îşi exprimă solidaritatea deplină cu aspiraţiile poporului palestinian, şi consideră că pacea şi stabilitatea durabile în această regiune nu pot fi atinse decât prin instaurarea deplină a drepturilor poporului oprimat din Palestina, prin întoarcerea refugiaţilor palestinieni şi prin organizarea unui referendum în teritoriile palestiniene ocupate, cu participarea tuturor locuitorilor originari ai acestui pământ, inclusiv musulmani, creştini şi evrei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb