Italia: 12 creştini au fost ucişi de migranţi musulmani

Marius Constantin
Internaţional / 17 aprilie 2015

Cincisprezece persoane de religie musulmană (care încercau să ajungă în Italia din Libia) au aruncat doisprezece creştini în Marea Mediterană, la începutul acestei săptămâni, peste bordul unei nave, relatează CNN.

Pe vasul cu 105 persoane la bord, izbucnise un conflict între creştinii din Nigeria şi Ghana şi musulmanii din Senegal, Mali şi Coasta de Fildeş.

Potrivit La Repubblica, la sosirea în portul din Palermo, supravieţuitorii au identificat presupuşii criminali în faţa autorităţilor italiene. Ministrul de Justiţie din Italia, Andrea Orlando, a semnat cererea de reţinere a celor cincisprezece imigranţi.

Până în prezent, ancheta autorităţilor italiene susţine că motivul ar fi "ura religioasă" dintre indivizi, informează La Repubblica.

Intenţia a fost aceea de a arunca peste bord mai multe persoane, dar supravieţuitorii au format un cordon uman, braţ la braţ, ca să reziste presiunii şi să nu sfârşească în valurile mării. Printre presupuşii infractori, s-ar afla şi un minor de 17 ani, mai scrie La Repubblica.

Publicaţia arată că situaţia de lângă ţărmurile peninsulei italiene devine critică. Numai în ultima săptămână, peste 10.000 de persoane au încercat să fugă din Libia în Italia. În urmă cu trei zile, 400 de persoane au murit în largul Mării Mediterane şi alte 1.169 au fost salvate de autorităţile din Palermo, după ce încercaseră să ajungă în Uniunea Europeană.

Tentativele de emigrare sunt puse pe fondul contrabandei de persoane, a criminalităţii organizate de pe teritoriul african, La Repubblica estimând că, pentru sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de dolari, diferite persoane sunt ajutate să ajungă într-o ţară dezvoltată din vestul Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb