IULIAN IANCU:  "Atacurile la adresa mea vin din direcţia şi în beneficiul Gazprom"

I.V.
Politică / 30 august 2019

Iulian Iancu

Iulian Iancu

Deputatul PSD Iulian Iancu, respins de preşedintele Iohannis pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice, a afirmat că întreaga sa activitate a fost în interesul României, iar toate atacurile la adresa lui vin chiar din direcţia şi în beneficiul propagandei ruse.

El a fost acuzat în multiple rânduri, în spaţiul public, că ar apăra interesele Gazprom în România.

"Doresc să le răspund acelora care au făcut declaraţii false şi denigratoare în spaţiul public la adresa mea şi/sau la adresa activităţii mele (în majoritate covârşitoare, aceeaşi care au avut atitudini identice în perioada de dezbatere a Legii offshore, specialişti în manipulare şi fake news): 1. Toate demersurile care stau la baza activităţii mele au fost în conformitate cu jurământul de parlamentar, pe care l-am depus cu mâna pe Biblie şi pe Constituţia României; 2. Toată activitatea mea a fost desfăşurată în mod transparent (în marea majoritate a cazurilor chiar în prezenţa presei), constituţional, iar deciziile au fost întotdeauna luate prin vot în mod democratic", a scris Iancu, pe contul său de Facebook.

Mai mult decât atât, continuă el, dezbaterile cele mai importante precum cele legate de Comisiile de anchetă (Sterling, Băieţii deştepţi din energie, Formarea preţurilor în energie), dar şi cele referitoare la legile cu impact economico-social foarte mare (Legea Energiei Regenerabile, Legea Energiei Electrice, Legea offshore, Legea minelor, Legea petrolului, Legea turismului, Legea Concurenţei, Legea eficienţei energetice, Legea BRUA etc.) au fost dezbătute în mod public.

"Toate aceste legi şi în mod special cele referitoare la exploatarea, comercializarea şi utilizarea resurselor minerale şi materiilor prime ale României (în special gazele naturale) s-au desfăşurat având în vedere interesul României şi doar al României. Subliniez acest lucru, pentru că lupta a fost inegală: la lobby-ul celor direct interesaţi s-au aliniat ţi parlamentari şi chiar grupuri politice care au pledat în defavoarea intereselor ţării noastre, de multe ori sub acoperirea manipulării, diversiunii şi a interpretării subiective date de ei legislaţiei Europene şi a 'pieţelor libere', a mai arătat preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

El a subliniat că deciziile finale au aparţinut Parlamentului, nu lui personal.

"Am convingerea că atacurile la adresa mea vin chiar din direcţia şi în beneficiul Gazprom şi al propagandei ruse, care vrea cu orice preţ ca România să îşi mărească dependenţa de gazul rusesc, acţiunile mele împiedicând sistematic acest lucru.

Pe această cale, vreau să le reamintesc tuturor acelora care aduc în spaţiul public acuze lipsite de acoperire că unii dintre cei care au utilizat aceste manevre în trecut au pierdut în instanţă din cauza faptului că nu există nici urmă de adevăr în afirmaţiile lor.

Activitatea mea a fost mereu una de echipă, iar deciziile au fost în final ale Parlamentului României şi nu ale mele personal", a adăugat Iancu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Vă nu ne pasă de tine. Suntem sătui de tine până în gât.

    Este unul dintre cei cativa, ii numar pe degetele de la o mana, oameni politici (ceilalti sunt mangafale si zevzeci - politicei).

    Un Profesionist. A facut sunt convins scoala serioasa, temeinic. 

    Nu l-am auzit niciodata batand campii precum politrucii - eroi ai timpului nost’. 

    Pacat ! 

    Nu stiu daca ar fi reusit sa miste ceva in mocirla politicii energetice si din intepeneala de la ministerul energiei. Este foarte dificil cand decidentii bastinasi nu sunt nici macar sfertodocti ci pur si simplu analfabeti functional iar cei de pe alte meleaguri joaca pe alte mize. 

    Oricum il apreciez cu asupra de masura. 

    Dar cine stie ce este in spatele cortinei !

    tov. Iancu, cu sau fara rusi in spate/fata, nu ai ce cauta pe functie de vicepremier, nici pe cea de ministru ca esti periculos. poti sa stai si acasa, nu m-as supara. e adevarat la ce premieri, primari, chiar si presedinte avem, si ce alte loaze nenorocite aspira la astfel de posturi, iti inteleg nevoia de a incerca si tu sa pui mana pe ciolan. daca stai departe de putere, ne faci tuturor oamenilor un bine. ideal ar fi sa nu pleci singur si sa platiti cu varf si indesat ce ati furat acestei tari.

    1. Cred ca Iancu este unul dintre cei cativa politicieni curati

    Va cunosc si imi permit sa spun ce gandesc -nu am sa inteleg nici-o data motivele pentru care va sacrificati viata .Cred ca e timpul sa va retrageti, nu merita sa va sacrificati sanatatea si sa luptati cu o armata de nemernici.Nu asteptati de la oameni sa va inteleaga, va confundati cu un partid de care nu as vrea sa vorbesc.

    ai aparut iar mortaciune care esti.fura ,fura si iar fura ca asta stii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb