JAMES LEWIS: Tic-Tok este "prins la mijloc" din cauza neîncrederii dintre SUA şi China

J.P.
Internaţional / 4 august 2020

Tic-Tok este "prins la mijloc" din cauza neîncrederii dintre SUA şi China

TikTok nu are multă inteligenţă digitală, dar proprietarul său Bytedance "trăieşte la Beijing", iar legătura cu guvernul este motivul de îngrijorare al Statele Unite, a declarat James Lewis de la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale, conform cnbs.com.

Există o neîncredere profundă între SUA şi China, a spus Lewis, vicepreşedinte senior şi director al programului de politică tehnologică la think tank-ul bipartizan.

"Administraţia Trump este profund îngrijorată de China. Sincer, aceasta este o reacţie bipartidă la Washington; nimeni nu are încredere în China aici ", a declarat el pentru CNBC, azi.

"În acest caz, ceea ce vor rezolva este ca TikTok să fie înlăturat - cel puţin părţile sale americane - de la ByteDance, controlul chinez."

ByteDance, compania mamă a TikTok-ului, are sediul la Beijing. Compania are în vedere vânzarea unui pachet de aplicaţii video extrem de populare.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat că va interzice aplicaţia din SUA, din cauza temerilor faţă de China. TikTok a negat în repetate rânduri acuzaţiile.

Microsoft a declarat duminică că va continua să colaboreze cu guvernul american cu privire la un acord pentru a achiziţiona anumite pieţe ale TikTok-ului - şi anume, Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Discuţiile s-ar putea încheia după 15 septembrie.

TikTok a fost "prins la mijloc", a spus Lewis. "Este un serviciu relativ inofensiv care are un proprietar care ridică suspiciuni".

"TikTok este în mare parte un loc în care adolescenţii merg şi dansează, nu are o valoare de inteligenţă mare", a spus el, adăugând că a vizionat patru ore videoclipuri pe TikTok.

"Dar nimeni nu are încredere în China şi ByteDance trăieşte la Beijing", a adăugat Lewis. "Acesta este riscul. Este conexiunea la guvernul chinez, este conexiunea la serviciile de informaţii chineze. Există cantităţi imense de informaţii. "

În timpul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin, a declarat: "Partea americană a făcut această ameninţare împotriva companiilor relevante cu prezumţia de vinovăţie, fără a prezenta dovezi."

"Bifurcaţia tehnologică nu se referă la hardware sau software. Tehnologia va găsi o modalitate de a acţiona pe ambele domenii, dar marea barieră va fi reglementarea", a declarat Baptist.

Barierele vor determina un panou de afaceri mai larg între cele mai mari două economii ale lumii, contribuind la riscul de afaceri, a adăugat el.

"Dacă nu puteţi combina cele două mari economii ale lumii într-un singur model de afaceri, care va creşte costurile de afaceri, se vor elimina acele economii de scară", a spus Baptist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb