JEREMY HUNT, MINISTRUL DE EXTERNE AL UK, LA DESCHIDEREA BIROULUI LSE DIN BUCUREŞTI: "Vrem să adâncim relaţiile comerciale cu România"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2019

"Vrem să adâncim relaţiile comerciale cu România"

Ana Birchall, viceprim-ministru: "Primirea LSE în ţara noastră reprezintă o confirmare adiţională în ceea ce priveşte respectul cu care este privită România, atât ca partener de afaceri de nădejde, cât şi ca partener strategic al Marii Britanii"

David Schwimmer, CEO al LSE: "Acest centru va oferi acoperire globală pentru 42 de servicii financiare aferente diviziilor LSE"

London Stock Exchange Group a deschis, vineri, oficial biroul său de servicii financiare din ţara noastră, cel mai mare astfel de centru din Europa continentală. La evenimentul de lansare a luat parte Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale ţării noas­tre, dar şi Jeremy Hunt, secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii (UK) şi David Schwimmer, director general al London Stock Exchange Group (LSEG).

În cadrul unei declaraţii de presă, vicepremierul ţării noastre a declarat: "Astăzi (n.r. vineri) marcăm o zi importantă pentru consolidarea parteneriatul nostru strategic, în domeniul economic. Deschiderea acestui birou creează, în ţara noastră, un hub strategic de operaţiuni pentru LSEG care va angaja aproape 400 de profesionişti locali bine calificaţi în domeniile tehnologice".

Noul centru al grupului va dezvolta şi gestiona soluţii tehnologice pentru tranzacţionare, supraveghere de pieţe şi sisteme post-tranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele grupului.

Totodată, reprezentantul Guvernului a mai afirmat: "Primirea, în ţara noastră, a unui grup renumit precum London Stock Exchange reprezintă o confirmare adiţională în ceea ce priveşte respectul cu care este privită România, atât ca partener de afaceri de nădejde, cât şi ca partener strategic al Marii Britanii".

În acelaşi timp, Jeremy Hunt, secretarul pentru Afaceri Externe al UK a declarat că prosperitatea Marii Britanii s-a construit pe baza comerţului liber, iar după ieşirea din Uniunea Europeană (UE), guvernul britanic este determinat să adâncească relaţiile economice şi comerciale cu partenerii apropiaţi, printre care şi ţara noastră.

Oficialul Marii Britanii a precizat: "Suntem determinaţi nu doar să păs­trăm această tradiţie (n.r. a comerţului), ci să o consolidăm, prin încurajarea şi promovarea comerţului liber în întreaga lume. În acest sens, comerţul nostru cu Europa reprezintă un fundament al succesului nostru economic. Odată cu repoziţionarea Marii Britanii pe scena globală, vom căuta să construim noi relaţii economice cu partenerii noştri, iar bunăstarea noastră (n.r. dintre ţara noastră şi Marea Britanie) este interconectată şi există un potenţial imens ca relaţiile noastre economice să crească".

Domnia sa s-a declarat mândru că Bucureştiul face parte din reţeaua London Stock Exchange, în condiţiile în care Londra este unul dintre cele mai importante centre financiare din lume.

Jeremy Hunt a mai subliniat că ţările noastre fac comerţ încă din secolul al XVI-lea, iar volumul comerţului dintre cele două state a crescut constant, ajungând la 4 miliarde de euro în 2018, după o creştere de 9% în anul anterior.

"Sunt încrezător că această tendinţă va continua. Peste 5.000 de companii britanice au investit 1,5 miliarde de euro în economia României, în timp ce printre exporturile României către Marea Britanie se numără bunuri valoroase precum maşinile Dacia şi Ford şi materiale textile şi mobilier. Astăzi (n.r. vineri) marcăm un moment important în adâncirea relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două ţări şi doresc LSE şi partenerilor locali mult succes în realizarea oportunităţilor viitoare din România", a mai spus oficialul Marii Britanii.

De asemenea, directorul general al LSEG, David Schwimmer, a precizat că biroul din Bucureşti este parte integrantă din reţeaua de livrare de servicii financiare ale London Stock Exchange, domnia sa afirmând că împreună cu susţinerea acordată de colegii români, acest nou centru va oferi, non-stop, acoperire globală pentru 42 de diferite servicii financiare aferente diviziilor LSE.

Domnul Schwimmer a completat: "Decizia de a deschide un hub în Bucureşti reflectă calităţile multiple pe care România le oferă: o forţă de muncă bine-pregătită, un sistem de educaţie performant şi o infrastructură excelentă (n.r. tehnologică). Investiţiile noastre aici şi decizia de a ne extinde în România demonstrează nu doar sfera de acţiune globală a LSE, ci adâncirea relaţiilor de afaceri dintre Londra şi Marea Britanie cu prietenii şi partenerii noştri din Bucureşti".

Reprezentantul LSEG a mai spus că noul centru va crea 200 de noi locuri de muncă în capitală şi va contribui la dezvoltarea abilităţilor celor care lucrează în domeniul pieţelor financiare.

Biroul LSEG din capitală este operaţional şi oferă servicii încă din luna noiembrie a anului 2018, directorul general al acestuia fiind Andreea Dana Stănescu, fost director local al multinaţionalei braziliene de furnizare soluţii IT Stefanini.

Totodată, potrivit viceprim-ministrului Birchall, Guvernul Dăncilă s-a angajat să acorde prioritate creşterii economice prin stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, iar realizarea acestui hub financiar în capitală va contribui la valorificarea oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă în plan economic.

Cu sediul central în Marea Britanie şi activităţi semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, London Stock Exchange Group are un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb