"J"Info Tours" a obţinut profit în 2009 şi s-a axat pe diversificare

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 19 aprilie 2010

Doamna Carmen Pavel, preşedinte al firmei "J"Info Tours" SRL din Bucureşti, s-a născut în oraşul Craiova-Dolj. A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti-Facultatea de Maşini Hidraulice şi Pneumatice. Este căsătorită şi are o fiică. Hobby: schiul şi bridge-ul.

Doamna Carmen Pavel, preşedinte al firmei "J"Info Tours" SRL din Bucureşti, s-a născut în oraşul Craiova-Dolj. A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti-Facultatea de Maşini Hidraulice şi Pneumatice. Este căsătorită şi are o fiică. Hobby: schiul şi bridge-ul.

"J"Info Tours", una dintre primele agenţii de turism din ţara noastră, înfiinţată în vara anului 1990, a resimţit criza economico-financiară pe segmentul călătoriilor de vacanţă, care a scăzut în 2009. "În schimb, a crescut numărul călătoriilor în interes de afaceri, ceea ce ne-a crescut cifra de afaceri în 2009 la 21 milioane euro, depăşind-o pe cea din anul anterior şi realizând profit", ne-a declarat Carmen Pavel, preşedinte "J"Info Tours" SRL.

Analizând rezultatele Târgului Naţional de Turism recent încheiat şi solicitările de pachete turistice oferite de firmă, există perspectiva măririi cifrei de afaceri, în 2010, cu un minim de 10 procente. "Eu dezvolt noi tipuri de afaceri. Inovaţia şi dezvoltarea îmi sunt preocupări permanente. Prin < J"Info Trading > SRL, firmă < pui > înfiinţată la începutul anului 2009, asigurăm pregătirea personalului din turismul româ-nesc. Noua firmă este condusă de Cristina Irimia, în calitate de director general şi administrator, eu fiind acţionar principal. Aceasta se ocupă şi de pregătirea pe alte tipuri de activităţi: pregătirea de formatori, manageri, specialişti în achiziţii. Aceştia sunt acreditaţi de Centrul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, organism guvernamental. Mă refer la persoanele care doresc să se califice sau să se recalifice în meserii cerute pe piaţă, pentru care au nevoie de o recunoaştere a competenţelor. Noi acordăm 8 competenţe recunoscute pe plan naţional şi european: agent de turism, animator, manager achiziţii publice etc. După cursuri de 70 sau 75 de ore (organizate în mai multe module), examenele de diplomă sunt sus-ţinute (în localuri amenajate de noi la Bran şi Snagov) în faţa repre-zentanţilor CNFPA şi sunt recunoscute de orice angajator".

De asemenea, "J"Info Trading" acordă consultanţă pentru obţinerea fondurilor europene pe diverse proiecte, pe care firma le pregăteşte pentru ca acestea să devină eligibile. Plata consultanţei se face după accesarea fondurilor europene. "Cele două activităţi sunt la începuturile lor. Am realizat primele serii de formatori şi primele proiecte pentru care am acordat consultanţă şi acestea au şi primit finanţările", ne-a spus Carmen Pavel.

Un alt proiect al "J"Info Tours" care se va finaliza în luna mai 2010 este crearea firmei "Event" SRL. Acţionarii sunt Carmen Pavel şi fiica domniei sale Jaqueline Pavel. "Event" va organiza diverse evenimente pentru societăţi economice româneşti şi străine: expoziţii, târ-guri, lansări de produse, organizare de nunţi, botezuri etc.

Carmen Pavel ne-a precizat: "Nucleul concepţiei care stă la baza celor două noi firme ne aparţine. Sunt firme distincte, cu bugete proprii. Întreaga gamă de servicii pe care acestea le oferă este externalizată. Este un sis-tem modern de afaceri, care nu-ţi încarcă structura. Părerea mea este că viitorul în afaceri este al acestui mod de a desfăşura o activitate eficientă".

Din punct de vedere turistic, pe lângă obişnuitele destinaţii şi pachete de servicii, Agenţia "J"Info Tours" a introdus pentru acest an o des-tinaţie complet nouă pentru turis-mul de la noi - charter pentru insula Lanzarote. Se află în arhipelagul Canare şi aparţine Spaniei, aproape de coasta marocană. Un pachet de servicii turistice pentru o săptămână (transport cu avion, cazare, demi pensiune şi ghid) costă 450 de euro (hotel 3 stele) şi se poate ridica până la 1500 euro (hotel 5 stele).

Carmen Pavel ne-a detaliat: "Pentru toate pachetele turistice am lucrat la baza de servicii - cazare, masă, divertisment, alegând locuri cu caracteristici mai bune la aceleaşi preţuri sau chiar în scădere cu 5-10%. Am negociat cu partenerii, care au înţeles că pentru a avea mai mulţi clienţi trebuie să scadă preţurile. Anul acesta sunt multe cereri pentru Antalya, circuite spre Spania, Italia, Marea Britanie, turiştii având asigurate toate serviciile contractate".

La târgurile de profil din străinătate şi din ţară (Bucureşti, Londra, Berlin, Paris etc.), la care participă "J"Info Tours", în afara prezenţei ca touroperator, Carmen Pavel a subliniat că participă şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Promovare a Obiectivelor Turistice din România, fiind preocupată de dezvoltarea turismului românesc care are un mare potenţial nefructificat. "Asociaţia are 200 de membri activi şi dispune de importante donaţii şi fonduri europene, fiind posibilă o promovare puternică a obiectivelor turistice româneşti pe plan intern şi internaţional. Această activitate doresc s-o aşez pe primul plan. Turismul românesc trebuie să devină un motor de dezvoltare economică care să fie susţinut de toţi factorii posibili", ne-a spus Carmen Pavel.

Carmen Pavel: "Întreaga noastră gamă de servicii este externalizată. Este un sistem nou, modern, ca să eficientizezi afacerea şi să nu încarci structura".

Firma "J"Info Tours" a fost înfiinţată în anul 1990.

Obiect de activitate: touroperator care valorifică pachetele turistice proprii în ţară şi străinătate. Investiţii totale: 12 milioane euro. Deţine filiale în Bucureşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Alba Iulia. Locuri de muncă: 59. Acţionari sunt, în părţi egale, preşedintele Carmen Pavel şi soţul domniei sale, Aurel Pavel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb