JLL: "Rata medie de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul de după criza financiară"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 18 iulie 2017

Cererea netă de spaţii de birouri din Bucureşti a totalizat aproape 80.000 de metri pătraţi, în prima jumătate a anului, ceea ce înseamnă un plus de circa 10.000 de locuri de muncă, dacă luăm în calcul că pentru fiecare angajat sunt alocaţi 8 metri pătraţi, arată specialiştii de la JLL.

Aceştia precizează că, în total, suprafaţa de spaţii de birouri tranzacţionată în Capitală, în primele şase luni din 2017, a fost de aproape 185.000 metri pătraţi, înregistrând o scădere marginală, de la 192.000 metri pătraţi, în intervalul corespunzător din 2016.

Din punct de vedere al ofertei, în primele şase luni au fost livraţi 43.000 de metri pătraţi, din cei circa 140.000 metri pătraţi pe care dezvoltatorii i-au anunţat pentru acest an. Astfel, cererea totală a fost de 4 ori mai mare decât suprafaţa nouă pe care dezvoltatorii au livrat-o în acest interval.

Cel mai mare proiect livrat de la începutul anului este Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint în zona Timpuri Noi, cu o suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi.

Stocul de spaţii de birouri din Bucureşti se situează în jurul a 2,43 milioane de metri pătraţi, iar, pe fondul livrărilor reduse din acest an şi a cererii susţinute, rata medie de neocupare s-a redus la circa 9%, un minim al pieţei de după criza financiară.

Marius Şcuta, Head of Office Agency and Tenant Representation JLL România, a precizat: "Vedem în continuare un interes susţinut al companiilor, fie noi, fie deja existente în România, să deschidă noi puncte de lucru în Bucureşti sau noi linii de business. Faptul că în prima jumătate a anului peste 60 de companii au închiriat spaţii noi pentru afacerile pe care le derulează în Bucureşti, iar alte 40 şi-au reînnoit contractele pentru birourile actuale este o dovadă a încrederii pe care investitorii o au în România".

Un sfert din contractele semnate în perioada analizată a vizat birouri din Floreasca-Barbu Văcărescu, această zonă fiind urmată de CBD (Piaţa Victoriei - Piaţa Charles de Gaulles) şi de Vest şi Centru-Vest.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb