Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc cu maxim 10.000 de spectatori pe arenă

G.B
Internaţional / 21 iunie 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc cu maxim 10.000 de spectatori pe arenă

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au limitat numărul spectatorilor la 10.000 pentru fiecare loc de desfăşurare a evenimentelor sportive. Anunţul vine după ce experţii au avertizat că organizarea evenimentului fără fani reprezintă cel mai mic risc în timpul pandemiei de Covid-19, potrivit Reuters, citată de Digi24.

Decizia subliniază presiunea depusă de Japonia pentru a ţine evenimentul ce atrage miliarde de dolari, în ciuda opoziţiei din partea publicului şi a temerilor profunde privind o revenire a numărului de infectări.

Japonia a evitat în general tipul de focare explozive de infectare cu coronavirus care au devastat alte ţări, însă desfăşurarea campaniei sale de vaccinare a fost înceată iar sistemul medical a fost împins la limită în anumite locuri.

Limita pentru Jocuri, care vor începe pe 23 iulie, "va fi stabilită la 50% din capacitatea arenei, până la un maxim de 10.000 de persoane", au transmis organizatorii într-un comunicat de presă.

Acea limită ar putea fi redusă şi mai mult după 12 iulie, în baza prevederilor din orice stare de urgenţă sau alte măsuri anti-infecţie, au adăugat aceştia.

Preşedintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, a declarat anterior că viza o limită de 10.000 de persoane per arenă. Accesul spectatorilor din afara insulei a fost deja interzis.

Limita impusă vine ca urmare a discuţiilor dintre cinci părţi: organizatorii Tokyo 2020, guvernul japonez şi cel al capitalei, Tokyo, şi panelurile internaţionale Olimpice şi Paralimpice.

Înaintea întâlnirii, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, a spus că rata vaccinării printre atleţii şi oficialii ce locuiesc în satul Olimpic era de "mult peste 80%", depăşind aşteptările iniţiale ale COI.

Premierul Yoshihide Suga a spus astăzi că nu exclude organizarea olimpiadei de vară fără spectatori, dacă capitala se află sub stare de urgenţă din cauza Covid-19.

Unii experţi de la vârful sectorului sănătăţii publice din Japonia au afirmat că a interzice accesul spectatorilor este cea mai puţin riscantă opţiune pentru organizarea Jocurilor, chiar dacă aceştia păreau resemnaţi în faţa posibilităţii ca fanii să fie prezenţi.

Publicul japonez se opune în continuare desfăşurării Jocurilor în această vară, arată un sondaj de opinie efectuat în 19 şi 20 iunie, 65% dintre respondenţi spunând că vor ca evenimentul să fie amânat din nou sau anulat.

Aproape 70% dintre respondeţi cred că Jocurile nu vor avea loc în condiţii de siguranţă, precum susţin guvernul şi organizatorii olimpici, mai arată sondajul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb