Joe Biden: "Candidez şi voi câştiga"

S.B.
Internaţional / 13 iulie

Joe Biden: "Candidez şi voi câştiga"

Încercând să-şi revigoreze campania de realegere, preşedintele SUA Joe Biden a organizat vineri un miting la Detroit, spunând mulţimii că nu va părăsi cursa şi avertizând că republicanul Donald Trump reprezintă o ameninţare serioasă, inofrmează news.ro.

Biden, în vârstă de 81 de ani, încearcă să mute centrul atenţie de la acuitatea sa mentală şide la un număr tot mai mare de dezertări democrate la impactul unei alte preşedinţii a lui Trump, în timp ce încearcă să-şi repornească campania după presaţia slabă la dezbaterea din 27 iunie.

"Candidez şi vom câştiga", a spus el unei mulţimi care purta mesajul "Motown este Joetown" şi care scanda: "Nu renunţa".

"Eu sunt cel nominalizat", a precizat el, adăugând: "Nu plec nicaieri."

Arătând spre zona de presă, Biden a spus: "M-au criticat", la care mulţimea a huiduit.

"Iată ce ştiu - ştiu să spun adevărul, ştiu să deosebesc binele de rău... şi ştiu că americanii vor un preşedinte, nu un dictator", a ţinut el să sublinieze.

Biden a precizat, de asemenea, ce intenţionează să facă în primele 100 de zile ale celui de-al doilea mandat, inclusiv sistematizarea legislaîiei privind dreptul la avort, semnarea Actului John Lewis privind drepturile de vot, creşterea salariului minim şi interzicerea armelor de asalt.

Aceste schimbări majore ar fi dificile sau imposibile fără majorităţile democrate din ambele camere ale Congresului.

În timp ce liderii sindicali şi religioşi au fost prezenţi, guvernatorul statului Michigan Gretchen Whitmer şi senatorii democraţ Debbie Stabenow şi Gary Peters nu au participat.

Anterior, Biden a făcut o oprire surpriză la un restaurant dintr-o suburbie din Detroit, unde le-a transmis celor prezenţi că plănuieşte să "termine treaba" şi a adăugat: "Vă promit... Sunt ok".

Biden a primit un impuls vineri, când doi democraţi proeminenţi - reprezentantul James Clyburn şi guvernatorul Californiei Gavin Newsom - au spus că ar trebui să rămână în cursă.

Vineri după-amiază, preşedintele United Auto Workers, Shawn Fain, care a spus anterior că este îngrijorat în legătură cu şansele preşedintelui, l-a lăudat pe Biden pentru că a stat "alaturi de clasa muncitoare", fără însă a-i folosi numele.

Dar au existat semne că sprijinul său slăbeşte în altă zonă, deoarece încă doi parlamentari i-au cerut să renunţe.

"Este timpul să mergem înainte. Cu un nou lider", a declarat reprezentantul Mike Levin, din California, într-un comunicat. Levin, la fel ca mulţi alţii care i-au cerut lui Biden să părăsească cursa, se confruntă în acest an cu o bătălie intensă pentru realegere.

De la dezbatere, cel puţin 19 parlamentari l-au îndemnat pe Biden să se retragă, astfel încât partidul să poată alege un alt candidat, la fel ca unii donatori, vedete de la Hollywood, grupuri de activişti şi instituţii de ştiri.

Cu toate acestea, Biden îşi păstrează sprijinul figurilor cheie din partid, la mai puţin de cinci luni de la alegerile din 5 noiembrie .

"Sunt alături de Biden, indiferent în ce direcţie merge", a declarat James Clyburn la emisiunea Today" a NBC. Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a afirmat de asemenea, că rămâne alături de Biden într-un fragment de interviu prezentat de CBS.

Clyburn, în vârstă de 83 de ani, este o voce respectată printre americanii de culoare al căror sprijin este esenţial pentru campania lui Biden din 2024, în timp ce Newsom, în vârstă de 56 de ani, este unul dintre cei câţiva guvernatori mai tineri care sunt consideraţi pe scară largă ca rfeprezentând viitorul partidului.

În timp ce Biden i-a curtat pe alegătorii din Michigan, Trump l-a provocat vineri să facă un test cognitiv, scriind pe Truth Social: "Voi merge cu el şi voi face şi eu unul. Pentru prima dată vom fi o echipă şi vom face asta pentru binele Ţării".

Trump va fi în centrul atenţiei naţionale săptămâna viitoare, când Partidul Republican îşi va organiza convenţia la Milwaukee pentru a-i acorda nominalizarea la preşedinţie.

Democraţii sunt îngrijoraţi de faptul că pşopularitatea scăută a lui Biden şi îngrijorarea crescândă că el este prea bătrân pentru această funcţie i-ar putea face să piardă locuri în Camera Reprezentanţilor şi în Senat, lăsându-i fără putere la Washington în cazul în care Trump câştigă Casa Albă.

În încercarea de a împiedica noi dezertări, Biden a avut apeluri telefonice separate cu grupuri de parlamentari hispanici, asiatici şi democraţi, potrivit asistenţilor. În timp ce primii doi lideri ai grupului hispanic l-au susţinut pe Biden, alţi membri nu şi-au declarat poziţiile.

Funcţionari, donatori şi activişti democraţi încearcă să stabilească dacă Biden este cel mai bun pentru a-l învinge pe Trump şi pentru un alt mandat de patru ani la Casa Albă.

The New York Times a relatat că donatorii anonimi au spus unui comitet de strângere de fonduri pro-Biden Super PAC că aproximativ 90 de milioane de dolari în angajamente vor rămâne în aşteptare atât timp cât el este în cursă.

În timp ce Air Force One a zburat către Motor City, purtătorul de cuvânt al campaniei, Michael Tyler, a declarat reporterilor că donaţiile au "explodat" în timpul conferinţei de presă a lui Biden de joi seară, de şapte ori peste nivelul obişnuit.

Liderul democrat Hakeem Jeffries, liderul democrat a declarat că s-a întâlnit cu Biden joi seară pentru a-i transmite opiniile grupului său de 213 de membri despre candidatura lui Biden. El nu a precizat dacă personal credea că Biden ar trebui să rămână în cursă.

"Am exprimat în mod direct întreaga amploare a perspectivei, a perspectivelor sincere şi a concluziilor despre calea de urmat", a scris Jeffries într-o scrisoare către colegi.

Conferinţa de presă urmărită îndeaproape de joi a oferit argumente atât susţinătorilor lui Biden, cât şi celor care au dubii.

La un moment dat, Biden s-a referit la vicepreşedintele său, Kamala Harris, ca "vicepreşedinte Trump". Cu câteva ore mai devreme, el l-a prezentat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenskii drept "preşedintele Putin" la summitul NATO, atrăgând suspiciuni din partea celor din sală.

El a oferit, de asemenea, evaluări detaliate ale problemelor globale, care au reamintit deceniile sale de experienţă pe scena mondială.

Cu majoritatea alegătorilor din SUA împărţiţi ferm în tabere ideologice, sondajele de opinie arată că cursa rămâne strânsă.

Un sondaj NPR/PBS publicat vineri a constatat că Biden conduce în faţa lui Trump cu 50% la 48%, o uşoară creştere faţă de poziţia sa înainte de dezbaterea din 27 iunie.

Unii analişti au avertizat însă că Biden pierde teren în câteva state care vor determina rezultatul alegerilor.

"Dacă tendinţele actuale continuă, domnul Trump ar putea obţine una dintre cele mai decisive victorii prezidenţiale din 2008", a scris strategul democrat Doug Sosnik în New York Times.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Valeu! :))

    Cum puii mei sa fii ok cand il confunzi pe Zelenski cu putin si pe kamala harris cu trump , in aceeasi zi?  

    Pe Biden ar trebui sa-l bage cineva intr-o simultatie unde e tot el presedinte si se lupta cu putin, forever.

    Circul se va termina pentru prostime cu un mare foc de artificii după alegeri, indiferent cine va câștiga.

    Important e ca deep state să nu scape frâiele din mână pentru că e pericol de un pui de război civil. 

    1. Focul de artificii a început mai repede decât credeam.

      Se va face o paralelă între asasinarea lui Kennedy și atentatul de acum împotriva lui Trump. 

      Vor apărea inevitabil și scenarite pe această temă pentru că va crește simpatia, implicit voturile pentru Trump. Clar. Va câștiga alegerile. 

      Adevărul gol goluț despre atentat nu îl vom ști niciodată, la fel ca în cazul lui Kennedy.

      Ura va atinge cote maxime, focul de artificii continuă. Butoi de pulbere. 

    Cum ar fi ca marea,imensa democratie a lumii sa mai fie condusa inca 4 ani de senilul asta?cu astfel de lideri expirati si papusati cu siguranta occidentul va castiga marele razboi cu rusia si china.ne asteapta vremuri grelele...

    1. Cu China este alta mâncare de peste.

    L-au anunțat stăpânii lui că încă au nevoie de păpușă cu rumeguș?!

    e la zi cu pastilele?

    Nu te lasă să mori, nu-i lăsa nici tu să trăiască.

    castiga si apoi va fi leguma. conteaza cine e vice. pt ca doar senilul asta il poate bate pe trump. asta e america!

    1. asta e peste tot nu doar America. lumea , majoritatea voteaza ce vad mai des la tv. si gafele lui Biden sunt peste tot, stiri, analisti politici, democrati, republicani, glume , meme uri , a devenit viral Biden.

      ultima vazuta, pe X 

      Faptul ca l-am incurcat pe zelenski cu putin, nu imi diminueaza sasele contra lui Nixon in noiembrie. :))

      daca nu se va retrage, va castiga. culmea. 

    Regresia la Biden e evidenta de ani de zile.

    1. buna gluma.de capul lui biden nu a fost niciodata ceva, doar presa antitrump vede merite in nimicuri

      trump e un hater. si acum a declarat nu odata ca vine inapoi la putere "ca sa se razbune". nu doar presa e impotriva lui. iata ca si eu sunt.

      n-avem nevoie de hateri gen trump, le pen, haur.

    Bravo tataie.. sa nu ai frica.. sa ne bagi sub masa pe toti... Daca partidu nu te mai sustine, mergi independent ca Geoana, tataie.. poporul american mai vrea inca o tura cu matale...

    Bravo tatae !! 

    Știe el ce știe,aseară Tramp era sa fie impuscat

    1. dar bine ca orice nebun are acces la arme in America

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb