JOE BIDEN: "Tornadele din SUA sunt o tragedie de neimaginat"

S.B.
Internaţional / 11 decembrie 2021

"Tornadele din SUA sunt o tragedie de neimaginat"

Tornadele care au făcut zeci de morţi în centrul Statelor Unite ale Americii sunt o "tragedie de neimaginat", a declarat sâmbătă preşedintele SUA, Joe Biden, informează news.ro.

Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a fost ţinut la curent în legătură cu evenimentele de pe teren.

"Vom colabora cu guvernatorii (statelor) pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor", a adăugat Joe Biden.

Cel puţin 50 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky şi alte state americane, vineri seară şi la primele ore ale zilei de sâmbătă. Guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, a declarat stare de urgenţă şi a anunţat că desfăşoară zeci de forţe de intervenţie în comunităţi.

În Tennessee, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor, potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei statale pentru situaţii de urgenţă, Dean Flener.

Cel puţin o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite după ce o tornadă a sfărâmat acoperişul unui centru pentru persoane vârstnice din Monette, în nordul statului Arkansas, conform autorităţilor locale.

În Illinois, autorităţile au anunţat că mai multe persoane au rămas blocate într-un depozit al companiei americane de comerţ online Amazon.com în urma prăbuşirii parţiale a acoperişului clădirii situate în apropiere de oraşul St. Louis, după ce zona a fost afectată vineri seară de tornade şi furtuni puternice.

Furtunile au provocat deraierea unui tren de marfă al companiei CSX în vestul statului Kentucky, însă nu au fost raportate victime.

Bill Bunting, responsabil în cadrul Centrului de prognoză a furtunilor din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie, a declarat că cel puţin cinci state au fost lovite de tornade - Illinois, Kentucky, Tennessee, Missouri şi Arkansas.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. and you can't invade any country to get back for it :)))

    Multi stau in niste "BORDEIE DE SCANDURA SI CARTON" ce sunt facute una cu pamantul la orce furtuna specifica zonei. Oare acele case po fi asigurate? La noi, casele construite inainte de anul 1970, chiar din caramida fiind, nu sunt acceptate de asiguratori decat daca au studii de rezistenta foarte costisitoare sau consolodari.

    1. Ce vesel e mosu1oare stie ce se intampla?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb