Kamala Harris încurajează Vietnamul să se opună acţiunilor de "intimidare" ale Chinei

J.P.
Internaţional / 25 august 2021

Kamala Harris încurajează Vietnamul să se opună acţiunilor de "intimidare" ale Chinei

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a îndemnat miercuri Vietnamul să construiască relaţii mai strânse cu Washingtonul pentru a contracara ceea ce ea a descris ca fiind acţiunile de 'intimidare' ale Beijingului în regiune, transmite dpa, citat de Agerpres.

'Trebuie să găsim căi de a face presiuni şi, sincer, de a creşte presiunea asupra Beijingului pentru a se conforma Convenţiei Naţiunilor Unite asupra Dreptului Mării, şi de a-i contesta intimidările şi revendicările maritime excesive', a declarat Harris în cursul întrevederii cu preşedintele vietnamez Nguyen Xuan Phuc.

Într-un discurs pronunţat marţi dimineaţă în Singapore, Kamala Harris a acuzat marţi China că pretenţiile sale teritoriale agresive în Marea Chinei de Sud echivalează cu 'coerciţie' şi 'intimidare'.

Beijingul are revendicări teritoriale asupra aproape întregii Mări a Chinei de Sud, concurente cu ale altor state, printre care şi Vietnam, şi a construit în zonă insule artificiale cu facilităţi militare.

La Hanoi, Kamala Harris a anunţat că Statele Unite vor dona Vietnamului o navă cuter pentru a ajuta această ţară să-şi apere teritoriul de coastă.

Washingtonul a mai indicat că va ridica relaţiile bilaterale la nivelul de 'parteneriat strategic'.

În timpul vizitei, Harris a inaugurat un nou birou regional în Asia de Sud-Est al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), în contextul în care Vietnamul traversează cea mai grea perioadă a epidemiei de COVID-19.

Vicepreşedinta americană a sosit în Vietnam marţi seară, după o vizită de două zile în Singapore în cadrul unui scurt turneu în Asia de Sud-Est, şi va pleca de la Hanoi în cursul zilei de joi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Fostul URSS si China au fost tarile care au dus la victoria vietnamezilor in razboiul cu SUA si reunificarea Vietnamului. Si acest ajutor nu cred ca a fost uitat ca si atrocitatile acelui razboi care, cu siguranta nu au fost uitate de vietnamezi.

    Oare de ce si-ar trada vietnamezii fostul aliat si sa se predea acum americanilor? Ca rostul acelui razboi a fost tocmai instalarea armatei americane in coasta Chinei Comuniste.

    Cu siguranta Vietnamul si China vor rezolva pasnic neintelegerile si vietnamezii le vor canta americanilor ca odinioara africanii lui Ceausescu: "baluba, baluba"  

    1. Doar în parte adevărat! Rostul acelui război a fost în principal ca rușii și chinezii să nu pună mâna pe toată Asia, inclusiv Japonia! Ar fi fost un dezastru mondial!

      Și apoi îi crezi acum pe chinezi niște sfinți?

      SUA face multe mizerii, dar cu China am incurca-o ! 

      Poate nu cunosti,dar Vietnamul comunist este cel care a cerut ajutorul Americii! China comunista a luat cu japca insulele vietnamezilor ca sa poata controla si exploata toata Marea Chinei de Sud! SUA este singura putere mondiala care-i poate ajuta pe vietnamezi,filipinezi,taivanez i,cooreeni sau japonezi ca sa tina piept pradatorului chinez! Citeste presa din Vietnam sau din Filipine ca sa intelegei cum se comporta comunistii chinezi cu toti vecinii lor,in afara de Rusia! Vorba aia,chinezul si rusul,care sunt cei mai mari pradatori, sunt parteneri in a lua cu japca teritoriile tarilor mici si neajutorate!

      de fapt, dupa celebrul razboi cu americanii, vietnamezii au avut un alt episod mai scurt xu chinezii, care incepusera o invazie pana i-au pus vietnamezii pe fuga. china nu e chiar un aliat al vietnamului, e prietenie ca intre soarece si pisica sau ca intre china si rusia, adica au avut si au destule de impartit. asa ca americanii chiar le ar fi utili in treaba cu china.

    la nevoie, e bun si comunismul vietnamez!.....asa a ajuns jandarmul mondial...sa se alieze cu comunistii impotriva altor comunisti.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb