Kamala Harris şi soţul acesteia au încasat venituri de circa jumătate de milion de dolari anul trecut

F.D.
Internaţional / 24 iulie

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

Vicepreşedintele american, Kamala Harris, şi soţul acesteia, Doug Emhoff, au câştigat, în 2023, aproximativ jumătate de milion de dolari şi au active cu valoare între 3,6 milioane şi 7,36 milioane de dolari, pe lângă imobilele pe care le deţin, relatează Calcalist.

Potrivit publicaţiei, în 2023, Harris şi Amhoff au câştigat suma de 450.299 de dolari conform unei declaraţii fiscale pe care au depus-o în comun. Această sumă este formată din 218.784 dolari pe care Harris a raportat ca salariu pentru rolul ei de vicepreşedinte şi 174.994 dolari pe care Amhoff i-a câştigat ca profesor la Centrul de Drept al Universităţii din Georgetown. Aproximativ 6.000 de dolari au venit din redevenţe pe cărţile lui Harris. Ei au câştigat 50.603 dolari în dobândă impozabilă pentru conturile bancare şi alte investiţii.

Venitul cuplului este semnificativ mai mic decât era înainte ca Harris să preia funcţia de vicepreşedinte. Amhoff, care a fost partener la firma de avocatură corporativă DLA Piper, a părăsit postul în august 2020, înainte ca Harris să depună jurământul. În 2020, el a câştigat peste 1,2 milioane de dolari ca partener la DLA Piper. De asemenea, Harris a câştigat mai mult decât cele două cărţi ale sale publicate în 2019, iar din 2020 a câştigat un total de 749.484 dolari.

Cuplul a dat 23.026 de dolari unor organizaţii de caritate în 2023. Cele mai mari donaţii ale lor au fost către două colegii din California şi Universitatea Howard şi, de asemenea, au donat la şase organizaţii nonprofit şi religioase, arată sursa citată.

Cuplul are active de pensii şi solduri de conturi bancare în valoare între 3,6 milioane de dolari şi 7,36 milioane de dolari. O parte semnificativă din averea netă a lui Harris şi Amhoff este deţinută în conturi de pensii, conform formularelor de etică guvernamentale. În plus, au între 850.000 şi 1,7 milioane USD în patru conturi bancare, inclusiv unul pe care îl deţin în comun, cu un sold de 50.000-100.000 USD. Cele două combinate au între 1,79 milioane de dolari şi 4,4 milioane de dolari în conturi de pensii, fără a include valoarea estimată a beneficiilor de pensie pe care Harris le-a acumulat în timp ce lucra în guvernul statului California.

Amhoff are două conturi personale de pensionare care însumează între 1,27 milioane de dolari şi 3,19 milioane de dolari. În calitate de angajat guvernamental veteran, Harris are conturi 401(k) cu între 525.000 şi 1,25 milioane USD, precizează Calcalist.

Americanul mediu cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani are aproximativ 537.560 de dolari în economii pentru pensii, potrivit Băncii Rezervei Federale. Dar soldurile contului de pensionare ale lui Harris şi Amhoff palid în comparaţie cu cele de la 20,7 la 101,6 milioane de dolari dezvăluite de Mitt Romney când a candidat pentru preşedinte în 2012.

Portofoliul de investiţii al cuplului, inclusiv pensia şi conturile bancare, este destul de conservator. Aproximativ jumătate este investită în acţiuni, aproximativ o treime în numerar, iar restul în obligaţiuni. Ei deţin un portofoliu diversificat care include mai multe fonduri indexate cu costuri reduse, arată sursa citată.

Harris are un lucru care le lipseşte multor americani: pensiile. Când va împlini 60 de ani în octombrie, va fi eligibilă pentru 3.981 de dolari pe lună dintr-un plan de pensii de stat din California, deşi nu este încă clar când intenţionează să înceapă să primească beneficiile ei. Formularele de due diligence ale lui Harris calculează valoarea forfetară a unei a doua pensii, din sistemul de pensionare al angajaţilor din San Francisco, între 250.000 şi 500.000 USD. Ea ar putea avea beneficii suplimentare de pensionare de la guvernul federal, pe care parlamentarii nu sunt obligaţi să le dezvăluie, potrivit Comitetului Selectat pentru Etică al Senatului SUA.

Potrivit înregistrărilor proprietăţii, vicepreşedintele şi soţul ei deţin o casă de 3.500 de metri pătraţi în Los Angeles. Înregistrările arată că anterior deţinea alte proprietăţi în California şi Washington, D.C. Amhoff a cumpărat casa din zona Brentwood în 2012 pentru aproximativ 2,7 milioane de dolari. Casa a fost transferată la Harris and Amhoff Family Foundation câţiva ani mai târziu.

Publicaţia citată mai precizează că la fel ca mulţi americani care deţin case, cuplul s-a bucurat de creşterea valorii caselor în ultimii ani, iar locuinţa cu patru dormitoare este evaluată în prezent la aproximativ 5 milioane de dolari. Harris şi soţul ei au profitat şi de ratele dobânzilor scăzute istoric, care i-au atras pe mulţi proprietari să refinanţeze creditele ipotecare în timpul pandemiei. Cuplul a primit o ipotecă de 2 milioane de dolari, cu o rată a dobânzii de 2,625% timp de şapte ani cu o rată ajustabilă (ARM), de la Wells Fargo Bank în 2020. Anterior, în 2016, au contractat un credit ipotecar ARM pe şapte ani cu o dobândă de 2,625% pentru aceeaşi proprietate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In nici 24 de ore peste 600 de mii de cetateni americani au donat(prima donatie) catre campania Kamalei Harris peste 100 miloane de dolari.Fondatorul Netflix sustine si el campania doamnei Harris.Practic este un sondaj ce ne arata trendul pozitiv al lui Harris .Trump aidoma lui Biden are o virsta venerabila dar nu mai poate continua in aceasta situatie nou creeata .Va fi intrebat la nesfirsit .

    1. Si Musk s-a retras de la promisiunea de a da 45 mil $ pe luna la Trump. a zis, cica , nu sustin cultul personalitatii. asa brusc si-a dat seama.

      iar a inceput melodrama fara sfarsit trump, ca in primul mandat. sper sa nu mai avem parte de inca 4 ani de drame fara sfarsit 

      Amin!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb