Kaspersky: Unul din doua dispozitive atacate au fost infectate cu Redline, un malware care fura datele utilizatorilor

T.B.
Companii / 16 aprilie

Kaspersky: Unul din doua dispozitive atacate au fost infectate cu Redline, un malware care fura datele utilizatorilor

Mai mult de jumatate dintre dispozitivele (55%) vizate de atacuri de furt de parole in 2023 au fost infectate cu malware-ul Redline, anunta Kaspersky Digital Footprint Intelligence, se arată într-un comunicat al Kaspersky, remis redacţiei. Pe masura ce piata de dezvoltare a programelor malware continua sa aduca noi programe rau intentionate, cum ar fi Lumma, in ultimii trei ani, Redline ramane in continuare malware-ul care domina aceasta zona de activitate, de furt de date, fiind cel mai des folosit de infractorii cibernetici, informează sursa.

Conform informatiilor culese din fisierele-jurnal comercializate sau distribuite gratuit pe dark web, Redline a fost utilizat in 51% dintre infectiile legate de furtul de informatii din 2020 pana in 2023. Alte familii notabile de malware au inclus Vidar (17%) si Raccoon (aproape 12%). In total, aproximativ 100 de tipuri distincte de programe de furt de informatii au fost identificate de Kaspersky Digital Footprint Intelligence intre 2020 si 2023 folosind metadatele din fisierele-jurnal, transmite compania.

Piata pentru dezvoltarea de programe malware de furt de date este in expansiune, fapt evident din popularitatea in crestere a noilor programe. Intre 2021 si 2023, ponderea infectiilor cauzate de stealers a crescut de la patru la 28%. Mai exact, in 2023, noul stealer "Lumma" a fost singur responsabil pentru mai mult de sase la suta din toate infectiile, potrivit comunicatului.

Infostealers se infiltreaza in dispozitive pentru a obtine in mod ilicit acreditari sensibile, cum ar fi date de conectare si parole, care sunt apoi vandute pe Dark web, aducand amenintari semnificative la adresa securitatii cibernetice pentru echipamentele personale si corporative. In lumina acestei amenintari tot mai mari, Kaspersky a lansat o pagina dedicata pentru a creste gradul de constientizare a problemei si pentru a oferi strategii pentru atenuarea riscurilor asociate, arată datele Kaspersky.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb