Kaufland construieşte un nou magazin la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 5 iunie 2013

Kaufland construieşte un nou magazin la Braşov

Halele vechii fabrici de stofe, aflate într-o stare avansată de degradare, ar urma să fie demolate în totalitate, iar pe cele aproape două hectare să fie amenajat un centru comercial de peste 5.000 de metri pătraţi, parcări, dar şi spaţii verzi

În Comisia de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a fost avizat noul Plan Urbanistic Zonal pentru zona în care funcţiona o secţie a Carpatex, pe strada Avram Iancu nr. 62. Fabrica a fost dezafectată de mai mult timp, în vechile hale mai funcţionând în prezent câteva ateliere, restul spaţiilor fiind într-o stare avansată de degradare. Proprietarii terenului au decis să vândă parcela de aproape 2 hectare unui investitor, în vederea amenajării unui centru comercial, iar printre cei interesaţi s-a numărat firma Kaufland, care şi-a manifestat intenţia să amenajeze un hipermarket în această zonă încă de acum doi ani.

Construcţiile existente ale fabricii ocupă 16.560 de mp din terenul de aproximativ 20.000 de mp pe care Carpatex îl are în proprietate, pe strada Avram Iancu, lângă fabrica de încălţăminte. Conform noului PUZ, pe minim 20% din teren vor fi amenajate însă, spaţii verzi, ţinând cont că acum pe platforma industrială există doar betoane. În partea dinspre Avram Iancu ar urma să fie parcări, iar magazinul să fie amplasat spre strada Enupărului. Centrul comercial ar urma să aibă doar 5.186,60 mp.

Magazinul trebuie să aibă o arhitectură specială

Ţinând cont că zona vizată se află chiar la marginea zonei de protecţie a monumentelor istorice, PUZ-ul a fost aprobat, cu menţiunea că magazinul nu va putea arăta ca şi cel din cartierul Astra, respectiv să nu aibă aspectul unei hale, ci să se încadreze în specificul arhitectural al zonei. Decizia finală în privinţa amenajării magazinului o va da însă Comisia de Cultură.

Kaufland a anunţat încă de acum doi ani deschiderea unui nou magazin la Braşov. Iniţial, magazinul urma să fie amplasat tot pe Avram Iancu, dar în locul Autogării II. Reprezentanţii Kauf­land avuseseră unele discuţii cu proprietarul terenului însă au negociat şi cu alţi proprietari de terenuri din zonă pentru a obţine un preţ cât mai bun.

Proiecte abandonate

Noul hipermarket Kaufland ar urma să deservească locuitorii din centrul vechi al oraşului, pe cei din zonele Griviţei, Bartolomeu, Tractorul şi Stupini, dar şi pe cei localnicii din comunele limitrofe. În acest moment, în partea de nord a oraşului există un singur hipermarket Real, toate celelalte magazine de acest fel fiind amplasate în celălalt capăt al oraşului, pe Calea Bucureşti. În urmă cu trei ani, Carrefour începuse construcţia unui hipermarket pe DN13, la ieşirea din Braşov spre Târgu-Mureş, însă construcţia a fost anulată din cauza crizei economice. La fel, cei la Auchan, care anunţaseră ridicarea unui hipermarket pe platforma Tractorul, au amânat şi ei, proiectul, care, teoretic, ar urma să demareze, totuşi, anul acesta.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O mare prostie sa accepti hipermarket in oras, falimenteaza toti micii comercianti; locul lor este in afara oraselor, la 15 km de orase; , ba mai mult sa nu fie deschise duminica cum este in vest.

    1. Depinde de zona... Eu locuiesc foarte aproape de acea locatie si imi convine, deoarece toti micii comercianti in acea zona au fost -si au ramas - niste ESCROCI, de la luca, la patriciu...

      O tara care isi vinde chiar si piata devine subjugata in totalitate.Multinationalele au acaparat tot,ei dicteaza toate politicile fiscale,banii pe care-i cheltuiesti ajung in paradisuri fiscale,adica sunt scosi din circuitul monetar intern.Pe 1 decembrie defilam fluturand in fata prostimii ideea de independenta si suveranitate.

    Adevarul e ca micii comercianti sunt speriati de deschiderea unui hipermarket in zona lor.adta pentru ca de fapt ei nu practica preturi mici,dimpotriva.ei cumpara tot din megamarketuri si vand mai scump.dar daca ii duce capul gasesc ei niste produse de nisa,pentru care nu merita sa te deplasezi pana la megamagazin

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb