KELEMEN HUNOR DESPRE INCIDENTELE DE LA CIMITIRUL VALEA UZULUI, "România şi-a arătat faţa adevărată"

V.V.
Politică / 7 iunie 2019

Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)

Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)

Incidentele de joi de la cimitirul din Valea Uzului au reprezentat un act de vandalism şi de barbarie, iar UDMR va sesiza forurile internaţionale, a declarat la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropaţi, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizaţii nonguvernamentale, plus câţiva preoţi, plus foşti militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foşti europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanţ. E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. România ieri a arătat faţa adevărată, modelul european de protecţie a minorităţilor, asta este faţa adevărată a României în 2019", a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

Liderul UDMR precizează că se va adresa instituţiilor internaţionale: "Nu ne vom opri aici, nu se poate să rămână această pată pe obrazul societăţii. Vom face toate demersurile politice legale în justiţie, la forurile internaţionale, vom arăta toate pozele, toate înregistrările, exact cum s-a întâmplat, ca să vadă lumea cum se comportă o majoritate într-un moment extrem de delicat cu o minoritate. De la Uniunea Europeană, până la toţi partenerii României".

Atenţionat că la incidentele de joi de la cimitirul din Valea Uzului au participat reprezentanţi ai unor organizaţii naţionaliste, cu tentă extremistă şi nu simpli cetăţeni români, Kelemen Hunor a răspuns: "Sigur, eu nu voi generaliza, dar în acest moment, acest lucru se vede, acest lucru este transmis către exterior, pentru că nu au intervenit şi ar fi trebuit să intervină mult mai ferm jandarmii, Guvernul şi toate instituţiile abilitate în acest sens".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "Sigur , eu nu voi generaliza ..." zice smecherul , dar tocmai asta face , pentru ca barna din ochii lui nu e Chelaru sau nu stiu ce popa nationalist -nu ca ungurii ar fi internationalisti prin excelenta -ci Romania , de aceea e interesat sa transfere raspunderea oricarui conflict asupra STATULUI Romania .

    ... cand acopera cruci cu pungi se cheama realpolitik, doar cand cineva le spune nu tipa ca(-si) vad adevarata fata.

    De 100 de ani ne provoaca . Aici e Romania. Nu Ungaria! Drept urmare ,acei romani care vor sa isi comemoreze eroii morti pentru eliberarea pământului tarii nu sunt oare cei mai îndreptățiți sa o faca? Nu stiu ce vor ungurii! Pamantul tarii nu a fost aparat de baietii aia unguri. Ei luptau contra tarii asteia! Ungurii au impresia ca daca sunt locuitori ai locului pot sa devina stat in stat si sa dispuna cum vor de teritoriul nostru. Daca li s-a permis sa isi ingroape soldatii morti in aceste locuri ,devin cumva teritoriu altui stat! Din cauza ca li s-a permis prea mult ni s-au urcat in cap! Cred ca e vremea sa inceapa sa-si vada linistiti de traiul lor printre români sau sunt liberi sa plece in Ungaria. Oricum si-au luat cetatenie ungureasca! Iar leprelor care le-au dat voturi in 26 mai le doresc sa aiba de aici incolo numai respectul si voturile acestor unguri!

    Aici e o jmecherie care mie mi miroase a provocare. E un subiect nascut ptr a acoperi altceva mult mai grav (de care poporul nu trebuie sa stie). Acest subiect e fabricat de "cineva" din Hunor stie...dar nu spune. Apoi el duce discutia impotriva RO. Poporul ar trebuie sa invete sa "citeasca" aceste stiri si sa nu le ia fix cum se propaga. Orice informatie trebuie tradusa dincolo de "realitatea" in care apare in fata noastra,caci demult ceea ce credem noi ca "vedem" nu mai e si adevarat (vezi cazurile Colectiv,gripa aviara,gripa porcina,etc)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb