Kievul cere o anchetă pentru imagini care arată presupusa execuţie a unui prizonier de război ucrainean

G.D.
Internaţional / 7 martie 2023

Kievul cere o anchetă pentru imagini care arată presupusa execuţie a unui prizonier de război ucrainean

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a cerut ieri o anchetă a Curţii Penale Internaţionale (CPI), după difuzarea unor imagini care arată, potrivit acestuia, un prizonier de război ucrainean executat de soldaţi ruşi, relatează AFP, conform Agerpres.

"O înregistrare îngrozitoare cu un prizonier de război ucrainean neînarmat executat de forţele ruse pentru că a spus pur şi simplu Glorie Ucrainei". O altă dovadă că acest război este genocid", a comentat Dmitro Kuleba pe Twitter.

"Este imperativ ca (procurorul CPI) Karim Khan să lanseze imediat o anchetă privind această crimă de război odioasă", a adăugat el. "Autorii acestor acte trebuie aduşi în faţa justiţiei", a apreciat responsabilul ucrainean.

Dmitro Kuleba a făcut referire la un videoclip care circula ieri pe reţelele de socializare şi care arăta ceea ce părea a fi un soldat aflat într-un şanţ fumând o ţigară şi care a fost împuşcat cu o armă automată după ce a spus "Glorie Ucrainei".

AFP nu a putut verifica în mod independent unde şi când au fost filmate imaginile sau dacă au aratat, aşa cum au susţinut oficialii ucraineni şi utilizatorii reţelelor sociale, un prizonier de război ucrainean.

Sintagma "Glorie Ucrainei" a fost repetată ieri pe reţelele de socializare din Ucraina, în timp ce mai mulţi oficiali au cerut o anchetă şi au cerut dreptate. Moscova şi Kievul s-au acuzat în mod repetat că au ucis prizonieri de război de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, notează AFP.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cand a aparut in 2022 acel videoclip, in care criminali din Batalionul Azov impuscau fara mila soldati rusi deja raniti si cazuti din transportoare, slugoiul tupeist Baluba se facea atunci ca ploua, dupa care, la insistentzele jurnalistilor a spus ca este un fake news, desi chiar si occidentalii au recunoscut ca sunt reale!

    1. Nu era mai safe sa stea soldatii rusi la ei acasa??...

      Pai, oricum acolo sedea pt mult timp de-acum incolo! Obisnuiti-va cu asta! Mai bine cu rusii langa noi, decat cu niste criminali banderisti ai minoritatilor etnice si pe deasupra, inarmati pana-n dinti de catre Vest!

    Ptr.soldatii rusi ucisi la fel nu cere ancheta ??!!

    1. Nu, nu-i nevoie de anchetă: execuția prizonierilor ruși trece TOATE standardele înalte ale comunității. Sunt un exemplu de virtuozitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb